Taina Sfintei Împărtăşanii

• publicat la: 11 iunie 2014
Taina Sfintei Împărtăşanii

Cu ocazia Sfântului Praznic al Rusaliilor, două fetiţe din Oradea au trăit duminică, 8 iunie 2014, un moment emoţionant şi de mare bucurie. Olivia Maria Popoviciu şi Iulia Raluca Boroş au primit la biserica „Sfântul Apostol Andrei” din municipiul Carei, Taina Sfintei Împărtăşanii. Evenimentul a fost celebrat în cadrul Sfintei Liturghii de părintele vicar foraneu greco-catolic, Radu Filip împreună cu diaconul Istvan Deac.

Cele două fetiţe au intrat în biserică împreună cu preoţii unde au fost întâmpinate de familiile lor şi de creştini. Sfântul lăcaş în care s-a desfăşurat ceremonia religioasa nu a fost ales întâmplător şi s-a datorat faptului că o parte dintre părinţii şi bunicii ambelor miresuţe provin din oraşul Carei.

De dimineaţă, copilele au făcut Prima Spovadă şi apoi au participat în timpul slujbei religioase de Rusalii la Prima Împărtăşanie Solemnă.

După aceasta, cele două fetiţe au rostit, cu emoţie în voce, câte o poezie religioasă. La finalul recitalului, preotul Radu Filip a îmnânat fiecăreia un rozar şi o fotografie a bisericii, adresându-le totodată o rugăminte: „Vă rog să staţi aproape de Sfânta Biserică. Acest moment unic din viaţa voastră să vă rămână veşnic viu în suflete şi oriunde viaţa vă va duce să ştiţi că sunteţi oricând bine primite aici, iar duminica Rusaliilor petrecută în Carei să rămână o amintire dragă pentru voi şi familiile voastre”.

În încheierea liturghiei, părintele Radu Filip a felicitat părinţii şi le-a mulţumit spunându-le că este onorat că au ales biserica din Carei pentru acest eveniment.

comentarii

de livia la 12 iunie 2014 - 08:49

copii din carei fac separat prima impartasanie?

de podinaioan la 12 iunie 2014 - 12:56

Multumim Buletin de Carei si felicitari ca a ti prins un eveniment deosebit.Sigur ca este foarte emotionant pentru mine si este o bucurie imensa sa mi vad stranepoata intr o asemenea fericita ipostaza !Ne a bucurat mult evenimentul !Multumesc mult parintelui Radu Filip Precum si nepoatei mele Monica si bineiteles sotului ei Gratian Boros pentru preocuparea de a oferi o educatie crestina sanatoasa stranepoatei mele !Doamne ajuta !

de viorel la 12 iunie 2014 - 14:03

ati uitat sa mentionati domnule podina faptul ca nepoata Monica a oferit o educatie crestineasca fiicei sale datorita cresterii crestinesti primite de la mama ei,fosta mea educatoare si directoare Maria Dohan care si acum canta in corul bisericii sf.Anton din Carei-o voce deosebita!

de podinaioan la 12 iunie 2014 - 20:12

Multumesc D l Viorel ! Surioara mea,Maria Dohan multumeste Domnului prin ceea ce face zi de zi!O iubesc mult !Comentariul meu e prescurtat,sigur ar fi multe multumiri dar nu am vrut sa amplific bucuria copilului si emotia lui mai ales !

de gratian boros la 14 iunie 2014 - 08:27

Multumirile mele d-na Daniela !…..remarc si faptul ca din ce in ce mai des articolele dvs sunt preluate si pe site-ul Episcopiei Greco Catolice Oradea

Lasati un comentariu