Depuneri de coroane la bustul lui Simion Bărnuţiu

• publicat la: 21 iulie 2014
Depuneri de coroane la bustul lui Simion Bărnuţiu

Luni, 21 iulie 2014, de la ora 10.00, în faţa bustului lui Simion Bărnuţiu din municipiul Carei a avut loc un moment comemorativ, cu  ocazia  împlinirii a 206 ani de la nașterea acestuia, organizat de Direcția de Cultură  Carei.

Personalitatea  puternica a poporului roman,Simion Bărnuţiu, istoric, profesor universitar, filosof, politician şi lider al mişcării revoluţionare din Transilvania.a fost evocate  pe scurt de catre Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Direcției de Cultură.

Au fost depuse  coroane de flori  de catre Direcția  de Cultură a municipiului Carei,Asociația  culturală Astra-Despărţământul  Carei, Partidul Național Liberal filiala Carei și Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu” din Carei.

Simion Bărnuţiu s-a născut la 21 iulie 1808 la Bocşa (Sălaj), iar între anii 1820 şi 1825 a studiat la Liceul Piarist din Carei.

Personalitate remarcantă a culturii naţionale, Simion Bărnuţiu a militat în toată activitatea sa pentru interesele naţionale ale poporului român şi va rămâne în memoria noilor generaţii pentru spiritul său revoluţionar şi curajos şi prin valoarea culturală şi morală a creaţiilor sale ştiinţifice.

redactia

Lasati un comentariu