„Medicament” din cojile de banane

• publicat la: 5 mai 2014
„Medicament”  din cojile de banane

După ce consumaţi fructele, nu aruncaţi cojile de banane. Au o mulţime de întrebuinţări şi vindecă diverse afecţiuni.

Scoaterea aşchiilor.
Aplicaţi pe locul afectat o bucată de coajă de banană cu partea interioară în jos, lipiţi-o cu un plasture 24 de ore. Enzimele fructului trag aşchia la suprafaţa pielii, unde puteţi să o scoateţi cu uşurinţă.

Vindecarea zgârieturilor.
Aplicaţi o felie de banană sau o bucăţică de coajă pe locul afectat sau, pur şi simplu, frecaţi-l cu o banană. Repetaţi această procedură de cel puţin 2 ori pe zi, până când rana se vindecă.

Eliminarea negilor.
Coaja de banană este un remediu străvechi pentru îndepărtarea negilor. Înainte de culcare, fixaţi cu plasture o bucată de coajă pe negi şi lăsaţi-o peste noapte. Repetaţi până la dispariţia negi­lor. O cură poate dura de la o săptămână până la o lună.

Tratament pentru psoriazis şi acnee.
Frecaţi cu banana zonele afectate, pentru ameliorarea simptomelor de psoriazis, cum ar fi durerea şi uscăciunea. În caz de acnee, faceţi aceiaşi paşi. Veţi observa o îmbunătăţire, după câteva aplicări.

Albirea dinţilor.
Periaţi dinţii, ca de obicei, folosind pasta de dinţi, apoi frecaţi-le suprafaţa cu partea interioară a cojii de banană, timp de două minute. Repetaţi de 2 ori pe zi, pentru a albi dinţii.
Întinerirea pielii. Ştergeţi periodic, cu partea interioară a cojii de banană, faţa, gâtul şi decolteul. Pielea va beneficia de hidratare şi va întârzia şi apariţia ridurilor.

sursa rocelebrity.yahoo.com

Lasati un comentariu