Întâlnirea de 10 a ani a studenţilor de la Teologie Pastorală Oradea

• publicat la: 2 iulie 2014
Întâlnirea de 10 a ani a studenţilor de la Teologie Pastorală Oradea

Sâmbătă, 28 iunie 2014, absolvenţii de Teologie Pastorală din cadrul Facultăţii de Teologie Greco-Catolică Oradea, promoţia 1999-2004, s-au întâlnit pentru aniversarea a 10 ani de la terminarea studiilor,organizator fiind doctor în istorie Sergiu Stoica. Evenimentul a început cu Sfânta Liturghie oficiată de P.S. Virgil Bercea, împreună cu preoţii Vasile Ţânţaş, Traian Tămaş, Iulian Hotico, Ioan Vaşadi, Lucian Cociorva( preot in Ghenci)  şi Cosmin Farcaş, în Biserica Seminarului.
A urmat apoi „ora de dirigenţie” ţinută de P.S. Virgil Bercea, împreună cu dl. Prof. Univ. Dr. Blaga Mihoc, Pr. Lect. Univ. Dr. Horea Ovidiu Pop şi dl. Prof. Univ. Dr. Vasile Muscă. Într-o atmosferă de bucurie „ora de dirigenţie” a fost o ocazie specială de a depăna amintiri şi a evoca realizările absolvenţilor prezenţi.Din promoţia de 16 absolvenţi doar 12 au fost hirotoniţi ca preoţi,dintre care doi se află  la Viena iar unul în Italia.Singurul care a rămas în Eparhia de Oradea este preotul Lucian Cociorvă,parohia greco-catolică Ghenci.Prof. Univ. Dr. Vasile Muscă,prezent la acest eveniment,are rădăcini în satul Urziceni,de lângă Carei.
Mesajul Preasfinţiei Sale Episcop Virgil Bercea la această întâlnire a fost de încurajare şi plin de speranţă de a continua fiecare pe drumul pornit.Următoarea întâlnire a acestei promoţii a fost stabilită a fi peste 5 ani.

Lasati un comentariu