Cristian Bodea: „UDMR, cu complicitatea lui Victor Ponta, încearcă un şmen pentru angajarea a mii de bugetari maghiari în toată ţara”

• publicat la: 4 iunie 2014
Cristian Bodea: „UDMR, cu complicitatea lui Victor Ponta, încearcă un şmen pentru angajarea a mii de bugetari maghiari în toată ţara”

Proiecte „pe burtă”

„Ieri am primit la Comisia pentru Combaterea abuzurilor, prevenirea corupţiei şi petiţii două proiecte de lege, ambele primind de la noi aviz şi raport negativ, care nu au puncte de vedere de la Guvern, pentru că Victor Ponta s-a făcut că nu vede aceste proiecte şi, ca să nu supere UDMR, a aruncat pisica la Parlament, ambele proiecte fiind iniţiate de UDMR şi doar pentru minoritatea maghiară”, a anunţat senatorul PNL Bihor Cristian Bodea într-o conferinţă de presă susţinută miercuri.

Acesta a spus că scopul celor două proiecte, semnate şi de deputaţii de Bihor Szabo Odon şi Cseke Attila, nu este decât de a angaja la stat „mii sau zeci de mii de etnici maghiari”.

Primul dintre cele două proiecte de lege, pe care Bodea le-a prezentat, este menit să completeze articolul 20 al Ordonanţei 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, şi are un articol unic, potrivit căruia se introduce un nou alineat, cu următorul cuprins: „Cetăţenii aparţinând minorităţilor naţionale cu domiciliul în unităţi administrativ-teritoriale în care aceştia au o pondere de peste 20% se pot adresa, în scris şi oral, Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării în limba lor maternă şi vor primi răspunsuri în aceste limbi”.

Celălalt proiect de lege vizează completarea articolului 1 al Ordonanţei 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor cu un nou alineat: „În unităţile administrativ-teritoriale în care cetăţenii aparţinând minorităţilor naţionale au o pondere de peste 20% aceştia au dreptul de petiţionare în limba lor maternă şi dreptul de a primi răspuns în această limbă”, iar în expunerea de motive iniţiatorii – 16 deputaţi UDMR – motivează că în acest fel „cetăţenii aparţinând minorităţilor naţionale ar avea dreptul, de exemplu, de a sesiza Comisariatele Judeţene pentru Protecţia Consumatorilor în limba lor maternă”.

„Practic, dacă un cetăţean din Valea lui Mihai  are o problemă la Iaşi cu OPC-ul sau cu Poliţia, dacă aceste proiecte de lege vor fi adoptate, în toată ţara, toate instituţiile publice vor fi obligate să angajeze cel puţin un etnic maghiar, toate ministerele, oficiile, agenţiile naţionale, primăriile, prefecturile, instituţiile deconcentrate, Jandarmerie, Poliţie, Pompieri”, a spus senatorul liberal.

„Prin aceste proiecte de lege, UDMR, în complicitate cu Victor Ponta, încearcă un şmen pentru a angajarea a mii sau zeci de mii de etnici maghiari în toată ţara, în toate instituţiile din România. Este un cadou pe care Victor Ponta vrea să-l facă UDMR, pentru că interesul PSD este să le facă pe plac partenerilor de guvernare”, a spus Cristian Bodea.

Liberalul a afirmat că UDMR „îşi permite să violeze statul român”, în condiţiile în care statul român finanţează învăţământul obligatoriu de 10 clase, şi nu înţelege motivul pentru care cetăţenii de etnie maghiară nu vor să vorbească limba română şi le este „greaţă” să folosească limba oficială decât prin dorinţa UDMR de a-şi justifica propria existenţă, chiar cu riscul de „a-şi bate joc de etnicii maghiari”.

„UDMR consideră că-şi poate permite să violeze statul român şi să abuzeze de toleranţa românilor. UDMR, nu ungurii. Politicienii maghiari. Aceştia nu numai că insultă românii şi forţează mâna statului român, dar îşi bat joc şi de maghiarii de rând, pentru că ei spun că maghiarii nu au inteligenţa de a învăţa limba română, că nu sunt capabili s-o înveţe, deşi au absolvit cele zece clase obligatorii şi gratuite. Nu înţeleg de ce maghiarii din România nu pot vorbi româneşte şi vomită dacă vorbesc în limba română. Până când vom tolera această discriminare pozitivă şi acest exces de smiorcăială al UDMR? Eu, totuşi, nu cred că maghiarii sunt proşti, ci doar că UDMR încearcă să-şi justifice existenţa”, a spus senatorul Cristian Bodea.

sursa ebihoreanul.ro

Lasati un comentariu