Inţelegere Ponta – Kelemen: Liderul UDRM demisionează din Executiv,dar UDMR rămâne la Putere şi Guvernul nu mai trimite documente către Curtea de la Luxemburg

• publicat la: 12 iulie 2014
Inţelegere Ponta – Kelemen: Liderul UDRM demisionează din Executiv,dar UDMR rămâne la Putere şi Guvernul nu mai trimite documente către Curtea de la Luxemburg

In cadrul sedintei Consiliului Permanent al UDMR, s-a luat decizia ca liderul formatiunii maghiare, Kelemen Hunor, sa demisioneze din toate functiile detinute in Executiv, in timp ce UDMR sa ramana in continuare la guvernare.

“Am ajuns inca de miercuri la o solutie, un compromis care din punctul meu de vedere e un pas important in ce priveste pozitia premierului cat si posibilitatea de a purta un dialog constructiv pe acest subiect. Noi am ajuns la concluzia ca e un subiect in care nu se poate stabili pozitia statului roman doar de un singur minister, trebuie implicarea parlamentului si am propus o dezbatere din septembrie in comisia pentru drepturile omului, cu implicarea expertilor independenti pentru a dezbate rolul minoritatilor si pentru a nuanta si pozitia Romaniei. Până când aceste dezbateri nu se finalizeaza, România nu va inainta alte documente către Curtea de la Luxemburg (…) E un compromis, o solutie de dialog si salut pozitia premierului”, a declarat vicepremierul demisionar Kelemen Hunor.

De asemenea, liderul UDMR a explicat si intelegerea la care a ajuns cu Victor Ponta, privind demisia.

“Am ajuns la concluzia: cunoscand aceasta solutie, compromis al premierului Ponta si subsemnatul, UDMR ramane in guvernare si eu o sa ma retrag, o sa imi dau demisia din functia de vicepremier si ministru al Culturii. Aceasta solutie a fost agreata si de colegii mei si urmeaza sa punem in aplicare in zilele urmatoare”, a anuntat Kelemen Huor.

Anuntul liderului UDMR vine la doar cateva zile dupa ce premierul Victor Ponta declara ca “exista chestiuni de stat ce nu se pot negocia”, cu referire directa la actiunile României in procesul de Luxemburg.

“Reiterez, si eu cred in asta, cand e vorba de chestiuni de coalitie, se poate negocia aproape orice. Cand e vorba de o chestie de stat, asta nu se poate negocia, chiar dacă pică guvernul”, a spus luni prim-ministru,consemneaza expresmagazin.ro.

Surse din cadrul UDMR au declarat pentru Expres Magazin ca unul dintre cele mai vehiculate nume pentru preluarea ministerului Culturii ar fi cel al fostului sef al radioului public, Demeter Andras Istvan.

Cu alte cuvinte,premierul Victor Ponta oferă in continuare Ministerul Culturii din România unui membru UDMR.


comentarii

de Horia Mărieș la 13 iulie 2014 - 10:03

Copy&Paste:

„Până una alta (la Sf. Gheorghe, în Covasna) (nu ne-au furat sau ocupat țara, și nici nu o să ne-o fure, ez nagyon bisztos) ne-au șterpetit doar sărăcia.”

„Străzi desfundate, case cu tencuiala descojită. Doar munții, din fundal, sunt proaspeți și frumoși. Mimica sărăciei e peste tot și se uită neputincioasă la tine.”

„E falsă ideea, ades vânturată în presă, că guvernele succesive și mai ales cele ale lui Băsescu, inclusiv Ponta, ar deșerta saci de bani în ungurime pentru a le astupa gura celor din UDMR. Chiar am întrebat un tâmplar maghiar, care are și un mic atelier de făcut scaune și mese într-un fost grajd de ceape, cum e cu partidul lor? Au făcut averi, mi-a răspuns sec. Cine, am mai întrebat eu, prefăcându-mă că nu pricep? Ăia din vârfurile UDMR. Deci și politicienii lor sunt ca și ai noștri. Fac averi pentru ei, pentru amantele lor, pentru neamurile lor. Se bat ungurii cu românii? Se bat, zice interlocutorul meu maghiar. Dacă unul îi face nevasta celuilalt scot cuțitul, indiferent dacă încornoratul e ungur sau e român. În rest ce să aibă unii cu alții? Atelierul lui n-are firmă, nici în românește, nici în ungurește. De ce nu v-ați scris firmă? N-am avut timp, zice. Ăia de au nevoie de mine, mă găsesc. Eu fac scaune, nu fac firme.”

http://ampress.ro/editoriale/in-covasna-ca-la-mizil/

Lasati un comentariu