Marko Bela: Dacă UDMR nu va fi de acord, PPDD nu va intra în Guvern. Guvernul nu e format doar din PSD

• publicat la: 11 iunie 2014
Marko Bela: Dacă UDMR nu va fi de acord, PPDD nu va intra în Guvern. Guvernul nu e format doar din PSD

PPDD este un partid populist, fără nici o viziune privind viitorul României, a declarat într-un interviu pentru RFI liderul senatorilor UDMR, Marko Bela. Acesta spune că nu ar fi de acord cu intrarea în Guvern a formaţiunii fondate de Dan Diaconescu, atrăgând atenţia că Executivul nu este format în exclusivitate de PSD.

„Nici eu nu aş fi de acord cu aşa ceva (intrarea PPDD în Guvern – nr.). Aici nu este vorba numai de imagine, ci şi de programe. Noi am intrat într-o anumită coaliţie, de fiecare dată, de fapt, nu numai de data această, pentru că am considerat că avem programe compatibile şi că prin această alianţă putem realiza lucruri importante la Guvern. În ceea ce priveşte cooptarea unor partide care aşa cum ştiu eu de fapt nu au nici un fel de concepţie, nu au nici un fel de viziune privind viitorul ţării, nu cred că ar fi benefic pentru nimeni”, a declarat Marko Bela.

Liderul senatorilor UDMR acuză PPDD de populism: „Ceea ce văd (la PPDD-n.r.) e o demagogie, un populism de care nu numai că nu avem nevoie în politica românească, ci care de fapt periclitează realizarea unor astfel de concepţii (…). Nu aş fi de acord să fim în aceeaşi coaliţie sau în aceeaşi alianţă cu o formaţiune care dincolo de un astfel de populism şi dincolo de o astfel de demagogie, nu poate să ofere nimic ţării”.

Marko Bela susţine că PPDD nu va intra în Guvern, dacă UDMR se opune: „În acest moment, Guvernul nu este format în exclusivitate de PSD. Guvernul este al unei coaliţii, inclusiv UDMR. Deci un Guvern comun, dacă vreţi, al mai multor formaţiuni politice. Deci invitarea unei noi formaţiuni într-un astfel de Guvern de coaliţie este posibilă numai prin acordul tuturor formaţiunilor (…). Ce ar zice cineva dacă şi UDMR s-ar trezi să invite cineva în Guvern, fără să-şi întrebe partenerii şi aici nu contează cine e mai mic sau cine e mai mare (…). Dacă UDMR nu va fi de acord cu o astfel de intrare, atunci intrarea nu va avea loc, după părerea mea”.

Declaraţiile lui Marko Bela vin după ce marţi Kelemen Hunor a apreciat că intrarea PPDD guvernare ar dăuna imaginii Guvernului, că ar fi un dezastru de imagine.

Potrivit CV-ului lui Marko Bela, acesta a fost între 1976-1989 redactor la revista literara „Igaz Szo” („Cuvânt adevărat”) din Târgu Mures. Unul dintre redactorii-sefi din perioada comunista ai revistei a fost Hajdu Gyozo, fost membru supleant al CC al PCR si deputat in Marea Adunare Nationala.Fostul presedinte al UDMR,declara intr-una din sedintele Consiliului Reprezentantilor Unionali de la Tg Mures,ca  „In Transilvania nu maghiarul de stânga il asupreste pe maghiarul de dreapta, sau invers, ci, in continuare, politistul român face demonstratie de putere faţă de secui sau maghiari, in multe locuri”, si  ca „nu turla bisericii reformate se ceartă cu turla bisericii catolice, ci edificiile ortodoxe, care se inmultesc ca ciupercile după ploaie, se inalta trufase peste amândouă”,potrivit jurnalul.ro

 

Lasati un comentariu