Ultimul sunet de clopoţel pentru promoţia 2014 a Colegiului Tehnic”Iuliu Maniu” Carei

• publicat la: 29 mai 2014
Ultimul sunet de clopoţel pentru promoţia 2014 a Colegiului Tehnic”Iuliu Maniu” Carei

Pentru o nouă promotie de absolvenţi ai Colegiului Tehnic Iuliu Maniu Carei  a sunat pentru ultima oară clopoţelul.

Astăzi, 29 mai, a avut loc cel mai emoţionant moment din viaţa unui elev, ultima zi de şcoală, încheierea frumoşilor ani de liceu. Emoţii, suspine, promisiuni că se vor reîntâlni au  freamătat  în sufletul  absolvenţior şi al profesorilor lor.

Conform tradiţiei, în această zi , absolvenţii claselor a XII-a participă la ultima oră de dirigenţie. Emoţii atât de partea elevilor, cât şi a dirigintilor- aşa s-ar putea descrie în câteva cuvinte atmosfera şi starea de spirit a celor care de acum înainte îşi vor aminti cu nostalgie de anii de liceu. A fost ultima zi în care elevii au răspuns “prezent” la strigarea catalogului.

Când a sunat pentru ultima oară clopoţelul, proapeţii absolvenţi  au coborât treptele liceului ,pe scara profesorilor ,pentru a se reuni in curte la  careul festiv.

La eveniment au participat primarul Kovacs Eugen,prof.Victor Oprea ,preşedintele sindicatului din invatamant,Lăpuşte Copil din partea Poliţiei Municipiului Carei,Sorin Matei ,preşedintele comitetului de părinţi.

Oficiile de gazdă au revenit directorului adj.prof.Elena  Coşarcă. După intonarea imnului de stat şi  ,,Gaudeamus’’,directorul Adrian Mocovschi a  adresat asistenţei câteva cuvinte şi a premiat şefa de promoţie din acest an,eleva Steliana Moisa din clasa a XII-a C, care a absolvit liceul cu media 9,83.

,,Dragi tineri absolvenţi şi stimaţi invitaţi, această zi este foarte importantă pentru noi deoarece sărbătorim 3 evenimente, este mai întâi ziua în care terminaţi liceul, de asemenea avem o sărbătoare religioasă foarte importantă ,,Înălţarea Domnului nostru  Iisus Hristos’’ şi este Ziua Eroilor, ocazie în care vă doresc să deveniţi proprii voştri eroi!

Azi vă sunt alături cei mai dragi din viaţa voastră, părinţii, cei cărora le datoraţi tot ce aveţi, de asemenea, aveţi  alături cadrele voastre didactice, care  v-au trasat drumul în viaţa ! Vă aflaţi la o răscruce de drumuri. De ce? Pentru că e momentul stabilirii obiectivelor. Pentru reuşita îndeplinirii obiectivelor voastre depinde ce drum vă alegeţi, unii vă veţi alegeţi cele mai simple  drumuri, alţii se complică  iar  alţii rătăcesc pe calea vieţii…Eu vă doresc să aveţi cu toţii un parcurs frumos în viitorul vostru!

Acum 35 de ani eram şi eu în locul vostru ca absolvent de liceu! Sunt mândru că aţi obţinut rezultate bune la liceu, la competiţiile la care aţi participat şi vă doresc succes la examenul de bacalaureat care vă  aşteaptă! Vă rog să nu-i uitaţi pe cei care v-au stat alături în toţi aceşti frumoşi ani!’’ a afirmat Adrian Micovschi.

După premiere,Steliana Moisa,şefa de promoţie, vizibil emoţionată,s-a adresat celor cu care a împărţit cei 4 ani din viaţă

,, Dragi colegi, acestea sunt ultimele momente în care suntem împreună la liceul nostru drag, sunt clipele în care timpul nu mai are răbdare… Când am păşit aici, în acest liceu, cu siguranţă nu credeam ce impact va avea asupra mea toată această perioadă! Aici am învăţat nu numai să ştiu, ci şi să fiu! Din copii am devenit  mari, tineri şi am învăţat să fim oameni! Valorile de care ne înconjurăm sunt cele care ne dau putere şi ne motivează pe mai departe! Vreau să-i mulţumesc dirigintei noastre, a fost ca o mamă pentru noi şi a devenit ca un colier de mare preţ, pe care îl vom păstra cu mare grijă! Nu ne plac despărţirile, de aceea eu zic să nu ne spunem ,,adio’’, ci ,,pe curând!’’

O alocuţiune a rostit şi primarul Kovacs,aflat la eveniment.

,,Dragi absolvenţi, stimaţi profesori şi fericiţi părinţi şi invitaţi vă felicit pe toţi în această zi! Este o zi frumoasă şi la propriu şi la figurat şi ar trebui să fiţi mândri de reuşita voastră! În viaţă sunt multe momente de care ne amintim cu drag, acesta este unul dintre ele! Eu am terminat un colegiu tehnic la Satu Mare şi tot aşa a fost vremea afară!

Consider că trebuie marcaţi aceşti 4 ani de zile printr-o sărbătoare frumoasă! Eu cred că toţi vă gândiţi deja ce o să faceţi de aici încolo, pe ce drum veţi merge şi vă doresc să vi se îndeplinească scopurile pe care vi le-aţi pus în minte, să reuşiţi la examenul de bacalaureat, să aveţi un loc de muncă mai apoi. Cel mai important, după părerea mea este perseverenţa. Fiţi mândri că sunteţi absolvenţii acestui liceu! Să aveţi succes în viaţă şi să fiţi optimişti!’’

A urmat momentul în care munca depusă de absolvenți a fost recompensată prin premiere. Şefă de promoţie 2014 a fost Moisa Steliana din clasa a XII-a C, cu profilul servicii-economic, cu calificarea technician în activităţi economice, cu media 9,83, diriginte Lupşa Andrada. A urmat premierea clasei a XII-a A, cu profilul tehnic, calificarea operator tehnică de calcul,a dirigintei  Mureşan Ingrid, a clasei a XII-a B cu profilul turism şi alimentaţie a dirigintei  Farkas Elisabeta, a clasei a XII-a D a dirigintei Rodica Blideran, cu profilul Mecanică, tehnician CAD.Această clasă îl are ca absolvent pe Sebastian Prem , care a fost felicitat pentru rezultatul excepţional de a fi pe locul I pe ţară la MecArt 2014, la  grafică desen 3D. Clasa a XII-a A2 îl are ca diriginte pe  Pap Czier Levente, cu profilul electrotehnică-atomatizări.

Festivitatea de premiere a merituoşilor elevi din fiecare clasă s-a încheiat cu înălţarea la cer a baloanelor cu heliu, un zbor simbolic spre cer al viselor tinerilor absolvenţi dar nu inainte  ca elevii clasei a XI-a sa preia de la colegii lor absolventi,cheia liceului.

 

AnaMaria Roman

comentarii

de Horia Mărieș la 30 mai 2014 - 05:44

Am aflat un lucru îmbucurător, de care nu știam: „Eu am terminat un colegiu tehnic la Satu Mare şi tot aşa a fost vremea afară!”, a cuvântat primașul. Lucrul imbucurător este faptul că atunci când a terminat, a fost vreme frumoasă „afară”. De terminat, nu se știe bine ce a terminat, fiindcă pe vremea aceea nu existau în România „colegii tehnice”. Poate erau doar licee (școli profesionale) cu profil de tâmplărie.

Lasati un comentariu