Promoţia 2014 a Liceului Teoretic Carei

• publicat la: 30 mai 2014
Promoţia 2014 a Liceului Teoretic Carei

Vineri,30 mai 2014, a avut loc  festivitatea de absolvire a unei noi promoţii de elevi ai Liceului Teoretic Carei.

Lacrimi,regrete,speranţe şi vise s-au perindat  prin faţa fiecărui tânăr absolvent  de-a lungul celor câteva ore cât a durat unicul eveniment din viaţa lor.

După ora de dirigenţie,fiecare clasă terminală a  pornit în clasica serenadă prin  toate clasele şcolii,coridoarele răsunând de cântece mai vesele sau mai triste de despărţire.

Ultimul sunet de clopotel i-a găsit pe absovenţii imbrăcaţi de sărbătoare, aliniaţi la ieşire, pentru a străbate coridorul de flori pregătit de colegii din clasele a XI-a.

Ceremonia a început cu intonarea   traditionalului  ,,Gaudeamus’’ după care directorul  Zsido Sandor a rostit cuvântul de deschidere a festivităţilor.

,,Dragi absolvenţi, stimaţi părinţi şi invitaţi,ne bucurăm foarte mult de această ocazie care ne-a adus împreună în momente de mare sărbătoare pentru liceul nostru! Acest moment reprezintă pentru voi sfârşitul clasei a XII-a şi al celor 4 ani pe care i-aţi petrecut pe băncile şcolii. Această perioadă va rămâne în sufletele voastre ca cea mai vie, mai spontană şi mai frumoasă perioadă a vieţii voastre! Pe lângă toate acestea, aceste clipe reprezintă pentru voi un nou început, de aceea vă spun să fiţi atenţi, perseverenţi şi sârguincioşi! Comportaţi-vă aşa cum v-au învăţat părinţii voştri şi de asemenea cum v-au învăţat profesorii voştri, dovedind că am ştiut să investim bine în voi toată munca şi dedicarea de care am putut da dovadă ca dascăli! Păstraţi-vă aceste momente de neuitat în sufletele voastre mereu!”

 Au fost premiati apoi cei mai reprezentativi elevi ai promotiei 2014 de la Liceul Teoretic.Astfel,şefa de promotie 2014 a fost Hegyesi Andrea,din clasa a XII-a D,profil biochimie,cu media 9,98 care l-a devansat  în ultimul semestru pe Axinte Vasilică din clasa a XII-a A,media 9,97,elevul recent premiat de Microsoft la faza naţională a Olimpiadei de Tehnologia Informaţiei,Satu Mare 2014.

Din partea Asociaţiei ,,Unirea 2009’’ ,Victor Micle  a acordat un premiu special absolventului Axinte Vasilică.

Premii speciale pentru rezultate sportive deosebite au fost acordate elevilor  Bekesi Reghina si Ţicle Marius.A fost nominalizat şi premiat de asemenea  Ionuţ Sava din clasa a XII-a E,profil filologie,  pentru merite deosebite  în promovarea şcolii prin proiectele derulate de această instituţie de învăţământ careiană.

Festivitatea a continuat cu alocuţiunea plină de semnificaţii profunde a directorului adjunct,prof.Rodica Pop.


,, Dragi absolvenţi, stimaţi părinţi şi invitaţi, dragi colegi, am reţinut de-a lungul lecturilor mele, cu mare atenţie, un citat ,,Ce este timpul? O taină mare şi atotputernică!’’

Ne-am întrebat pentru noi ce este timpul? Pentru noi, timpul se măsoară în aceste festivităţi deosebite, în care avem prilejul de a ne despărţi într-un mod festiv de generaţiile care absolvesc liceul. Aceste generaţii sunt rezultatul dedicării, muncii realizate în cei 4 ani de şcoală. Această generaţie care se prezintă în faţa noastră în ţinută festivă este o generaţie cu rezultate deosebit de  frumoase la învăţătură şi la competiţii, mulţi olimpici şi copii talentaţi! Ne luăm rămas bun de la ei şi îi privim acum cu multă emoţie în ţinuta lor festivă! Suntem fericiţi că i-am avut ca elevi ai şcolii noastre şi că i-am putut îndruma pe calea uneori anevoioasă! Le dorim mult, mult succes şi sperăm să convingă acolo unde se vor duce şi să nu uite că sunt absolvenţi ai Liceului Teoretic Carei!”

 Merituosul absolvent, Sava Ionuţ  a avut o emotionantă interventie  în momentul  înmânarii simbolice a  cheii şcolii către reprezentantii celor din clasa a XI-a:

,,Stimată audienţă, dragi profesori şi colegi, Timpul este neputincios şi ne pune în faţa faptului împlinit, acela în care răsfoim o nouă filă din cartea vieţii noastre. Noi va trebui să deosebim ce este trecător şi ce este absolut, cum spune Paulo Coelho! Pot să spun că am reuşit, prin eforturile noastre să trasformăm liceul nostru dintr-o cetate într-un regat! Cu o deosebită probitate vă înmânăm simbolic şcoala noastră, care este locul care insuflă valori adevărate şi inestimabile! Voi veţi duce mai departe munca noastră, vă rămâne vouă sarcina de a transforma liceul într-un imperiu! Să ţineţi minte că lucrurile măreţe se realizează printr-o multitudine de lucruri mărunte şi că o cheie mică deschide o uşă mare!’’

 

Fiecare diriginte a trecut apoi la înmânarea premiilor si diplomelor celor mai merituoşi elevi ai lor.

Clasa XIIA -dirig. prof. Scheuermann Eva

Premiul I AXINTE VASILICĂ

Premiul II LASLO MARIAN,9,80

Premiul III LISNIC SMARANDA,9,75

 

Clasa XIIB -dirig. prof. Putovics  Tunde

Premiul I HARTMAN ERNA

Premiul II KATONA BOGLARKA

Premiul III GNANDT TIMEA  si LUDESHER NOEMI

 

Clasa XIIC -dirig. prof. Macec Sorina-Daniela

Premiul I OSTATE CRINA,9,95

Premiul II PUSCAS CRISTINA

Premiul III SANDOR DENISA

 

Clasa XIID -dirig. prof. Mentiu Gabriela

Premiul  I HEGYESI ANDREA, 10

Premiul I SZABO-MADACSI EDVARD, 10

Premiul II MEZOSI ADRIEN

Premiul III  SCHEK ADAM

Clasa XIIE -dirig. prof. Nintas Razvan

Premiul I NECSE ADELINA si ERDEI-VERDES MELINDA,media 10,00

Premiul II IACOBUT NICOLETA,9,98

Premiul III DOBRAI  IULIA,9,95

 

Clasa XIIF -dirig. prof. Lorincz  Szilvester

 Premiul I   Kovacs  Zsoka

Premiul II Csokasi Timea

Premiul III Tempfli Emese

comentarii

de careian la 31 mai 2014 - 09:42

Mult succes Vasilica!
Felicitari pentru toate rezultatele obtinute si pe care nimeni nu ti le poate lua!Nu oricine este premiat de MICROSOFT!
Dirigintei tale i-au trebuit mai mult de 12 minute ca sa citeasca toate premiile obtinute de tine in cei 4 ani si nici nu au fost citite toate!
Se va vedea peste ani cine ce realizari are!
Mult succes sa ai oriunde vei merge!

de Tiberiu Vanca la 31 mai 2014 - 14:09

Imi încep demersul cu :
Felicitări „Marelui Cavaler”Axinte Vasilică care şi-a stâmpărat motoarele cu un punct pentru a permite unei viitoare „Mari Doamne”, Hegyesi Andrea, să deschidă drumul de intrare în „Casa Vieţii”. În alte durate a vieţii „cavalerii” le ridică, evident pe Doamne, pe braţe, şi cu povara sfântă intră… .
Felicitări Hegyesi Andrea, pentru eleganţa prin care cu un nevinovat punct ai demonstrat că şi la Colegiul Careian, ca de altfel oriunde în lume, femeile sunt mereu în faţă, odată pentru că prin fina lor delicateţe conduc fără să se simtă, evident bărbaţii, apoi pentru că sunt procreatoarele esenţiale, cele care umplu cu Ilene Cosânzene şi Feţi Frumoşi Terra, cele ce pe lângă lucrul cu pântecele pot fi şi sunt port-stindard al inteligenţei şi al capacităţii „De a face”.
Un cuvânt de graţie şi o uşoară adnotare a cuvântului ce v-a inspirat alocuțiunea Stimată D-na, D-şoara, -după caz- Rodica Pop: „Timpul” este un malaxor de destine. În situaţia sărbătoriţilor noştri absolvenţi, este „brigandul” ce le fură copilăria cu corolarul ei de miracol, adolescenţa, respiro-ul la care se însuşeşte, fără a fi predată, iubirea. Este moment existenţial, în scurgere, în care se asumă marile responsabilităţi ale raţiunii de a exista a omenirii, este nefastul factor ce ridează chipurile frumoșilor de altă dată, este custodele arătării cu coasa. Este şi punct final.
Calde felicitări mirabolantei generaţii ce a folosit în actualul „florar” porţile Marelui Liceu Careian pentru a ieşi în lume, pentru a se dedica utilului, pentru a împinge umanitate înspre mai mult, mai bine, înspre performanţă.
Feţi Frumoşi şi Cosânzene! Primiţi, „vă rog” îmbrăţişerile unui fost absolvent al şcolii voastre, şi invitaţia „Păşiţi cu încredere” umanitatea vă așteaptă! Eliberaţi capacităţile voastre creatoare şi „vă rugăm din suflet” să ne depăşiţi, să ne daţi convingerea că Terra este pe mâini bune.

de Diana la 31 mai 2014 - 17:22

felicitari absolventilor si cadrelor didactice care i-au pregatit pentru asemenea rezultate frumoase.
poate ca declaratiile citate ati fi vrut sa le cititi necorectate,si cu greselile care se fac din cauza emotiilor?nu cred ca ei de la ziar ar fi putut scrie ce nu s-a intamplat acolo la festivitate numai ca sa iasa un articol pe placul altora.joi am fost la festivitatea de la maniu la verisoara fiului meu si acolo a inceput festivitatea cu imnul si apoi gaudeamus.fiecare face cum vrea si e normal sa nu placa la toti.

de ionut la 31 mai 2014 - 17:30

bine vasilica!!!!ce mai conteaza un 9 la fizica cand tu ai luat premiul de la microsoft????
stim toti cum a fost cu notele si cu cine trebuia sa iasa sef .

de georgi la 31 mai 2014 - 18:00

rochiile fetelor au fost cele mai frumoase din ultimii ani!
bafta la bac sa aveti!

de Ancuta la 2 iunie 2014 - 09:45

Oare acesti minunati tineri stiu IMNUL ROMANIEI ?
Oare acesti minunati tineri stiu sa faca un CV european ?
Oare acesti minunati tineri stiu sa intocmeasca o cerere ?
Oare acesti minunati tineti au in vocabularul lor cuvintele : TE ROG , MULTUMESC , AM GRESIT , IARTAMA ?

de Teoreticu la 2 iunie 2014 - 10:24

oare ancuta oita de la maniacii stie ce medie trebuie sa ai ca sa intri la teoretic????
te roade invidia????
are teoreticu atatia olimpici cati nu trec bacu la alte licee din oras!!!!!

de Teoreticu la 2 iunie 2014 - 10:25

vezi ca nu ai nici notiuni de gramatica si te faci de tot rasu ca nu stii cum se scrie…iarta-ma..sau ai probleme si cu…”limbul roman”?

Lasati un comentariu