Primarul transferă meritele contribuabililor careieni unei contese

• publicat la: 17 mai 2014
Primarul transferă meritele contribuabililor careieni unei contese

Alături de clasica mapă de lucru oferită consilierilor înaintea  unei şedinţe a Consiliului Municipal Carei,aceştia au primit în cursul zilei de luni şi o invitaţie.Până aici nimic deosebit.

Doar că invitaţia era adresată consilierilor  de către primarul municipiului Carei,Kovacs Eugen ,împreună cu contesa Francesca de Durckheim,născută contesa Karolyi,preşedinte fondator al Fundaţiei grof Karolyi Sandor ,pentru a participa  la evenimentele organizate în Carei cu ocazia finalizării a câtorva proiecte de amploare !!

 

Faptul a fost  semnalat de către consilierul Adrian Bucureştean  în ultima parte a şedinţei de vineri,17 mai 2014.Acesta a atras atenţia primarului Kovacs asupra  acestui aspect şi asupra nemaiîntâlnitei obraznice situaţii ca  aleşii oraşului să fie invitaţi să participe la ceremoniile legate de finalizarea unor proiecte aprobate tocmai de ei şi cu contribuţia careienilor de către un străin.Alături de Bucureştean au avut intervenţii şi şi consilierii Ciută şi Bontea.

Dumneavostră ar trebui să fiţi cel care  adresaţi invitaţia către contesă pentru a-i arăta ce aţi făcut ! Dacă tot trimiteţi invitaţii  nu ar trebui să omiteţi  descendenţii familiri Cneazului Stanislău Bârsan de Bârsana care stă la baza arborelui genealogic al familiei Karolyi(vezi aici)  şi nici pe locuitorii municipiului Carei care contribuie cu taxe şi impozite la bugetul local”.

Aspectul semnalat nu a fost refuzat total de primarul Kovacs care a precizat:

Te-aş fi văzut eu pe tine să stai şi să asculţi atâtea ore pe Eva Mărginean şi  pe contesă! Urmează să facă invitaţiile pentru întâlnirea familiei Karolyi cu toate  cele 4 ramuri ale sale.Nu ştiu dacă televiziunile din România vor fi peaici dar sigur ştiu că cele din Budapesta vor veni şi va veni secretarul premierului  Viktor Orban.” 

În subsolul invitaţiei este menţionat faptul că trebuie confirmată participarea  până pe 15 mai (deşi invitaţiile au fost trimise cu doar 3 zile înainte) către consilierul judeţean Eva Maria Mărginean-Horn.

Precizăm că până la ora la care scriem ,nici unul din proiectele  din Carei la care se face referire nu este finalizat si nici nu va fi in următoarea lună.Acelasi scenariu a fost aplicat de către Primărie si la sfârsitul lunii decembrie 2013,când in sala mare a Castelului primarul a invitat presa si televiziunile pentru a-şi prezenta filmul omagiu (clik) legat de proiectele în derulare sau terminate. A  fost tipărită chiar şi o broşură,evident cu lucrările agreate de primar şi fără  a se aminti de deloc ieftinele lucrări  de la Monumentul Ostaşului Român.

La fel ca şi atunci,invitaţia actuală cuprinde enumerarea proiectelor care sunt departe de a fi terminate.  Noua primărie avea termenul de predare acum 3 ani şi  este  realizată integral din bugetul local.   Renovarea Teatrului este încă în coadă de peşte.  A fost schimbat şi managerul de proiect  la fel cum a fost schimbat si proiectul iniţial fără însă a se face demersurile legale la Agentia de dezvoltare regională Nord Vest din  Cluj-Napoca.  Un teatru fără foaier,cu intrare pe exterior la lojile de la etaj, dar vopsit în culorile Ungariei,roşu alb verde ,va fi  desigur pe placul conducerii UDMR  a oraşului.  Nu putem să nu ne punem întrebarea de ce acum în invitaţie este trecut alături de numele Castelului  şi „parcul  din jurul acestuia”  când până şi proiectul pe care l-a accesat primăria şi menţionat pe un panou scris la intrarea  spre Castel ,apare denumirea de” grădină a castelului” ,de fapt cea mai potrivită denumire după decimarea  a peste 220 de arbori din fostul parc dendrologic în cursul ultimilor 3 ani….

Daniela Ciută

comentarii

de Ocean la 8 iunie 2014 - 09:05

Sunt mandru ca sunt OM, cu apropiati mei si nu numai, si ajut cat pot oameni care au nevoie de ajutorul meu. Indiferent de etnie s au culoare politica. Sunt mandru ca traiesc in acest paradis pamantean numir ; Romania.

de iulian la 8 iunie 2014 - 13:53

mandru ca sunt roman

de emil la 8 iunie 2014 - 21:36

Foarte bine, zsolti, ca esti mandru ca esti ungur. Nimeni nu-ti cere sa te simti roman. Nimeni nu te forteaza sa fii roman. Asta este deosebirea dintre politica si pozitia statului roman fata de etnicii minoritari. Le acorda toate drepturile, inclusiv acela de a-i injura pe romani. Ceea ce nu se intampla in alte state, nici in cele din jurul Romaniei si deci, nici in Ungaria. Adica dreptul de a-i injura pe minoritarii romani din alte state il au majoritatile de acolo, ca sa fiu corect. Asta apropos de civilizatie, toleranta si europenism. Si invers fata de asa-zisa „toleranta” religioasa si etnica din Ardealul medieval, la care fac trimitere unii etnici unguri contemporani. Ca sa nu mai pomenesc de ungaria lui kkossuth si de cea din 1867.

de emil la 8 iunie 2014 - 21:41

Ocean
Cine voteaza corupti,infractori si oameni de nimic nu are scuze, ci este complice cu ei.
Chiar nu vedeti ce complicitate sovina ungureasca se petrece sub ochii vostri in timp ce unii povestesc despre multiculturalism si respect multietnic reciproc? Care, evident functioneaza doar unilateral. Adica atunci cand e in interesul sovinilor unguri.

de emil la 8 iunie 2014 - 21:46

Istvan, tu unde te incadrezi dintre „voi scrieti, voi cititi, voi comentati”? De denuntat ai tot dreptul sa faci si tu denunt daca stii ca e ceva ilegal. Mai ales ca in Carei, Parchetul de pe langa Judecatoria Carei este melaminat si nu se poate autosesiza. Are o Jeno.

Lasati un comentariu