Insectele, aliment de bază al generaţiilor viitoare?

• publicat la: 11 iulie 2014
Insectele, aliment de bază al generaţiilor viitoare?

Cum lumea rămâne fără resurse pentru a hrăni animalele crescute pentru a fi sacrificate, iar populaţia mondială este în continuă creştere, ar fi o soluţie introducerea insectelor în meniu, se întreabă BBC.

Practica consumării insectelor este una extrem de veche, iar acum circa 2 miliarde de oameni obişnuiesc să aibă insecte în meniul zilnic. Însă în societăţile moderne dezvoltate, insectele sunt de cele mai multe ori ocolite. Pe măsură ce naţiunile au devenit mai bogate, moda culinară s-a deplasat către mâncarea fast-food şi restaurante, în defavoarea un surse de proteine valoroase, precum insectele, lăcustele sau melcii.

În epoca internetului s-au răspândit informaţiile depre proteinele provenind din insecte. Andrew Brentano, cofondatorul Tiny Farms din Silicon Valley, specializată în creşterea viermilor comestibili, crede că atenţia tot mai mare acordată acestui tip de alimentaţie va transforma afacerea într-o sursa semnificativă de hrană în viitor.

Este o variantă care poate fi utilă multor ţări în curs de dezvoltare, dar Brentano crede că statele bogate pot şi ele să beneficieze de pe urma acestor surse alternative de proteine, mai cu seamă că insectele pot fi crescute în spaţii relativ reduse, chiar şi în oraşele foarte populate.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu