Hramul Mănăstirii Scărişoara Nouă

• publicat la: 25 iunie 2014
Hramul Mănăstirii Scărişoara Nouă

Numeroşi pelerini au participat marti la Hramul Mănăstirii Scărişoara Nouă care  se sărbătoreşte în fiecare an la data de 24 iunie, când creştinătatea sărbătoreşte Naşterea lui Ioan Botezătorul, Înaintemergătorul, cel care a  pregătit calea pentru venirea lui Mesia, Iisus Hristos.

Pe o vreme binecuvântată de Dumnezeu cu mult aşteptata ploaie, un sobor de 30 de preoţi au oficiat o slujbă în biserica mănăstirii, după care mulţimea de pelerini, mulţi dintre ei îmbrăcaţi în port popular l-au întâmpinat pe  PS Iustin Sigheteanul, episcopul Maramureşului şi Sătmarului.

Alături de pelerini s-au aflat şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, care împreună cu primarul comunei Pişcolt, Cosmin Vasile Varga l-au întâmpinat pe episcopul Iustin la intrarea în biserică. Aici,soborul de preoţi împreună cu episcopul au făcut o scurtă rugăciune, după care s-au deplasat la altarul de vară unde  PS Iustin Sigheteanul şi soborul de peste 30 de preoţi veniţi din judeţele Maramureş, Sălaj, Satu Mare, Bihor şi Cluj au oficiat slujba arhierească.Au luat parte la eveniment prefectul Eugeniu Avram si vicepresedintele CJ,Mircea Govor.

Liturghia  a fost bazată pe textul biblic din Evanghelia după Luca, de la cap.1,versetele 57-80 care relatează evenimentul Naşterii Sf. Ioan Botezătorul, iar predica a fost rostită de către PS Iustin Sigheteanul,care le-a vorbit credincioşilor prezenţi despre ,,cel mai mare şi cel din urmă dintre prooroci”, Ioan Botezătorul.

Cu prilejul sărbătoririi Naşterii lui Ioan Botezătorul de la mănăstirea Scărişoara Nouă au fost binecuvântate şi noile şi marile realizări ale mănăstirii din decursul anilor.La finalul slujbei, toţi pelerinii au servit  din miile de sarmale gătite de bucătăresele din localitate special pentru ei.

La Scărişoara Nouă, la margine de ţară, într-un decor plin de verdeaţă şi de roade ale pământului, credincioşii veniţi din multe părţi ale ţării au  putut asista la sărbătorirea lui Ioan Botezătorul, patronul spiritual al  judeţului,  manifestarea creştinească, care le-a umplut sufletele  cu multă  pace şi bogăţie duhovnicească.

AnaMaria Roman

Lasati un comentariu