Cumpără o mobilă de la magazinul Emmaus şi astfel ajuţi săracii din Ucraina

• publicat la: 10 iunie 2014
Cumpără o mobilă de la magazinul Emmaus  şi astfel ajuţi săracii din Ucraina

Asociaţia Freres Europa încurajează solidaritatea cu mediile defavorizate din Ucraina. În luna iunie, magazinul solidar Emmaus din cadrul Asociaţiei Freres Europa – Emmaus Satu Mare va redirecţiona 30% din profitul vânzărilor către asociaţia parteneră Emmaus din Lvov (Ucraina).

Asociaţia Freres Europa acţionează în favoarea tinerilor aflaţi în situaţii de risc în judeţele Satu Mare şi Timiş : tineri proveniţi din sistemul de protecţie a copilului, tineri victime ale traficului de persoane, tineri cu handicap mintal, etc.

Pe lângă cazare, consiliere şi sprijin educativ, asociaţia a dezvoltat 5 activităţi economice în cadrul cărora tinerilor li se asigură un loc de munca şi în acelaşi timp oportunitatea de a se forma profesional. 

Printre aceste activitati se află şi magazinul de mobilă« Emmaus » în care este vândută mobila second, importatădin Franta şi in prealabil reconditionată de tinerii asociaţiei. Magazinul se află pe strada Constantin Brâncoveanu nr. 18, iar programul este de marţi pana vineri de la ora 9 la ora 17, şi sâmbăta de la ora 9 la ora 15.

Profitul obţinut din activităţile economice permitedezvoltarea acţiunilor sociale ale asociaţiei : burse de studiu,sprijin pentru copiii defavorizaţi, program de integrare socio-profesională. 

Acţiunea noastră concentrâdu-se pe ideea de solidaritateva începe din luna iunie sa aloce o parte din profitul obţinut la magazin acţiunilor sociale desfăşurate de alte organizaţii. 

Tinând cont de situaţia extrem de gravă în care se afla astăzi Ucraina, prima acţiune de solidaritate a magazinului se va îndrepta catre asociaţia Emmaus din Lvov. După o vizită efectuată de echipa asociaţiei în luna aprilie, ne-am propus să asigurăbugetul necesar pentru supa popularăîn favoarea persoanelor fără adăpost din oraşul Lvov, numărul lor crescând dramatic în ultimele luni din cauza instabilitaţii politico-sociale.

Urmează ca din luna iulie sa fie susţinute proiecte pe plan local.

Date de contact :

Sergiu Pop : 0753110022

Cristina Baciu 0745144384

Asociatia FRERES EUROPA, Strada Paris nr. 25, 440073  Satu Mare, jud. Satu Mare

Tel : 00 40 (0)753 11 00 22 / 00 40 (0)748 059 142. Email :contact@freres-europa.org


comentarii

de oana la 10 iunie 2014 - 20:35

Actiunea Asociatiei Freres Emmaus este una de solidaritate, de depasire a atitudinii de indiferenta, de deschidere fata de tarile vecine noua, aflate in dificultate! Doar ajutandu-l pe celalalt poti afla cat de bogat, sufleteste in primul rand , esti tu! Este un gest unic, care ofera un model, o cale pentru societatea noastra, adesea cantonata in ingustitimea propriilor frici si temeri!Felicitari pentru curajul unor astfel de initiative! Ele creeaza cai si modele de urmat!

Lasati un comentariu