Admiterea în învățământul liceal 2014

• publicat la: 12 iulie 2014
Admiterea în învățământul liceal 2014

Conform Calendarului de admitere, în data de 15 iulie 2014 se va desfășura repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2014-2015. Repartizarea computerizată se face în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere și în funcție de opțiunile candidaților, înscrise în fișa de opțiuni, în limita locurilor aprobate prin planul de școlarizare. Pentru liceele teoretice repartizarea se face pe profiluri și specializări, iar pentru liceele tehnologice pe domenii de pregătire profesională.

Media de admitere se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 75% și media generală de absolvire a claselor V—VIII, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

În cazul în care doi candidați au medii de admitere egale, aceștia vor fi departajați folosind, în ordine, următoarele criterii:

a)media generală obținută la Evaluarea Națională

b)media generală de absolvire a claselor V-VIII

c)nota obținută la proba de limba și literatura română în cadrul Evaluării Naționale

d)nota obținută la proba de matematică în cadrul Evaluării Naționale

e) nota obținută la proba de limbă maternă în cadrul Evaluării Naționale

Planul de școlarizare în învățământul liceal din județul Satu Mare pentru anul școlar 2014-2015 se găsește în broșura de admitere postată pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean www.satmar.ro la secțiunea Admiterea în liceu.

După repartizarea computerizată din 15 iulie, calendarul admiterii în învățământul liceal prevede următoarele evenimente:

16 iulie 2014 – Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listelor cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământ liceal de stat din județ

16 iulie 2014 – Afișarea de către fiecare unitate de învățământ liceal a listei candidaților repartizați în acea unitate

17-25 iulie 2014 – Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați

Candidații care nu își depun dosarele de înscriere, se consideră retrași, iar locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate.

Admiterea în învățământul profesional cu durata de 3 ani pentru absolvenții clasei a VIII-a

În data de 7 iulie 2014 s-a finalizat Etapa I de înscriere și admitere a elevilor la învățământul profesional cu durata de 3 ani. Au fost înmatriculați, prin depunerea dosarelor de înscriere pentru învățământul profesional cu durata de 3 ani, un număr de 406 elevi admiși. Detalierea pe unități de învățământ și calificări profesionale, a numărului de elevi înmatriculați, respectiv a numărului de locuri libere pentru etapa a II-a, se găsește postată pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean www.satmar.ro la secțiunea Admitere învățământ profesional.

Etapa a II-a de înscriere și admitere a elevilor la învățământul profesional cu durata de 3 ani prevede următoarele evenimente:

25-26 iulie 2014 – Eliberarea de către unitățile de învățământ gimnazial a fișelor de înscriere pentru învățământul profesional cu durata de 3 ani pentru candidații care solicită să participe la admiterea în etapa a II-a

27-28 iulie 2014 – Înscrierea elevilor la unitățile de învățământ profesional pe baza fișelor de înscriere

29 iulie 2014 – Afișarea listei candidaților înscriși la învățământul profesional

7 august 2014 – Desfășurarea probei suplimentare de admitere în cazul în care numărul de candidați este mai mare decât numărul locurilor oferite de unitatea de învățământ

8 august 2014 – Afișarea rezultatelor probei suplimentare de admitere la sediul unității de învățământ care a organizat proba suplimentară de admitere; depunerea și rezolvarea contestațiilor

9 august 2014 – Afișarea rezultatelor finale la proba suplimentară de admitere

10 august 2014 – Afișarea listelor cu candidații declarați admiși și a celor respinși la admitere

11-12 august 2014 – Candidații declarați admiși depun, la unitățile școlare la care au fost declarați admiși, dosarele de înscriere

Candidații care nu își depun dosarele de înscriere în perioada menționată de calendarul admiterii, se consideră retrași, iar locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate și vor fi utilizate pentru etapa a III-a de admitere.

 

ISJ Satu Mare

Lasati un comentariu