Festivalul Secerişului de la Moftin

• publicat la: 6 iulie 2014
Festivalul Secerişului de la Moftin

Duminică la Moftinul Mare a avut loc Festivalul Secerişului. Scopul festivalului a fost reînvierea tradiției secerişului, pentru realizarea acestui scop, duminică șase echipe au prezentat cum se făcea secerișul odinioară.
Evenimentul a avut loc duminică, 6 iulie, în curtea sediului Forumului Democrat German din localitate.
Programul a început la ora 10,00  cu celebrarea unei slujbe la biserica romano-catolică din localitate. La ora 11,00 a avut loc sfințirea holdelor de grâu din spatele clădirii. La ora 12 ,00 au fost prezentate echipele de secerători venite din satele șvăbești din jurul Careiului și care au arătat diferite tehnici utilizate de înaintași.

La eveniment a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, care a ţinut să menţioneze că asemenea festivaluri sunt foarte bine-venite „trebuie să ne conservăm şi să ne promovăm tradiţiile, să organizăm căt mai multe evenimente de acest gen pentru că ne ajută foarte mult la dezvoltarea turismului zonal. Consiliul Judeţean Satu Mare sprijină asemenea evenimente şi îmi doresc să avem asemenea festivaluri, care promovează tradiţia, şi în alte localităţi din judeţ”, a mai precizat Adrian Ştef.

Lasati un comentariu