Sedinţă cu reprezentanţii sistemului public de sănătate

• publicat la: 9 iulie 2014
Sedinţă cu reprezentanţii sistemului public de sănătate

Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram a convocat miercuri, 09.07.2014 de la ora 14,00 o şedinţă de lucru cu reprezentanţii sistemului public de sănătate sătmărean. La şedinţă au participat Erika Venemozer – managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, Marian Tămaş – medic în cadrul UPU Satu Mare, Cristian Lupu – director medical al Spitalului Orăşenesc Negreşti – Oaş, Gabriela Notariuş – director medical la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Satu Mare, Elisabeta Raţ – manager Spital Municipal Carei, Sergiu Ioan – manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare, din partea Casei de Asigurări de Sănătate – Mihai Ciorbă şi din partea Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare – director executiv Dorina Dragoş Guran şi şef serviciu Lidia Tămaş.

Întâlnirea a avut ca scop indentificarea problemelor cu care se confruntă sistemul sanitar la nivelul judeţului Satu Mare şi găsirea de soluţii pentru acestea.

După prezentarea situaţiei specifice din fiecare unitate sanitară şi un punct de vedere a reprezentantului Ministerului Sănătăţii ( director executiv DSP ) s-au desprins următoarele: lipsa personalului medical şi a personalului auxiliar din toate unităţile sanitare, subfinanţarea unităţilor sanitare care duce la asigurarea cu greutate a stocurilor de medicamente şi materiale sanitare, precum şi a imposibilităţii modernizării dotărilor sau de noi achiziţii ( CT, RMN, staţii de sterilizare, centrale termice ).

Problemele identificate vor fi transmise ministerului de resort însoţite de propuneri concrete de modificări legislative şi solicitarea de fonduri necesare continuării furnizării serviciilor medicale în judeţ.

Prefectul dr. Eugeniu Avram a dispus iniţierea de măsuri care să ducă la o mai bună colectare a contribuţiilor la fondul asigurărilor de sănătate şi face un apel către populaţie de a nu apela la serviciul de urgenţă 112 decât în cazurile strict necesare pentru a nu se ajunge la blocarea acestuia sau la suportarea contravalorii serviciilor nejustificate. Populaţia este rugată să apeleze cu încredere la serviciile oferite de către centrele medicale de urgenţă organizate la nivelul judeţului Satu Mare.

 

 

Lasati un comentariu