Performanţă extraordinară pentru elevii români la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori

• publicat la: 26 iunie 2014
Performanţă extraordinară pentru elevii români la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori

Elevii români au obtinut locul 1 pe natiuni la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori de anul acesta, după ce au câştigat sase medalii – cinci de aur si una de argint.

Concursul a avut loc in Macedonia (Ohrid), in perioada 21 – 25 iunie.

Elevii români au obtinut 5 dintre cele 7 medalii de aur acordate oficial si cel mai mare punctaj realizat de o tara in ultimele 5 editii ale Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru Juniori (222 de puncte).

In urma acestor performante, România a ocupat locul I in clasamentul pe natiuni, pe pozitiile următoare situându-se, in ordine, Turcia, Serbia si Bulgaria, informeaza Ministerul Educatiei.

Medaliile de aur au fost obtinute de Antonie Ciocan (clasa a VIII-a/Scoala Gimnaziala nr. 56 din Bucuresti), Ciprian Mircea-Bonciocat (clasa a VIII-a) si Alexandru Pascadi (clasa a IX-a), ambii elevi   ai Colegiului National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti, respectiv Tudor Plopeanu (clasa a VIII-a) si Alexandru Mihalcu (clasa a IX-a), elevi ai Liceului International de Informatica din Bucuresti.

Ciprian Mircea-Bonciocat s-a numarat si printre laureatii editiei de anul trecut, cand a castigat o medalie de argint. La editia prezenta, medalia de argint a fost cucerita de Mihnea Doica, elev in clasa a VIII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Delegatia României a fost condusa de profesorul Marius Perianu de la Colegiul National „Ion Minulescu” din Slatina si de profesorul Andrei Eckstein de la Universitatea Politehnica din Timisoara.

Din partea Societatii de Stiinte Matematice din România au participat ca observatori in juriul olimpiadei profesorii Mircea Fianu (Scoala cu clasele I – VIII nr. 19 din Bucuresti) si Cristian Mangra (Scoala Centrala din Bucuresti). La pregatirea lotului de juniori au participat si profesorii Cristian Lazar de la Colegiul National din Iasi si Lucian Petrescu de la Colegiul Tehnic „Henri Coanda” din Tulcea.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu