Rally Sprint în plină desfăşurare la CAREI. REZULTATE

• publicat la: 21 iunie 2014
Rally Sprint în plină desfăşurare la CAREI. REZULTATE

UPDATE:

Record de concurenti inscrisi la cea de-a treia editie din acest an a RallySprint de la Carei: 61 de participanti!

Competiţia a fost cu adevărat spectaculoasă, fără incidente, fiind dominată  de piloţi tineri, remarcându-se o tânără de numai 10 ani, Natalia Iocsak,foarte curajoasă, fiind singura fată din competiţie si  care a declarat pentru Buletin de Carei că ,, practic  de 2 ani  acest sport de 2 ani. Mă bucur că sunt într-o competiţie sportivă care este dominată de bărbaţi, nu mă intimidează acest lucru! Am 10 cupe, aceasta de la Carei este cea de-a 11-a, am cupe de la concursuri din Satu Mare, Alba Iulia şi Oradea. Prima oară, fratele meu a început acest sport. M-a atras şi pe mine şi când am avut 8 ani am încercat şi eu, mi-a plăcut şi m-amînscris! Prima dată am concurat la raliu la Satu Mare. Am emoţii la începutul fiecărei competiţii, însă le depăşesc şi am încredere în mine!’’

După terminarea competiţiei automobilistice a avut loc festivitatea de  premiere a concurenţilor  care au primit  diplome, cupe şi  medalii. Seletye David,directorul  ACR-ului sucursala Satu Mare  s-a adresat asistenţei şi concurenţilor:

,,Vă mulţumesc mult tuturor celor care aţi fost spectatorii raliului nostru   şi vă mulţumesc şi vouă concurenţilor pentru participare!  Mulţumim foarte mult Poliţiei  din Carei, celor de la ISU, departamentul din Carei, celor de la Salvare,celor care  aţi demonstrat că  puteţi organiza foarte bine un eveniment de o astfel de  anvergură!  A  fost un concurs absolut reuşit! Până acum, din primele 3 etape, aceasta de  la Carei a fost de departe, cea mai reuşită!”

         Castigatorii etapei a III-a pe grupe:

Grupa JN.1 :  locul 1. Tarţa David 12 ani (Baia Mare, Suzuki Swift) : locul.2. Pintye Balázs 12 ani (Satu Mare, Honda) ; locul.3. Iocsak Leontin 13 ani (Livada, Suzuki) ;

,, Sunt tare fericit de performanţa mea! A fost o întrecere frumoasă aici  la Carei, chiar mi-a plăcut mult aici! Etapa trecută, a doua din campionat, de la Satu Mare, m-am  clasat de asemenea pe locul 1 la categoria mea, junior 2. Acesta, anul  2014, este al treilea an de când particip la acest fel de competiţii. Am  participat pana acum la peste 70 de concursuri, am fost premiat de 48 de ori, am 48  de cupe acasă, aceasta este a 49-a pe care o pun la colecţie! In perioada următoare voi participa la Rally  Cross în Austria’’ a declarat pentru Buletin de Carei,David Tarţa,12 ani, Baia Mare.

Grupa JN.2 : locul 1. Balogh Alex 16 ani (Satu Mare, Peugeot) ; locul 2. Kira Laurentiu 17 ani(Satu Mare, Honda.); locul.3. Tirpe Sergiu 18 ani(Oradea, BMW)

ON.1 – 1.Iocsak Ioan (Livada, Suzuki); 2.Füstös Tiberiu(Dej, Mitsubishi);  3. Füstös Andrei (Dej, Mitsubishi)

ON.2. – 1.Gavruta Doru (Oradea, Ford Fiesta); 2. Havrilla Peter (Baia Mare, Opel Astra); 3 Popa Dumitru Cristian (Sinmartin, Ford Puma)

ON.3 – 1. Kovács Levente ( Satu Mare, BMW); 2.Fanatan Mircea (Baia Mare, Mazda MX5) 3. Major Gábor (Carei, BMW)

OOP.1 – 1, Uram Andrei (Oradea, Mazda 323).; 2.Kui Ferenc (Satu Mare, Honda); 3. Majer Richard (Satu Mare, Honda)

OOP.2 – 1, Tirpe Ioan ( Oradea, BMW), 2. Stecka Florin (Satu Mare, BMW), 3. Farcau Catalin ( Satu Mare, BMW)

OPEN – 1. Tirpe Ioan ( Oradea, BMW); 2. Gavruta Doru (Oradea, Ford Fiesta);

3, Stecka Florin (Satu Mare, BMW)

Au mai fost premiati urmatorii concurenti: la categoria FEMININ  domnisoara de 10 ani Iocsak Natalia Ramona(Livada) si cel mai nou concurent de la Juniori : Földi Tamás(Satu Mare).

Intre manşe, spre deliciu spectatorilor, au fost demonstraţii de derapaj controlat DRIFT( drifterii din Baia Mare si Satu Mare) si au fost 6 norocoşi care au putut sta lângă piloţii care au făcut  spectacol….s-au consumat 12 perechi de caucicuri…si nu a lipsit fumul de cauciucuri si adrenalină.

 

La Carei se află în plină desfăşurare cea de-a treia etapă din cadrul celei de-a IX-a ediţii din cadrul Campionatului Naţional de Rally Sprint 2014,in organizarea ACR Satu Mare ,Clubul Sportiv Auto Karting Rider’s si de aceasta data de  Primaria Municipiului Carei  in colaborare cu Politia Rutiera Carei, Politia Locala si ISU Somes departamentul CAREI .

Pe o vreme răcoroasă,numai bună de ambalat şi turat motoare,concurenţii au verificat ultimele detalii înainte de înscrierea la start.

Peste 50 de concurenti erau înscrişi deja cu 10 minute înainte de ora 11,00 dintre care am remarcat –o pe cea mai  tânără concurentă,Natalia Iocsak,10 ani  din Livada şi pe cel mai tânăr concurent care  este David Tarţa,12 ani, din Baia Mare.

Dacă Natalia se află la a treia participare,potrivit celor declarate de David Tarţa,acesta are o colecţie de nu mai puţin de 48 de cupe şi diplome şi în jur de 70 de participări adunate de la vârsta de 6 ani încoace.

Printre cei înscrisi se află şi consilierul Adrian Bucureştean.

Un BMW de 400 CP aşteptă doar o pedală din partea lui Ciprian Mureşan pentru demara în trombă .

Pe parcusul întrecerii vă vom ţine la curent cu rezultatele şi detalii de la faţa locului.

 

Lasati un comentariu