Cursuri de formare în domeniul educației non-formale,la Negrești-Oaș

• publicat la: 19 iunie 2014
Cursuri de formare în domeniul educației non-formale,la Negrești-Oaș

În perioada 13 – 15 iunie 2014, la Negrești-Oaș, prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, în parteneriat cu Team for Youth Association și Casa Orășenească de Cultură Negrești-Oaș, s-a desfășurat modulul de formare „Managementul voluntarilor în context Erasmus +/ Tineret în Acțiune”. La modulul de formare au participat reprezentanți ai unor organizații nonguvernamentale (Asociația „Alternative”, Congregația Surorilor Sf. Iosif al Apariției, Asociația Culturală „Mara Oaș”, Crucea Roșie Negrești-Oaș, asociații sportive ș.a.), lucrători de tineret, reprezentanți ai instituțiilor publice implicate nemijlocit în lucrul cu tinerii (Primăria Negrești-Oaș, Biblioteca Orășenească Negrești-Oaș, S.V.S.U. – Consiliul local Negrești-Oaș, CPECA Satu Mare), voluntari.  Pe parcursul celor trei zile, sub îndrumarea formatorilor Andreea Țundrea și Marian Ancuța, cursanții au participat activ la curs, în final fiind capabili să precizeze tipurile și caracteristicile voluntariatului și oportunitățile de voluntariat oferite de programul Erasmus+/ Tineret în Acțiune, să utilizeze metode diferite de recrutare/motivare/evaluare a voluntarilor în asociațiile lor și în cadrul proiectelor Erasmus+/ Tineret în Acțiune, să identifice competențele specifice și rolurile coordonatorilor de voluntari în proiectele Erasmus+/ Tineret în Acțiune.

„Formatorii au fost foarte naturali, participanții s-au implicat activ, au fost cooperanți, iar metodele non-formale utilizate pe durata cursului cu siguranță le voi aplica în activitatea zilnică desfășurată la școală, cu copiii.” (Mirela, Asociația Culturală „Mara Oaș”)

„Am experiență, dobândită de-a lungul timpului, în a lucra cu oamenii. La acest curs am avut ocazia să învăț multe lucruri noi și frumoase, care îmi vor fi utile în continuare.” (Daniel, S.V.S.U. – Consiliul local Negrești-Oaș)

„A fost un curs benefic pentru dezvoltarea personală, dar mai ales pentru ajutorarea celorlalților membri ai comunității. Am avut ocazia de a cunoaște alte organizații din Negrești și sperăm într-o colaborare în viitor. Tematica cursului este una foarte actuală și necesară pentru vremurile de astăzi. Formatorii bine pregătiți reprezintă, din punctul nostru de vedere, o speranță pentru viitor. (Nela și Kati – Congregația Surorilor Sf. Iosif al Apariției”)

 

Prof. dr. Natalia Lazar,

coordonatorul proiectului

Lasati un comentariu