3 evenimente rutiere au avut loc marţi în judeţul Satu Mare

• publicat la: 16 iulie 2014
3 evenimente rutiere au avut loc marţi în judeţul Satu Mare

Ieri pe raza judeţului Satu Mare s-au produs 3 evenimente rutiere soldate cu 2 răniţi uşor.

Marţi , la ora 14,34 politiştii rutieri sătmăreni au fost sesizaţi despre faptul că pe strada Careiului din municipiu a avut loc un accident de circulaţie. La faţa locului s-a stabilit faptul că un bărbat , în vârstă de 39 de ani a condus autoturismul marca Opel şi a accidentat un adolescent, în vârstă de 16 ani , care s-a angajat în traversarea străzii în fugă prin loc nepermis şi fără să se asigure. În urma accidentului pietonul a fost rănit uşor.

La interval de câteva minute , respectiv 14,47 , poliţiştii rutieri sătmăreni au fost sesizaţi despre producerea unui alt eveniment rutier în piaţa Titulescu din municipiu. Din primele cercetări efectuate oamenii legii au stabilit faptul că un sătmărean , în vârstă de 50 de ani , a condus autoturismul marca Volvo, iar la intersecţie cu strada Panseluţei nu a acordat prioritate de trecere autoutilitarei marca Mercedes Benz condusă regulamentar, pe drmul prioritar de către Marius S. În urma evenimentului conducătorul autoutilitarei a fost rănit uşor.

Şi la Căuaş s-a produs ieri un accident de circulaţie, poliţiştii au fost sesizaţi prin SNUAU 112 despre producerea evenimentului. S-a stabilit în urma cercetărilor efectuate faptul că Ionel B, în vârstă de 63 de ani , din Carei, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe raza localităţii Căuaş, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice s-a dezechilibrat şi a căzut pe carosabil în faţa autoturismului condus de către Cristian D, în vârstă de 41 de ani. Din fericire biciclistul nu a suferit leziuni corporale în urma căderii, însă a fost sancţionat contravenţional conform HG 1391/2006 întrucât a circulat cu bicicleta aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, amenda în acest caz fiind de 540 lei, iar dacă aceasta se achită în termen de 48 de ore cuantumul se reduce la jumătate.

În toate cele 3 evenimente rutiere conducătorii auto au fost testaţi cu aparatele etilotest rezultatele fiind negative , în primele 2 cazuri fiind vorba despre evenimente rutiere soldate cu victime le-au fost recoltate şi probe biologice de sânge.De asemenea în primele 2 cazuri se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

   Depistat conducând un autoturism neînmatriculat

Poliţiştii rutieri negreşteni au identificat în trafic pe raza oraşului Negreşti –Oaş autoturismul marca Fiat , la volanul căruia se afla un tânăr în vârstă de 23 de ani. În urma verificărilor efectuate s-a stabnilit faptul că autoturismul nu era înmatriculat, iar plăcuţele cu  numerele de circulaţie provizorie aplicate pe autoturism erau expirate . Totodată s-a stabilit faptul că autoturismul i-a fost încredinţat spre a fi condus de către Maria I, care cunoştea faptul că nu este înmatriculat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi  încredinţarea unui autoturism neînmatriculat cu ştiinţă pentru a fi condus.

6 conducători auto au rămas fără permisele de conducere în cadrul acţiunilor desfăşurate  marţi pe raza municipiului şi a  judeţului Satu Mare  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Permisele au fost reţinute pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Tot în cadrul acţiunilor au fost aplicate   au fost aplicate  274  contravenţii , dintre care 90 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Valoarea amenzilor aplicate se ridică la  23800  lei.

Lasati un comentariu