La final de mandat,Băsescu nu mai este invitat la Tuşnad

• publicat la: 1 iulie 2014
La final de mandat,Băsescu nu mai este invitat la Tuşnad

Cea de-a 25-a ediţie a Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad, va avea loc în perioada 22 – 27 iulie,în organizarea Consiliului  Tineretului Maghiar din România şi a Fundaţiei  „Pro Minoritate” din Ungaria.vor participa premierul Ungariei, Viktor Orban,alături de europarlamentarul Laszlo Tokes, secretarul de stat în Ministerul de Externe al Ungariei, Nemeth Zsolt, dar şi politicieni maghiari ,liderul UDMR, Kelemen Hunor, sau cel al PPMT, Toro T. Tibor, oameni politici din Catalonia şi Tirolul de Sud.

Temele dezbătute vor fi evident legate de autonomie şi relaţiile româno-maghiare.

Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT), prin Sándor Krisztina, coordonatorul programului politic al manifestării,nu a mai lansat invitatie de participare presedintelui Traian Băsescu ca in anii anteriori,când acesta era nelipsit de la aceste intâlniri,si ca urmare a fost susţinut de UDMR  la referendumul din 29 iulie 2012,când se dorea  demiterea lui.

Menţionăm că Traian Basescu este cel care l-a decorat pe europarlamentarul maghiar Laszlo Tokes cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler,presedintele fiind mereu invitat de gruparea UDMR la toate manifestările lor.

Până si la Carei,formaţiunea UDMR lansa aprecieri acide la adresa lui Victor Ponta in preajma vizitei sale de la Carei,după ce la  referendumul din 29 iulie 2012,consilierul personal al primarului Kovacs,plătit de Guvernul României,indemna populaţia de etnie maghiară la susţinerea preşedintelui Băsescu,Victor Ponta apărând intr-o caricatură in postura de  sosie a lui Nicolae Ceauşescu.

Nu este singurul articol de atunci în care preşedintele UDMR Carei îşi exprimă punctul propriu de vedere,portalul de ştiri de limba maghiară afişând in data de 5 iulie un articol similar.

De atunci lucrurile s-au schimbat,şi consecvenţi mereu schimbării de alianţe , functie de direcţia din care bate vântul,la manifestările de la Tuşnad, preşedintele Băsescu,care se apropie de finalul mandatului său,nu mai este invitat.

 

comentarii

de miana la 1 iulie 2014 - 15:16

mai tineti minte cand kovacs spunea pe unde apuca inclusiv la sedintele de consiliu ca basescu este idolul lui si ce valoros om este?
la fel cum se muta cu cortul dintr un oras in altul la fel isi schimba si idolii depinde pe unde doarme ca si asa casa lui nu are.
acum a venit ponta la rand pentru ca banii de acolo vin si el fara banii de la statul roman ce este? ..un amarat de falimentator de firme….

de heni la 2 iulie 2014 - 10:03

cine a propus ca basescu sa fie cetatean de onoare al careiului?
cel mai mare fan basist din carei a fost jenika primarul care are retinere pe salar si nu plateste un leu impozit la carei dar ne cere noua acum bani si de parcari in cartiere.;
isi cumpara masini personale din banii orasului si sta mereu cu mana intinsa la guvernul roman fara de care nu ar avea ce manca nici el si nici fotbalistu fost soptitor la secu ca sa primeasca viza de america..

de emil la 2 iulie 2014 - 10:15

Companie selectă a lui beshilă în poză! De fapt, așa cum a arătat în 2012, el era doar președintele ungurilor din România. Cum de anul viitor nu va mai fi nici măcar al ungurilor, ăștia au procedat în stilul consacrat al lui beshilă și dacă tot nu le mai folosește, l-au aruncat ca pe o măsea stricată. Ce e drept, ungurii n-au vărsat nici o lacrimă și nici nu i-au spus „dragă stolo”, pardon, „draghe băse”.

de Horia Mărieș la 16 iulie 2014 - 15:44

Până acum ne-am plictisit. Totul părea a fi déjà vu, balcanic, cunoscut, banal, obisnuit, etc. Parcă acum lucrurile incep să devină ceva mai înteresante.

Ia de te uită neamule, mânca-ți-aș.

http://m.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/zeci-de-mii-de-vagoane-si-locomotive-cfr-disparute-cand-traian-basescu-era-ministrul-transporturilor-126912

de Horia Mărieș la 27 iulie 2014 - 12:16

La Universitatea de vară “Tusvanyos” care are loc la Băile Tuşnad Tökés n-a mai solicitat premierului Orban, ca anul trecut, „protectorat pentru Transilvania”, ci a decretat:

”Nu mai avem la dispoziţie încă 25 de ani să aşteptăm, timpul nostru e acum, acum trebuie să acţionăm. Nu mai e timp de incertitudini, de oportunism politic, de speech-uri care vor doar îndobitocirea poporului, care ne pot fi fatale. Acum e momentul autonomiei şi al independenţei, doar independenţa naţională totală poate aduce înălţarea pentru maghiarime! Autonomia teritorială a Ardealului şi a Partiumului trebuie să se înfăptuiască, iar unitatea militară secuiască înfiinţată în timpul lui Bela Kun trebuie să ne fie exemplu, la nevoie! Şi trebuie să spunem răspicat acest lucru şi în Parlamentul European, şi în toate capitalele europene!”.

Ca să vezi și să nu crezi ce mult s-a dăștăptat, adică ce mult s-a okoșit acest popă în ultimul an, de când a semnat cu Fidesz!

Cred că-i priește noua nevasta brașoveancă, ceva mai tănără decât cea pe care a părășit-o la Oradea cu copii cu tot. C-așa se poartă acum in lumea nună. Cred că-i priește să fiu bunic (pardon: să fie din nou tată). Abstinent tare acest popă, mimic de zis!

de emil la 27 iulie 2014 - 15:44

Păi acționați, tokos bacsi! Ca să vedem și noi cine sunt teroriștii! Să vadă și Europa cine zgândărește mereu liniștea din centrul ei. Iar dacă sunteți teroriști, ca ăia la care s-a dus csibi în Ucraina, e bine să știți că nu se negociază cu teroriștii. Numai că dacă ajungem la război, mi-e teamă că se va proceda ca la război. Adică întâi se trage și pe urmă se întreabă. Și dacă ajungem acolo, cu certitudine vor fi expulzați TOȚI etnicii unguri din România. Nu cred că vor mai avea vreme să cerceteze cine e ungur loial stautlui român și cine e ungarist. Îi vor trimite în Ungaria pe toți, la grămadă. Dacă tragedia asta umanitară o dorești, tokos, s-ar putea să ți se împlinească. Dacă tot nu le este bine în România acestori instigatori la război, de sorginte horthystă, atunci valea peste frontieră! Nu cred că statul român va mai repeta a 3-a oară greșeala din 1919 și pe cea din 1944, de a nu expulza peste frontieră pe locuitorii săi infideli, care au acționat împotriva statului român. Și atunci chiar că se va rezolva problema ungurimii din România. Pe teritoriul patriei voastre mamă, adică Ungaria.

de emil la 27 iulie 2014 - 16:16

Cât despre divizia de secui, tokos, eu zic să o faceți armata secuiască autonomă, să sune mai impresionant, că divizia de secui și-a pierdut ciucurii/ nădragii/izmenele pe podul Sătmarului și pe cel de la Kocsord, de frica românilor. Este cu adevărat un exemplu demn de urmat de unguri! Evident, pentru tokos nici nu mai contează că în situația aceea Kun Bela era membru al guvernului COMUNIST al Ungariei! De la comuniști învățăm cutezanța, tokos, anticomunistule! Tocmai comuniștii îți servesc de exemplu, când puteai să folosești exemplul lui horthycultorul miklos, care și el a avut o unitate de secui în armata sa, unitate care s-a luptat cu românii cu același succes ca al diviziei secuiești din 1919, că românii au ajuns iar la Budapesta și în 1944-1945, adică succesul secuilor se traduce prin „înfrângere” în fața românilor și în 1919 și în 1944-45. De două ori s-au luptat în secolul trecut și de 2 ori au avut secuii un succes așa de mare că au intrat românii în capitala patriei lor mamă nagy(meghalt)măg(y)arorszag. Norocul din 1944 al ungariștilor a fost că România a intrat sub ocupație sovietică, fiindcă altfel ar fi putut proceda ca și Yugoslavia care a trimis peste graniță pe ungurii și pe germanii săi, ca și Cehoslovacia, care, la rândul ei a expulzat pe germanii sudeți și o mare parte a populației de etnie ungară sau ca Polonia, care a expulzat toți etnicii germani din teritoriul care i s-a atribuit după al doilea război mondial. Dacă ajungem la război – adică unde vrea tokos, căci altfel la ce folosește „la nevoie” exemplul diviziei secuiești? – care va fi soarta populației de etnie ungară dintr-o Românie învingătoare în acest război? Crezi tokos, că nu a învățat nimeni nimic din pretențiile exagerate ale liderilor ungariști din România? Acela ți-ai dori să fie viitorul? Desigur, nu, tu speri într-o victorie a Ungariei. Am văzut cum s-a comportat Ungaria în teritoriul primit cadou mai întâi de la habsburgi în 1867, apoi de la Hitler și Mussolini în 1940. Subliniez: l-a primit cadou, că de câștigat nu l-a câștigat prin luptă și nici pe baza principiului democratic al majorității populației.

de emil la 27 iulie 2014 - 16:29

Pentru rigoare, precizez că ultima oară când a luptat contra românilor în Ardeal înainte de 1867, adică în 1849, armata ungară a fost ÎNFRÂNTĂ, nu a reușit să intre în Munții Apuseni apărați de românii conduși de Avram Iancu. Așa că, s-ar putea ca într-un nou conflict militar româno-ungar, ungurii să repete „performanța” din secolele 19 și 20.

Lasati un comentariu