Piaţa de animale Carei – o investiţie…amintire

• publicat la: 6 mai 2014
Piaţa de animale Carei – o investiţie…amintire

Piaţa de animale vii din Carei stă închisă  de mai mult timp deşi  au fost efectuate investitii în urmă cu mai mulţi ani pentru a fi funcţională la standardele solicitate.Dacă funcţionarii din primăria careiană  afirmă că DSV Satu Mare a interzis funcţionarea acesteia,reprezentantul DSV  menţionează că  de fapt primăria Carei nu a mai solicitat autorizatie sanitară de functionare.In acest timp,grajdul de cai există mai departe  în plin centrul oraşului,în grădina castelului,fără   autorizaţie sanitar-veterinară.

 Târgurile de animale vii, provenite din gospodăriile  populaţiei,  funcţionează fără cusur în locurile special amenajate din localităţile judetului Satu Mare.

Conform prevederilor  actului  normativ al A.N.S.V.S.A.,  pentru a funcţiona, un târg de animale trebuie să fie autorizat sanitar – veterinar şi să beneficieze de supraveghere sanitară veterinară de specialitate.
În aceste târguri pot fi comercializate numai animale din  speciile  ecvidee, bovine, ovine, caprine şi păsări vii, provenite din exploataţii nonprofesionale.

Se oferă astfel o oportunitate  micilor crescători de animale de a-şi valorifica animalele şi a-şi rotunji  veniturile din gospodărie.

Deoarece piaţa de animale din Carei este mereu închisă în ultimul timp,am solicitat opinia administraţiei careiene pentru a afla un punct de vedere.

Ambele persoane contactate au afirmat că DSV Satu Mare nu şi-a mai dat acordul de funcţionare deoarece solicitările lor pentru buna functionare a acestui târg necesitau investitii care se consideră că nu sunt justificate.

Cu surprindere am aflat că  în viziunea administratiei locale,pentru a putea comercializa animale vii trebuie să faci parte dintr-o asociaţie sau trebuie să  ai statut juridic şi că actualele legi sunt cele care impiedică repunerea în funcţiune a pieţei de animale.Potrivit aceloraşi persoane,   cerinţele DSV Satu Mare sunt greu de indeplinit şi necesită  investitii consistente. 

In acest sens este evocată  adresa DSV Satu Mare,nr.9104/13.08.2013,sosită pe adresa Primăriei Carei prin care se notifică faptul că  piaţa si  târgurile de animale vii nu pot functiona fără autorizaţie sanitară,fiind enumerate la final şi condiţiile necesare a se îndeplini în acest sens.

Contactat telefonic,purtătorul de cuvânt al DSV Satu Mare,domnul Eugen Mureşan, a precizat că adresa respectivă a fost remisă tuturor localităţilor unde funcţionează pieţe de animale vii şi nu în mod special numai la Carei.

“Aveţi una din cele mai frumoase şi amenajate pieţe de animale din judeţ,aveţi şi cameră pentru medic veterinar,există gard împrejmuitor,e bine amplasată,deci există toate conditiile pentru a primi aviz  sanitar de funcţionare.Dacă nimeni din administraţia careiană nu a solicitat aviz  sanitar pentru funcţionarea pieţei de animale noi nu avem cum să îl dăm.Decizia este a dumnealor  a declarat pentru Buletin de Carei domnul Eugen  Mureşan. 

sursa de apa

In judeţul Satu Mare există la ora actuală un număr de 20 de locuri special amenajate pentru comercializarea animalelor vii ce provin din gospodăriile populaţiei.

Investitia “Piaţa de animale “ nu este singura la care renunţă primăria careiană.

In incinta grădinii castelului a fost aprobat şi achitat un Studiu de Fezabilitate pentru amenajarea unui Teatru de Vară pe locul fostului cinematograf  iar acum se construieste un manej pentru cai.Tot primăria Carei a achitat timp de doi ani de zile o chirie lunară de 1.000 lei noi pentru clădirea fostei Fabrici de Covoare unde dorea să se extindă  Grădinita cu program prelungit nr.1, fapt care nu a fost realizat niciodată(aici).

Daniela Ciută

comentarii

de caraian neaos la 6 mai 2014 - 14:42

aceasta este valoarea la vicele care se ocupa de piata!
vine la servici cand vrea si merge in concediu cand vrea si daca este de lucru la primarie ca pe el numai businessul intereseaza si sa asigura voturile pentru jeno.
a distrus echipa victoria pe mircea podoba nu lasa sa faca echipa de divizie ca nu vrea sa recunoaste pe el de ginere si acum a inchis si piata ca locuieste in apropiere si deranjeaza la el oamenii cu animale.
de fapt pe el deranjeaza careienii si mai ales cei care au studii si sunt capabili si au facut ceva in viata inafara de matreata ca el.
vorbit la el inseamna injurat pe toata lumea mai ales in primarie si mai ales pe femei!

de anton la 7 mai 2014 - 09:39

ovi draghe tu vei vota cu cine ai votat si pana acum ca doar de acolo iei banii si ordinele…..hihihihi…..crezi ca esti dastept si te bagi in seama cu nume grele de carai

http://www.buletindecarei.ro/2014/05/caruselul-surprizelor-in-colegiul-2-satu-mare.html

dupa ce citesti stai cu palaria in fata la primarie ca poate strangeti ceva banuti sa platiti datoriile la primarul presedinte de udmr ca a ajuns de rasu orasului cu retinere pe salar de 5 ani pentru datoriile neplatite dupa falimentul firmelor personale

de liberal la 7 mai 2014 - 09:43

noi votam cu PNL ca de obicei ca avem presedinte pe domnul ciuta si nu unul cu salaru taiat care discrimineaza sportivii din oras si elevii si copii din gradinite dupa etnie.
domnu ciuta da de lucru la careieni si nu ca si primaru care aduce pentru lucrarile din oras oameni muncitori din marghita si satumare.
domnu presedinte ciuta le face carte de munca la angajati si nu ascunde oamenii in depozitu din spate de pe ecoului cand vine itm in control.
fortza PNL CAREI!!!!!

de ovi la 7 mai 2014 - 14:23

noi am adus steaguri rosii in castel pentru prietenii psd carei ca sunt tot comunisti ca si noi tulipanii!
am scos de la scoala directorii si profesorii sa se vada ca suntem multi si primaria da protocol capsuni si apa si sucuri si multe alte bunatati ca primaru ne sustine si e aici langa noi.
multime de pesedisti suntem in judet da ca sa castigam colegiul 2 am adus un liberal ca sa ne invete reteta succesului!

de roman din carei la 7 mai 2014 - 14:25

sloganul psd e mandrii ca suntem romani da cand vin musafirii la ei le este rusine sa le arate muzeele romanesti ale motilor si satele romanesti si se duc la castelele unguresti cu tot cu criptele lor….

de Ha0TyK Gaming la 7 mai 2014 - 20:15

Sa faca piata de animale altundeva,nu in interiorul orasului…
N-am eu chef sa aud galagie si sa miros animalale de la o posta,stau in zona,nu ma prea incanta idea,cred ca nici voi nu ati vrea sa va miroase langa case a animale,piata ar trebui refacuta undeva la periferie sau in afara localitatii.

de ghiocelul la 7 mai 2014 - 20:45

binye ca la zilele orasului ati mankat kurtos facut langa grajdu de cai din parc in centru orasului da la piata de animale de la marginea orasului va miroase…sau poate are legatura cu kasa lui lajos fotbalistu din apropiere????
metoda brevetata de cei doi sobolani din primarie a prins la firmele capusa si acum vom distruge piata gata facuta ca sa construim alta pe alti bani si pe alte facturi umflate de marconst si tarrrrrrr…asa cum au distrus parcurile din oras numai ca sa le faca din nou si sa poata sifona ceva malai si deacolo….mari puslamale….mai bine ati muta caii din parcla periferie ca acolo le sta locu la cai nu in centru muncipiului

de secan la 7 mai 2014 - 21:26

cei de la primarie sunt ocupati cu platourile cu mancare aduse pt oaspetii udemereului si nu baga ei de sama piata si careienii.!
bani cat de multi sa isi bage in buzunarele lor si careienii sa se descurce cum pot ca pe ei nu asa ceva intereseaza,,face ceva fantini in oras si pt ca se spele coloratii si ia ochii la oameni si ei duc mai departe traficu si mafia

Lasati un comentariu