Şedinţă de Consiliu.Ordinea de zi

• publicat la: 29 iulie 2014
Şedinţă de Consiliu.Ordinea de zi

Joi,in ultima zi de iulie,alesii locali sunt invitati de la ora 13.00 în sala de şedinţe a Primăriei Municipiului Carei, pentru a dezbate 7 proiecte de hotărâri.

Urmare a numeroaselor semnalări ale noastre  legate de greutăţile intâmpinate de clubul TAPO de tenis de masă,unde  elevii antrenorului Mircea Podoba au performanţe deosebite atât pe plan  national cât si international,administratia locală a decis să acorde un sprijin financiar pentru participarea sportivei Dari Helga la Campionatul European de Mini Cadeţi din Strasbourg din Franţa,de la capitolul „Cultură,recreere şi religie”.

Rămâne in discutie in continuare, acceptarea sustinerii de către Primărie a unui instructor sportiv care să îl ajute pe antrenorul Podoba in desfăşurarea activităţii cu numeroşii copii careieni inscrisi la această disciplină.Deasemenea există posibilitatea de a inscrie echipa de tenis de masă,fete,in liga secundă a Campionatului National la acest sport.Efortul financiar nu este semnificativ dar prezenţa careiencelor in această divizie ar fi deosebit de benefică pentru imaginea orasului şi înscrierea lui în calendarul naţional competiţional.

 ORDINEA DE ZI

  1. 1.      Proiect de hotărâre privind  indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie: ,,EXTINDERE REŢEA DE APĂ, MUNICIPIUL CAREI”, str. George Coşbuc, str. Karoli Gáspár (Turnului), str. Mihai Eminescu, str. C. Zăgănescu, conform  Anexei 1, care face parte din prezenta hotărâre.
  2. 2.      Proiect de hotărâre privind  alocarea sumei de 4.500 lei Clubului Sportiv Tapo Carei
  3. 3.      Proiect de hotărâre  privind  alocarea unor fonduri pentru organizarea „Zilelor Iancului” din satul Ianculeşti
  4. 4.      Proiect de hotărâre  privind  privind aprobarea amplasării statuii Sfântului Florian în

str. 1 Decembrie 1918

  1. 5.      Proiect de hotărâre  privind aprobarea ridicării unui  bust al  omului politic  Ionel  I. C. Brătianu în Carei, str. 1 Decembrie 1918, în parcul care în perioada interbelică îi purta numele
  2. 6.      Proiect de hotărâre  privind   acordarea  „DIPLOMEI DE EXCELENŢĂ”  a satului Ianculeşti –    post mortem  – d-nei profesoare Maria Bertiean
  3. 7.      Proiect de hotărâre privind acordarea  „DIPLOMEI DE EXCELENŢĂ”  a satului Ianculeşti –d-lui profesor Mihai  Bertiean
  1. 8.      Diverse

 

comentarii

de Horia Mărieș la 29 iulie 2014 - 15:16

Eu unul apreciez initiativa (cetățenească) a d-lui Mold Marius de a finanța din fonduri proprii turnarea în bronz a unei replici a statuii Sf. Florian. Nu-l cunosc, am auzit acum pentru prima dată despre dânsul, nu-i știu CV-ul, dar lucrul ăsta n-are nici o importanță.

Apreciez si intiativa CL de a adopta cu celeritate o hotărăre (vezi pct. 4 al ordinei de zi) pentru amplasarea statuii (bronz) a Sf. Florian în str. 1 Decembrie 1918. Prea a „frecat-o” (vorba brevetată lui Kovács Jenö) mult problema Sf. Florian nepriceputa si fosta administrator local, distinsa călăreață pe mârțoage lipițane, doamna Veress Anna, prea au „frecat” problema de-a lungul a multor ani impotenții primari și consilieri locali. Noroc cu dl. Mold Marius, care a pus banii la bătaie și care și vrea separe să facă ce și-a propus. Important ar fi însă, așa cum a declarat și Mold Marius intr-un interviu recent, ca problema să nu fie politizată, ca acestă inițiativă (mă repet: lăudabilă) să nu fie insușită, foarte curând, așa cum s-a mai întâmplat pentru scopuri propagandistice, de partid, de Kovács și de ciracii lui UDMRiști. Mă și intreg câte zile vor trece până când Kovács își va aroga, în public, absolut toate meritele aceștei acțiuni. Cred că maximum 30 de zile.

De reamintit, pentru cei care citesc rar (doar eventual câte o felicitare de Căciun sau de Paști), că Sf. Florian n-a fost nici ungur, nici, român, nici șvab, nici țigan.

Sfântul Florian (protectorul pompierilor) a fost cetățean roman și a murit ca martir la 4 mai 304 în Lauriacum (azi Lorch în Austria).
Florian (care era creștin) a refuzat să se închine zeilor romani. Prima pedeapsă a fost pierderea slujbei, după care a fost exilat în localitatea care azi se numește Sankt Pölten în nord-estul Austriei. Nerespectarea exilului și ajutorul dat unui grup de creștini, îl va costa viața, el fiind tăiat de viu în bucăți de către romani, după care a fost legat de o piatră de moară și aruncat în râul Enns. Sf.Florian este sărbătorit de Biserica Romano-Catolică la 4 mai.

Aș fi apreciat la fel de mult o inițiativă de a se întroduce pe ordinea de zi ședinței CL din ziua de joi 31 iulie și a unei propuneri de hotărâri pentru amplasarea in Parcul Dendrologic Károlyi a bustului Regelui Ferdinand I al României, asa cum au dorit, cei care au avut această inițiativă (tot cetățenească) și cei care au plătit pentru realizarea bustului din bronz. Caz similar cazului domnului Mold Marius, dar tratat de Kovács exact pe invers. Dar Kovács a uitat că a promis continuarea discuțiilor furtunoase ce au avut loc pe această temă la ultima ședință a CL. Pe de altă parte, știu ca cu o astfel de propunere nu este de acord nici cel care face legea in Carei după gustul și după mușchii săi, adică Kovács, și nici stăpână lui, al cărei iobag Kovács s-a dovedit a fi, adică contesa CeCurAi Francesca. Mânca-mi-ar (vorba lui Bercea Mondialu’).

În caz că primarul si CL obedient lui nu vor aproba plasarea bustului Regelui Ferdinand I acolo unde doresc ce-i care l-au plătit, adică în Parcul Dendrologic, eu propun să fie plasat chiar in fată la Szarvas Fogadău, adică in față noului sediu al Primăriei Carei.

Motivație: Regele Ferdinand I a fost, fără putință de tăgadă, personalitatea cu rangul cel mai înalt care a vizitat vre-odată. Careiul?
Mă contrazice oare cineva? Ascult.

de borseta la 29 iulie 2014 - 17:58

marius e florarul cu banii furati de 1 iunie?

de donTibi la 29 iulie 2014 - 19:26

cu doi primari udmr la carei nu te poti astepta la respect intre etnii si toleranta…nici de statuile romanilor nu mai incap acum

de careian la 29 iulie 2014 - 21:30

in Romania,un primar de la o formatiune constituita doar pe criterii etnice cum e UDMR refuza prezenta bustului regelui Ferdinand al Romaniei sustinuti de consilierii psd.
mai e valabil sloganul mandri ca suntem romani pus si in Carei domnule Ponta?
la Carei nu ajunge mana guvernului Ponta sau le trimiteti doar bani ca sa va voteze si de romanii din Carei va doare in basca?

de Horia Mărieș la 30 iulie 2014 - 06:31

Breaking news: „Pataki Csaba – senator UDMR nu va vota cu Victor Ponta în turul II. Ba mai mult presedintele UDMR Satu Mare nu crede că premierul Victor Ponta va intra în turul II,

Alo, domnu’ Kovács, se aude? Auziră-ți ce-a zis șăfu’ aseară? Dvs vă pișați din nou contra vântului fiindcă aveți ca aliați doi trădători de neam și consilieri PSD-iști in CL. Ce mai așteptați? Ascultați la șăfu’ ăl mare de la megye. Dați-i afară din CL pe cei doi PSD-iști și dacă se poate, dați-i afară și din Nagykároly. Ar fi mult mai bine pentru toată lumea, ar fi toată lumea mulțumită.

Și să le ziceți în final așa:

– Köpjetek az ég felé es álljatok alá!

de Horia Mărieș la 30 iulie 2014 - 07:09

Breaking news two: „Careienii au ajuns să fie terorizaţi de hoţi. Una sau mai multe grupări specializate sparg de zor locuinţe pe raza municipiului Carei. Poliţia pare să fie depăşită de situaţie. Nemulţumiţi de neputinţa poliţiştilor de a pune capăt spargerilor, tot mai mulţi careieni s-au adresat administraţiei publice locale. Întrucât în Carei s-a instalat o adevărată stare de insecuritate, primarul Eugen Kovacs solicită autorităţilor abilitate ale statului să îşi concentreze eforturile pentru a anihila autorii valului de spargeri.”

Cu tot respectul, dar în subordinea cui se afla nenea ăla Ecsedi care voia să asculte conversațiile cetățenilor aflați pe stadă, din mașinile de intervenție și care voia să vadă filme porno despre viața careienilor, transmise direct la el acasă prin sistemul de supraveghere video al orașului, ăla realizat cu fonduri europene?

Nu cumva în subordinea lui Kovács Jenö? Păi dacă este, să facă bine Jenö să nu mai fie ipocrit și să nu mai „solicite autorităţilor abilitate ale statului să îşi concentreze eforturile pentru a anihila autorii valului de spargeri” ci să-i solicite subalternului Ecsedi să-și facă ca lumea treaba pentru care este plătit. Iar dacă Ecsedi chiar nu este in stare, sau dacă n-are școala necesară, atunci primașul să-i dea urgent papucii.

Iar în final, să-i zică așa:

– Köpjel az ég felé es álljál alá!

de garofita la 30 iulie 2014 - 09:21

miros de tulipan cu iz de spalare de bani pentru bustul saracului florian.

de careian liber la 30 iulie 2014 - 13:10

domnule primar,ati dat strandul pe 1000 de euro pe an la cine ati vrut.
tot vointa dvs este sa interziceti oamenilor sa treaca pe drumul public care face legatura cu casutele de camping?
de fapt unii oameni au voie sa treaca cei care platesc taxa la roli iar altii nu au acces doar pentru ca se incapataneaza sa ramana independenti si neaplecati in fata voastra!
asa doriti sa conduceti orasul? in stil mafiot?
aplicati si la strand metoda statuilor .pentru romani interzis iar pentru voi orice?

de sorinel la 30 iulie 2014 - 17:11

Pana cand o sa platim facturile pentru apa dublate… si apa infecta de la robinet, platim prostia si nepasarea…Rusineeeeeeeeeeeeee sa va fie …!

de ludovic la 30 iulie 2014 - 17:19

noi avem la apa omul nostru pentru care garantam serviciul si supunere totala!
nu incercati sa dati pentru altii lauriiiiiiii

de intrebare la 30 iulie 2014 - 18:56

domnul primar este deranjat de activitatea politiei municipale dar nu este deranjat cand politia locala inchide ochii la campania de denigrare impotriva consilierului ciuta care este liderul opozitiei din consiliu ????
cat cameleonism…..

de trahanache la 30 iulie 2014 - 19:04

ca de obicei omu vede paiu din ochii altora da nu vede barna din a lui …adica politia din subordiunea MAI e mai importanta pentru jenica decat politia local din subordinea primariei si pentru care a dat bani si miontat 23 de camere de supraveghere in oras…numa bune de vazut iancsi ce fac careienii ce nu sunt pe placul tulipanilor safi….statul mafiot careian ce mai

de pentru tinarul pensionar tiberiu la 30 iulie 2014 - 19:42

incercati sa savurati pensia primita pentru cat mai mult timp si poate va mai ocupati si de familie ca prea ati neglijat-o…prea multa tastatura nu face bine la pisicul obosit si scurteaza din pensie si e pacat…..

de verdictul la 30 iulie 2014 - 21:25

nu va ma truditi….
dijeaba….
ca la ceas de sara….
adunare rara….
de tulipani cu trandafiri….
vor imple orasu de spini…
taie tot de la romani….
si dau la negrii haini….
dupa ce au luat pamantu…
infratitu si uritu….
lasa motii fara bani…
la serbarea iancului….
nu le mai ajunge banu…
ca sa si umple burdihanu….
tradatorii de parinti….
plini de boli si suferinti…
inconjoara tulipanu….
sperand ca scapa de iadu….
da de duhu iancului …
nu scapati in vecii veacului!

de vasile la 31 iulie 2014 - 07:13

spala tulipanii la banuti negrii pe spatele florianului

de Horia Mărieș la 31 iulie 2014 - 16:36

Mari porci (Disznók) mai sunteți, UDMR-iștilor careieni in frunte cu Kovács.
Puteți să-l luați cu voi în turmă și pe PSD-istul Marius Ciucoș.

Asta apropo de neadoptatea pct 5. de pe ordinea de zi: Proiect de hotărâre privind aprobarea ridicării unui bust al omului politic Ionel I. C. Brătianu în Carei, str. 1 Decembrie 1918, în parcul care în perioada interbelică îi purta numele.

Nem baj, oricum vă așteptă pârnaia. Acolo o să vă schimbați opiniile când o să deveniți „fetițe”. Ez bisztos.

de emil la 31 iulie 2014 - 22:33

De când vă spun că rmdiszno a devenit o organizație deschis antiromânească?! Asta e încă o dovadă – de care deja nici nu mai era nevoie – că e așa și că organizația împărtășește ungarismul ca ideologie. Mai mult sau mai puțin horthyst, dar oricum antiromânesc. Felicitări rmdiszno pentru modul în care exploatați indolența românilor!

Lasati un comentariu