Mediile de admitere la liceele careiene.Situaţia locurilor rămase libere

• publicat la: 16 iulie 2014
Mediile de admitere la liceele careiene.Situaţia locurilor rămase libere

 

În data de 14 iulie 2014 s-a desfășurat repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2014-2015. Rezultatele repartizării în licee se găsesc postate pe site-ul Ministerului Educației Naționale www.edu.ro , la secțiunea Admiterea 2014 și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare www.satmar.ro , la secțiunea Admiterea în liceu. Toți cei 1982 elevi, absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Satu Mare, înscriși pentru admiterea în învățământul liceal, au fost repartizați. Au ocupat locuri în învățământul liceal în județul Satu Mare și 12 elevi proveniți din alte județe, care prin înscriere au avut această opțiune. De asemenea, 46 de elevi din județul Satu Mare au fost repartizați în învățământul liceal în alte județe.

La nivelul judeţului nostru, cele mai “tari” licee, în funcţie de mediile de admitere  rămân  COLEGIUL NAŢIONAL “MIHAI EMINESCU” şi  COLEGIUL NAŢIONAL “IOAN SLAVICI” , unde ultimele medii de admitere la profilul real matematică-informatică  au fost de 9,55,  respectiv 8,45 la profilul matematică- informatică, secţia română, la Slavici.

Pe locul 7 se situeză Liceul Teoretic Carei ,unde la profilul  Ştiinte ale Naturii, ultima medie a fost de 8.04 (sectia  română).

La Liceul Teoretic Carei, eleva Szucs Rebeca Paula, absolventă a Şcolii Gimnaziale Tăşnad a intrat cu media 10 la profilul real, matematică-informatică . Cu media 9,92 au fost admise la Liceul Teoretic elevele Druţaş Diana, absolventă a Şcolii Gimnaziale ,,Vasile Lucaciu’’, respectiv Gabor Tania, care a absolvit Şcoala Gimnazială nr.3 din municipiul nostru. Sucală Cătălin, absolvent al Şcolii Gimnaziale nr.1  a fost admis cu media 9,83 la Liceul Teoretic Carei, la profilul real.

La acelaşi liceu,ultima medie de intrare la Matematică-Informatică a fost de  7,96 ( sectia  maghiară)  si 7,71 la secţia  română.

Profilul filologie de la Liceul Teoretic a avut în acest an ca primă medie de admitere,9,65, iar ca ultimă medie ,7,01 pentru secţia  română şi 6,99  pentru secţia  maghiară.

La Liceul Romano-Catolic “Josephus Calasantius ” Carei, la  profilul  Real, Ştiinţe ale Naturii,ultima  medie  de admitere a fost de   3,52 iar la specializarea Servicii, Turism şi alimentaţie,  3,92 a fost ultima medie cu care s-a intrat.

Colegiul Tehnic ,,Iuliu Maniu’’ Carei  este liceul la care la profilul Servicii  Turism şi alimentaţie ,ultima medie de admitere a fost de 4,10 ( sectia română ),la profilul  Economic  5,77 (sectia  română),  la Electronică automatizări   2,99 (sectia  română) şi la Industrie alimentară, resurse naturale şi protecţia mediului, secţia maghiară ultima medie de admitere a fost 5,48. Colegiul Tehnic ,,Iuliu Maniu’’ este  liceul care mai are libere 11 locuri la secţia Electronică automatizări şi 24 la  Industrie alimentară, resurse naturale şi protecţia mediului, secţia maghiară.

Liceul Tehnologic ,,Simion Bărnuţiu’’ Carei, a avut mediile de admitere cele mai mici, astfel că la profilul  Tehnic,  Mecanică, ultima medie de admitere a fost 3,73 ( sectia  maghiară), iar la profilul resurse naturale şi protecţia mediului, specializarea agricultură ( sectia română) ultima medie de admitere a fost 3,24. Acest liceu mai are 25 de locuri libere la secţia Mecanică şi 21 de locuri libere la profilul resurse naturale şi protecţia mediului, specializarea agricultură ( sectia  română).

În prima etapă de înscriere și admitere la învățământul liceal, cei 1994 de elevi repartizați (1982 elevi din județul Satu Mare și 12 elevi proveniți din alte județe) au ocupat 1240 locuri în clase de la filiera teoretică, respectiv 754 locuri în clase de la filiera tehnologică. În perioada 17-25 iulie 2014  va avea loc depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați. Candidații care nu își depun dosarele de înscriere, se consideră retrași, iar locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate.

Pentru etapa a II-a de admitere în învățământul liceal sunt disponibile 48 de locuri la filiera teoretică și 366 locuri la filiera tehnologică. Calendarul etapei a II-a de admitere în învățământul liceal prevede următoarele evenimente:

16-21 iulie – Completarea fișei de opțiuni de către candidații care nu au participat la prima repartizare

24 iulie – Repartizarea computerizată a candidaților din a doua etapă a admiterii

24-25 iulie – Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care au fost repartizați candidații din etapa a doua

25 iulie – Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în cele două etape ale admiterii

 

comentarii

de abecedar la 17 iulie 2014 - 00:18

Medii de 2,99; 3,24; 4,10 cand media de absolvire avea pondere de 25%?Totuşi ce note au luat aceşti elevi la examenul naţional, 1 sau 1,50? De unde vor veni profesorii să-i pregătească pe aceştia să promoveze BAC-ul, direct de la Cambridge????? >D>D>D

de bula la 17 iulie 2014 - 00:50

direct die la agrospeciala…
si sint diestui care n au ce
cota in invatamint…

de pentru bula tiberiu la 31 iulie 2014 - 06:01

nu degeaba te a pus pe liber imi bacsi.
sa fii bucuros ca ai primit o pensie de la imi dupa ce ai primit si ore cu nemiluita de la el.
a crezut ca se ajuta cu tine daca te pune sa arunci cu noroi in cei care l-au mirosit ce jocuri face da tu ai inceput sa musti mana care te ajuta si a trebuit sa te bage la pensie si daca mai puteai sa stai…o vorba buna la rosioara satmareana te mai tinea 2 ani la scoala da ai inceput sa fii incomod la imi..

Lasati un comentariu