Talcioc în stil careian. În dauna comercianţilor persoane juridice

• publicat la: 31 iulie 2014
Talcioc în stil careian. În dauna comercianţilor persoane juridice

Hotărâri de Consiliu Local nerespectate, comercianţi (persoane juridice)  de mărfuri industriale, sabotaţi de hotărârea Comisiei de Circulatie  de a închide luni şi vineri artera de circulatie din faţa magazinelor lor  si vânzări de maşini second pe spatiul public  fără autorizatie, sugrumarea traficului de pe strada Cimitirului. Aceasta e situatia reală ce durează de 2 luni  în vecinătatea pieţei agroalimentare.

 Decizia  administratiei pieţei din subordinea primăriei de a muta comerciantii persoane fizice de marfă second pe o arteră de circulaţie vecină pieţei nu are temei  legal.

Hotărârea e în totală contradictie cu cea aprobată în data de 16 mai 2014 de către Consiliul Municipal Carei ,forul legislativ al orasului  şi care prevede  ca numai in ziua de duminică a săptămânii să aibă loc  activitatea de comercializare a hainelor  si obiectelor vechi de către persoanele fizice.

Inchiderea arterei de circulatie Francisc Pall afectează si activitatea comercială a persoanelor juridice care au cumpărat de la Primăria Carei chioscurile de termopan. Rulajul e in continuă  scădere deoarece in zilele de luni si vineri nici clientii si nici furnizorii nu pot parca  în faţa magazinelor pentru preluarea mărfurilor. Mai mult ,nici până in ziua de azi nu este respectat proiectul prezentat la ora  achizitionării chioşcurilor de proprietarilor acestora, de amenajare a unei parcări pe una din părtile carosabile a căii de acces rutier.

De la magazinul de chimicale Adeplast ni se semnalează faptul că situatia existentă  din ultimele 2 luni a provocat o scădere continuă a vânzărilor.

Maşinile care făceau aprovizionarea pentru Adeplast nu mai au cum să intre să aducă marfă luni şi vineri, din cauză că este blocată circulaţia până în jurul orei 14.00. ..Pe noi ne deranjează foarte mult comerţul acesta stradal. Ne-au scăzut şi vânzările în toată perioad aceasta,  Am vorbit cu domnul patron, el şi cu ceilalţi proprietari de magazine de pe strada aceasta au făcut sesizări, dar se pare că în van. Cine administrează piaţa ne-a spus că să fim mulţumiţi ca  au găsit o soluţie pentru oamenii aceştia cu second. Dar şi lor le e greu, mă gândesc, să fie nevoiţi să-şi pună marfa pe jos, să stea în soare, nu au nici toalete în preajmă…E foarte deranjantă toată această situaţie. În spatele pieţei, au tarabe, acolo puteau să-i pună. le era mai bine, acuma i-au pus pe cei care vând flori acolo. De ce,mă întreb, florile erau frumoase să fie aici, la intrarea în piaţă…

Şi în Satu Mare este piaţă de vechituri şi este foarte frecventată, dar e duminica, atunci pot veni şi oamenii care lucrează în timpul săptămânii, se blochează şi acolo străzile din jur, dar e o singură zi, duminica şi oamenii s-au obişnuit. Este mult mai civilizat aşa şi era bine dacă şi în Carei era duminica această piaţă de vechituri.”

Un alt proprietar de chioşc este deranjat de ce se întâmplă pe spaţiul din chiar faţa magazinului său de haine.

,,sunt deranjată de faptul că aceşti comercianţi se pun pe trepte in faţa magazinului, îmi blochează uşa, iar clienţii mei nu pot intra in magazin. Mă deranjează că lasă mizerie după ce pleacă, vin persoanele care fac curăţenie, dar iau numai hârtiile şi aceşti negustori lasă multă mizerie şi noi, cei care avem magazinele suntem nevoiţi să facem curat după ei..Nu înţeleg, aveau loc în piaţă, sunt tarabe acolo lângă hala cu lactate, dar am înţeles că ei nu ar fi vrut să-şi vândă marfa acolo.Am auzit că-i vor muta pe str. Someş, unde a fost piaţa de animale, dar numai din septembrie, cică, până atunci suntem nevoiţi să acceptăm situaţia asta.

Trebuia să fie această piaţă de vechituri într-o zi anume din săptămână, duminica, să zicem, să fie amenajată în piaţă şi să fie o piaţă de vechituri cum este in fiecare oraş mare. Când eram în Cluj, în anii studenţiei, ţin minte că era duminica piaţă de vechituri, era amenajată şi mergeam frecvent, era o piaţă mare şi venea multă lume. Aşa trebuia să fie şi aici, în Carei, aşa e mai civilizat, nu să trebuiască să se închidă o stradă principală şi să se aglomereze totul lunea şi vinerea.”

Dacă tot sunt hotărâti să încurce activitatea comercială a persoanelor juridice cărora le-au  vândut chioşcuri de termopan, cei din executivul careian ar trebui să intre în legalitate şi  să adopte  printr-o hotărâre de consiliu  existenţa  numitului talcioc de pe  carosabilul străzii Francisc    Pall. Aşa cum se procedează  şi în Germania şi America unde nimeni nu este mai presus de lege.

 

Buletin de Carei

comentarii

de grig la 31 iulie 2014 - 12:28

iara vor sa scoata din chioscuri pe cvineva pentru neamurile tulipane si e mai simplu sa scazi pretu la afacere cu talciocu si cu vanzari scazute..mare bandit si groparu fotbalului careian!

de comerciant la 1 august 2014 - 08:03

luati doar ce va place domnule keizer de la nemti si americani?
aveti stiinta ca acolo talciocul se face fara aprobare si deci fara sa respecti legea?
acele tari sunt model pentru respectul fata de lege si totusi acest model nu il doriti si la carei si alegeti doar ce va place!
ca presedinte al comisiei de circulatie puteti sa inchideti jumate strazile din oras dar nu aveti baza legala pentru a deschide talcioc fara aprobare legala.
sa nu mai vorbim de faptul ca nu aveti nici pregatirea necesara luarii unor astfel de decizii sau daca o aveti va rugam sa postati in mod oficial si cv ul personal pe site la primarie.

Lasati un comentariu