Promoţia 2014 a Şcolii Gimnaziale Nr. 3

• publicat la: 12 iunie 2014
Promoţia 2014 a Şcolii Gimnaziale Nr. 3

Astăzi a sunat pentru ultima oară clopoţelul si pentru absolvenţii clasei a VIII-a de la Şcoala Gimnazială nr. 3 Carei.

Evenimentul  a debutat la ora  8,00 cu  ultima ora gimnaziala  de dirigenţie unde  fiecare colectiv de clasă împreună cu dascălii lor dragi au depanat amintiri, au recitat poezii, au intonat   cântece de recunoştinţă şi şi-au spus adio.

In acordurile Gaudeamus Igitur  au fost strabatute coridoarele scolii pentru un ultim  ramas bun de la fostii colegii si cadre didactice iar apoi  au trecut sub podul de flori creat de elevii claselor a VII-a, pentru ca mai apoi să se aşeze în careu pentru  momentul decernării laurilor. Munca elevilor a fost evidenţiată prin diplome şi cărţi  ca  premii, atât la învăţătură cât şi la diferite activităţi culturale şi sportive.

Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului de Stat, după care prof. Sorin Cioltean, directorul instituţiei, a adresat câteva cuvinte numeroasei asistenţe.

,,Dragi părinţi şi invitaţi, bine aţi venit la festivitatea de absolvire a claselor a VIII-a de la şcoala noastră! Astăzi sunt sărbătoriţi proaspeţii noştri absolvenţi, pe care îi felicităm, şi în special îi felicităm pentru extraordinarele succese pe care le-au avut  şefii de promoţie, care sunt 5 la număr şi care au terminat toţi cu media 10! Ne-am adunat toţi aici pentru a marca încheierea ciclului gimnazial al acestor absolvenţi, dar si  pentru a marca încheierea unei etape foarte importante din viaţa lor, despărţirea de colegii şi profesorii cu care au împărtăşit şi bune şi rele în toţi aceşti 4 ani! Dragi elevi, iată că s-a scurs timpul repede, vă spuneţi acum adio cu inimile triste şi pline cu regrete pentru perioada copilăriei pe care o lăsaţi în urmă. Aceşti 8 ani au însemnat enorm pentru voi, această şcoală a fost ca o a doua casă. Profesorii voştri v-au ajutat mult să vă maturizaţi, v-au sprijinit şi v-au îndrumat în toată această perioadă, au toate meritele! Să priviţi cu încredere spre viitor, să fiţi optimişti şi să nu uitaţi niciodată că aţi fost elevii Şcolii Generale nr. 3!  Să aveţi mult succes la examenele naţionale!’’

Au mai rostit alocuţiuni  directorul adj.Visnyai Csaba şi  cei cinci şefi de promoţie, care au stat la prezidiu, elevi cu rezultate deosebite ,,Magna cum laudae’’, Tania Gabor,Balasz Vivien,  Costea Nicuşor, Cânţa Tatiana, din clasa a VIII-a B şi Tatroi Henrieta, din clasa a VIII-a D.

În continuare au fost premiaţi cei mai buni elevi ai claselor a VIII-a. Astfel, la clasa a VIII-a A,diriginte Nagy Katalin premiul I a fost obţinut de Toca Andrada,care a obţinut premii frumoase la concursuri ca ,,Istoria oglindită în literatură’’ – etapa județeană, competiție care s-a  adresat elevilor din clasele IV-VIII, Andrada obţinând premiul al treilea. Premiul II a fost obţinut de eleva Poluc Andreea şi premiul III l-a obţinut Crişan Andreea. La clasa a VIII-a B, diriginte Cornoc Mihaela, au luat premiul I şefii de promoţie, cu media 10 elevii  Gabor Tania, Costea Nicuşor, Cânţa Tatiana si  Balazs  Vivien.

Acelaşi premiu I l-a luat Tatroi Henrietta, şefă de promoţie din clasa a VIII-a D, diriginta ei fiind Fazekas Erika.

Carmen Dindelegan,profesoara de religie, i-a înmânat Taniei Gabor o diplomă specială şi a felicitat-o pentru rezultatele deosebite pe care le-a obţinut de-a lungul celor 4 ani de gimnaziu la olimpiadele şi concursurile judeţene şi naţionale de religie, unde a obţinut locul I, prilej cu care a participat şi la Gala Olimpicilor Sătmăreni.

Sub imperiul emoţiilor ce i-au cuprins în această zi, proaspeţii absolvenţi şi-au luat rămas bun  de la şcoală, de la profesori, de la colegii lor, de care au legat prietenii trainice şi puternice.

Redactia ,,Buletin de Carei” le urează mult succes la examene tinerilor absolvenţi!

 AnaMaria Roman

Lasati un comentariu