Poliţia ne informează…

• publicat la: 6 iulie 2014
Poliţia ne informează…

În perioada 04-05.07.2014, în cadrul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri în vederea diminuării riscului rutier şi impunerii respectării normelor rutiere, au fost aplicate 303 sancţiuni contravenţionale în valoare de  26 060   lei.

Printre cei sancţionaţi se numără:   11  pietoni,  21 biciclişti,  6 căruţaşi,   2 mopedişti, 87 conducători auto care nu respectat regimul legal de viteză,  3 care s-au urcat la volan după ce au consumat alcool, 3 deoarece nu au acordat prioritate, 20 care nu au folosit centura de siguranţă, 32  care nu aveau documentele asupra lor, 27 care conduceau autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice,  18 pentru opriri sau staţionări în locuri interzise.

În data de 06.07.2014, în jurul orei 01,49, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Satu Mare, l-au identificat în trafic, pe Podul Decebal din Satu Mare, pe ALEXANDRU G. de 34 ani, care conducea un autovehicul în timp ce avea o concentraţie de alcool de 0,71 mg/l în aerul expirat. I s-au recoltat probe biologice, cercetările în cauză continuând sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice cu o concentraţie alcoolică peste limita admisă.

În data de 05.07.2014, în jurul orei 05,24, Poliţia municipiului Satu Mare a fost sesizată de ADRIAN S. despre faptul că, în jurul orei 05,10, pe digul râului Someş, a fost acostat de o persoană, care, profitând de neatenţia sa, i-a sustras din mână un telefon mobil. În urma investigaţiilor poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Satu Mare au identificat persoana ca fiind JOZSEF M., de 24 ani, faţă de care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

În data de 05.07.2014, în jurul orei 21,08, NELU M. ne-a sesizat că în timp ce se afla într-un bar de pe strada Arinului, o persoană necunoscută, profitând de neatenţia sa, i-a sustras portmoneul în care avea 580 lei. În urma investigaţiilor poliţiştii birourilor investigaţii criminale şi ordine publică din cadrul Poliţiei municipiului Satu Mare au identificat autorul ca fiind VALENTIN D., de 63 ani. Cercetările în cauză continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

În data de 05.07.2014, în jurul orei 19,30, în curtea locuinţei comune din localitatea Beltiug, pe fondul consumului de alcool, între IULIU S şi SILVIU M. a avut loc o altercaţie, în cadrul căreia, primul l-a tăiat pe al doilea cu un cuţit pe braţul stâng şi torace. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Satu Mare pentru investigaţii. Poliţiştii Secţiei nr.4 Beltiug efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire.

În data de 05.07.2014, în jurul orei 23,45, am fost sesizaţi că pe raza comunei Botiz, NORBERT P, de 32 ani l-a lovit cu pumnul în faţă pe IOAN D., de 44 ani, care a fost transportat la Spitalul Judeţean Satu Mare pentru acordarea de îngrijiri medicale. Poliţiştii Postului comunal Botiz efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire.

Accidente rutiere

În data de 05.07.2014, pe strada Careiului din Satu Mare, în parcarea blocului C2/4, VASILE M., de 18 ani, aflându-se la volanul unui autovehicul, a efectuat o manevră de mers înapoi, fără a se asigura, accidentând-o grav pe MARGARETA S., de 81 ani. Cercetările în cauză continuă.

Activităţi desfăşurate pe linie de ordine publică şi prevenire a infracţiunilor

În vederea menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică, lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare au aplicat 73  sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 24 750 lei .

Lasati un comentariu