Antonescu: Avem probleme de memorie. Am rupt pagini întregi de istorie şi am băgat altele false

• publicat la: 18 iunie 2014
Antonescu: Avem probleme de memorie. Am rupt pagini întregi de istorie şi am băgat altele false

Crin Antonescu   a vorbit, marti, despre importanta istorica a Senatului, una din institutiile fundamentale ale Romaniei, dar a tinut sa sublinieze ca este de datoria membrilor actuali ai Parlamentului sa il faca „eficient si credibil”.

Declaratiile au fost facute la sedinta solemna organizata la Palatul Parlamentului cu prilejul aniversarii a 150 de ani de la infiintarea Senatului, la care au fost invitati fostii presedinti Ion Iliescu si Emil Constantinescu, premierul Victor Ponta, patriarhul Daniel, precum si alti fosti sau actuali parlamentari, insa nu si presedintele Traian Basescu.

De altfel, fostul presedinte al Senatului a facut referire la acest aspect in discursul sau. „Ar trebui sa facem mai mult decat o simpla festivitate, pentru ca noi avem probleme de memorie. Avem probleme de memorie, am rupt pagini intregi adevarate din cartea de istorie, am introdus cu forta pagini false si cu continut prost. Nu este invitat un presedinte in exercitiu al statului”, a declarat Crin Antonescu, cu referire la refuzul succesorului sau, Calin Popescu Tariceanu, de a-l invita la sedinta pe presedintele tarii.

Crin Antonescu a vorbit despre marile personalitati care au facut parte din Senatul Romaniei de-a lungul vremii si a subliniat faptul ca „in plan politic au existat patru institutii majore: Senatul, Camera Deputatilor, monarhia si PNL”.

„Vorbesc doar despre istorie si uneori instoria nu ne priveste pe toti”, a declarat acesta, in aplauzele invitatilor.

Crin Antonescu a remarcat faptul ca trei dintre aceste institutii au fost suprimate de regimul comunist, exceptie facand Camera Deputatilor, transformata in Marea Adunare Nationala, si si-a exprimat multumirea cu privire la faptul ca trei dintre ele au fost „readuse la viata” dupa 1989, iar in ceea ce priveste monarhia „macar o recuperare a istoriei se petrece”.

Totodata, Crin Antonescu a declarat ca bicameralismul nu este suficient pentru a garanta democratia intr-o tara, pentru ca exista cazuri in care exista parlament bicameral, dar si un „deficit de democratie”, dupa cum si invers, exista state democratice cu parlament unicameral.

Lasati un comentariu