Liceul Teoretic participă la Festivalul Național de Literatură și Folclor ”Armonii de primăvară”

• publicat la: 18 mai 2014
Liceul Teoretic participă la Festivalul  Național de Literatură și Folclor ”Armonii de primăvară”

 În zilele de  17 și 18 mai 2014 a avut loc la Vișeu de Sus ediția a XXXVI-a a Festivalului Național de Literatură și Folclor ”Armonii de primăvară”.

 Concursul de literatură din cadrul acestui festival s-a desfășurat pe trei secțiuni: creație literară, debut în poezie și volume de poezie și proză scurtă. Marele premiu al festivalului a fost acordat poetului Lucian Vasilescu.

  Ca invitați  de onoare ai acestui festival au fost o parte a elevilor Liceului Teoretic din Carei care în decembrie 2013, în coordonarera prof. Adrian Țineghe au realizat DVD-ul de poezie ”Românie, te salut!”

  Este vorba de elevele Gabriela Marincaș din clasa a XI-a C, Laura Larisa Latiș din clasa a IX-a A care au recitat poezii de pe DVD-ul amintit. Patricia Borbely din clasa a IX-a A a recitat poezia ”compunere a elevei ilea ioana din clasa a V-a B” de Ioan Es. Pop.

 Aprecieri elogioase la adresa acestor eleve  și a prof. Adrian Țineghe au fost exprimate public, în cadrul festivalului din partea scriitorului și jurnalistului Gheorghe Pârja, a poetei Ioana Ileana Ștețco, a poetului Gavril Ciuban, a jurnalistului Gelu Dragoș, a poetului și prozatorului dr. Alexa Gavril Bâle, a prof. și omului de cultură dr. Ion Petrovai, a actorului Teatrului de Nord Baia Mare Paul Antoniu etc.

    Actorul Paul Antoniu, invitat și el la acest festival a mentionat ca  ”Faceți o treabă excelentă domnule profesor! Puteți ieși oriunde în lume cu aceste fete.”

   Patricia Borbely, față de cuvintele frumoase la adresa recitalului său și a colegelor sale, Laura Larisa Latiș și Gabriela Marincaș ne spune, la final: ”A fost mai mult decât m-am așteptat!

  Jurnaliști din Baia Mare  în timpul și la finalul recitalului solicitau informații profesorului Adrian Țineghe despre felul în care se scrie corect numele fetelor.

   Au fost exprimate invitații pentru viitoare manifestări culturale și literare din partea: prof. dr. Ion Petrovai (pentru festivalul dedicat poetului național Mihai Eminescu)  a scriitorului dr. Alexa Gavril Bâle (pentru Tabăra de Arte Preluca Veche ), a jurnalistului Gelu Dragoș (pentru un recital de poezie la Axa TV Baia Mare).

 Fetele au primit câte o plasă de cărți, unele cu dedicație . Liceul Teoretic din Carei are încă un prilej îndreptățit de mândrie prin aceste eleve îndrumate de prof. Adrian Țineghe, ca mesageri ai poeziei românești și pe alte meleaguri decât cele locale.

redacţia

Lasati un comentariu