PNL împlineşte 139 de ani

• publicat la: 24 mai 2014
PNL împlineşte 139 de ani

„Avem, spre deosebire de alte partide româneşti, deopotrivă onoarea şi responsabilitatea de a purta acest bagaj preţios al valorilor înaintaşilor noştri. Sunt realizări cu care ne putem mândri, dar care în acelaşi timp ne obligă (…).

La fel cum au făcut iluştrii noştri predecesori, liberalii de astăzi au datoria de a lupta cu demagogia, cu atitudinile autoritare, cu dorinţa avidă de putere, cu modul iresponsabil în care politicieni meschini, aflaţi vremelnic la guvernare, riscă să ducă România către o epocă pe care o credeam cu toţii definitiv apusă.

Adevăraţii liberali au făcut întotdeauna politică motivaţi în primul rând de responsabilitatea de a asigura dezvoltarea României, iar nu de a sta cu orice preţ la masa puterii. Îmi doresc ca anul 2014 să fie unul definitoriu pentru consacrarea definitivă a PNL ca cel mai mare partid al dreptei.

Partidul Naţional Liberal are vocaţia de a fi cel mai puternic apărător al valorilor occidentale, de a fi singura formaţiune cu suficientă forţă politică şi morală pentru a opri ascensiunea oricărui partid care foloseşte practici retrograde, anti-democratice, care ar putea deturna drumul României de pe calea dezvoltării democratice.

PNL are şansa unică de a-şi dovedi forţa şi de a-şi trimite reprezentanţii în cele mai înalte funcţii ale statului român, de preşedinte al României şi de premier, care să impună un nou model de guvernare în jurul unui proiect de ţară, şi nu al unor interese de partid (…) Ne mai desparte o singură zi până la alegerile pentru Parlamentul European.

Este un moment decisiv nu numai pentru că pe 25 mai românii îi vor alege pe cei care să le reprezinte interesele în Uniunea Europeană, ci şi pentru că rezultatele scrutinului vor trasa coordonatele care vor configura scena politică din România.

Stă în puterea noastră să dovedim că putem continua să creştem, să devenim un partid mai puternic, iar la finalul acestui an, să transformăm în realitate şansa istorică de a propulsa în funcţia de preşedinte al României un liberal”.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu