Talcioc şi comerţ cu maşini fără autorizaţie

• publicat la: 26 iulie 2014
Talcioc  şi comerţ cu maşini fără autorizaţie

După semnalările de la începutul săptămânii,legate de existenţa comerţului cu maşini pe spaţiul public de pe artera Francisc Pall pentru care nu există aprobare şi autorizaţie,aceleaşi maşini expuse la vânzare s-au mutat vineri 25 iulie la cealaltă intrare a pieţei agroalimentare,după cum se vede din imagini.

Bâlciul  mărfurilor second de pe trotuarele oraşului are de acum denumirea oficială de talcioc şi reprezintă propunerea preşedintelui Comisiei pentru Siguranţa Circulaţiei Carei care este şi viceprimar al municipiului Carei.În şedinţa din 16 mai 2014 a Consiliului Local Carei a fost aprobat comerţul cu mărfuri second pentru ziua de duminică din săptămână,la iniţiativa consilierei Venig Gabriela.În ce priveşte tarifele aplicate comercianţilor,acestea nu au o bază legală,nefiind aprobate de CL care are în subordine Piaţa Agroalimentară.

După  semnalările noastre legate de comerţul cu covoare vechi pe spaţiul verde de pe domeniul public,acestea au fost retrase dar agenţii Poliţiei Locale omniprezenţi la începuturi,lipsesc cu desăvârşire din acest spaţiu şi astfel nu mai pot constata cum barierele folosite pentru blocarea circulaţiei  sunt folosite pe post de rafturi de expunere a mărfurilor second.

Comercianţii, care au şi aşa o stare financiară precară,trebuie să suporte şi umilinţa de a îşi etala direct pe trotuare marfa,de a nu avea apă curentă în apropiere şi nici grup sanitar.

Prin blocarea circulaţiei pe strada Francisc Pall, sunt afectate vânzările persoanelor juridice care au cumpărat chioşcurile de pe strada respectivă şi care plătesc impozite către primăria Carei.

În consecinţă,nimeni din cei enumeraţi nu are de câştigat.Singurul care îşi doreşte cu ardoare acest comerţ stradal pentru muncipiul Carei este preşedintele Comisiei de Siguranţa Circulaţiei.Apreciem perseverenţa cu care îşi susţine ideile doar ca ele nu fac bine nici comercianţilor oneşti de mărfuri second şi nici celor persoane juridice.De imaginea municipiului nici nu mai e vorbă.

redactia

comentarii

de emil la 27 iulie 2014 - 07:35

venin 27 iulie, 06:10

articolul acesta este despre o „inițiativă” aberantă a viceprimarului, care nu e ungur, ci german, că e din FDG. Deci, aici nu e vorba nici de primar, nici de unguri. Ciută nu e iredentist, pentru că nu cere revenirea la România a unui teritoriu în care românii sunt minoritari. IREDENTÍSM n. 1) Mișcare politică (apărută în sec. XIX în Italia), care avea drept scop eliberarea unor teritorii aflate sub stăpânire străină. 2) Mișcare politică șovină ai cărei adepți urmăresc anexarea la o țară a unor teritorii în care conaționalii sunt în minoritate. /<it. irredentismo, fr. irredentisme. Cere Ciută undeva anexarea Ungariei la România? Ciută nu cere anexarea la România nici a teritoriilor în care românii sunt majoritari. Iredentiști sunt aceia dintre unguri care cer ieșirea Ardealului sau a unei părți din acesta din România și anexarea sa la Ungaria. Asta pentru a elimina bezna din capacul de pe gâtul tău (pus acolo ca să nu intre ploaia ) cu privire la noțiunea de iredentism, pe care o folosești în necunoștință completă. Unde este ura împotriva ungurilor, aia care „colcăie”? Este ura cumva ființă sau lichid? A COLCĂÍ pers. 3 cólcăie intranz. rar 1) (despre lichide) A fierbe cu clocote; a clocoti. 2) (despre ființe) A se mișca fără întrerupere, grăbit și haotic (pe același loc); a foi; a mișuna; a forfoti; a foșgăi; a furnica; a roi; a viermui; a foșni. /Onomat. O altă probă cât ești de prost…. documentat. E adevărat că buletindecarei ia atitudine împotriva iredentiștilor ungariști, așa cum procedez și eu, dar asta nu înseamnă ură față de unguri, ci dezvăluirea jocului periculos pe care îl practică ungariștii de tip tokos sau lideri ai rmdiszno, care recent s-au apucat de un proiect de ungarie în mijlocul României. Iar în dezbaterile despre proiect au avut inclussiv tupeul de afirma că românii pot părăsi ținutul secuiesc în 6 luni, dacă nu le convine.

de istvan la 27 iulie 2014 - 08:01

nu cu retrocedare de ardeal a vorba ca toti stiu ca daca merge ardeal la ungfaria atunci vor trebui toti sa munceasca acolo nu sa taie frunza la caini cum acum fac cei din gaska de la primar si vice si mai primesc si sacul de bani sau nici nu merg la servici ca si boros care este pus pe salar de primar…problema este cu domnul ciuta ca nu face ce fac ei si atunci nu poate sa fie santajat de ei;omul are sange in instalatie si nu musca din magariile lor si el arata ca se poate si fara sa furam si sa mintim si acolo e baiu mare pentru famiglia udmr din primaria.nuca tare domnu ciuta pentru udmr si doare la ei ca nu este sovin si se poarta la fel cu toti careienii si ajuta pe toti asa cum poate si angajeaza la el la firma magyarember si se intelege bine cu ei pentru ca da la timp salar si face carte de munca pentru ei..aici e baiu pentru primaru care el are taiat din salar de finante pentru datoriile de miliarde.
daca asa iubeste pe oamenii saraci lajos de ce nu duce pe ei acasa la el ca si asa are acolo cine sa se ocupe de ei si cui lasa atata avere?
mai bine tine pe saracii oamenii la piata ca pe caini cu hainele pe jos si pune ca sa mearga la veceu in tufisurile de la fabrica de tutun ?

de Horia Mărieș la 27 iulie 2014 - 12:23

@venin de Don Tiberio: vezi că ai inceput să o iei razna, fiindcă ți-au apărut bale in colțul gurii.
I-ați domn’le repede pastilele, sau internează-te măcar pentru o săptămână.
Poate nu stică să probezi și o cămașă de fortă fiindcă altfel s-ar putea să te muști singur de fund.
Unele vipere psdiste fac și chestia asta, atunci când călcate pe coadă.

de katy la 27 iulie 2014 - 14:41

la noi e problema ca daca cerem ajutorul de la udmr trebuie sa facem apoi pe slujitorii in fata lor.
sa stiti ca salariile mari de la primarie nu merg la om acasa ca trebuie sa lasi din el pentru udmr carei si daca ei fac toate chefurile din banii de la oras.
eu cunosc bine pe domnul ciuta si a ajutat nici el cred ca nu mai stie cate persoane si niciodata nu a cerut nimic pentru ajutorul dat!
a ajutat si pe magyar si pe roman si nu a facut deosebire intre ei si pentru asta deranjeaza la sefii udmr de la careii.
pe domnul ciuta stiu de cand a inceput firma de abrazive din 1991 si mai lipea pentru noi si barele sparte de la masini. tot ce a facut a facut cu familia lui impreuna si nu are afaceri cu primaria sau cu statul asa cum fac udemeristii nostrii care dau faliment fara banii de la orasul nostru!
cea mai mare rusine pentru oras este mizeria de la piata pe care lajos tine acolo pentru ca sa sepoate vinde tigarile in liniste si sa faca bani din asta.pentru asta vrea ocskasor la piata!

de liviu la 27 iulie 2014 - 15:50

unde este politia si autoritatile care combat fraudele?
a verificat cineva daca comerciantii detin acte de provenienta pentru marfa vanduta asa cum fac in cazul chioscurilor de la piata?
adica proprietarii de chioscuri platesc la greu impozite si taxe iar primaria la pune bete in roate in loc sa ii mai ajute.
vor sa dea faliment comerciantii persoana juridice ca sa le plateasca ajutor de somaj?
ce e cu masinile expuse la vanzare?
la cine platesc taxa si cine a aprobat?
a devenit si careiul oras de mafioti protejati de justitie si politie!

de Horia Mărieș la 27 iulie 2014 - 15:50

@Katy

„salariile mari de la primarie nu merg la om acasa ca trebuie sa lasi din el pentru udmr carei si daca ei fac toate chefurile din banii de la oras.”

Asta este o infracțiune prevăzută și pedepsită de Codul penal. Dacă aveți probe/dovezi în acest sens, formulați o plângere prealabilă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei impotriva celor care se fac vinovați de comiterea acestor infracțiuni.

Există o șansă (minimă) ca în acest fel să scăpați orașul de niște derbedei.

Este drept, șansele sunt minime, fiindcă la procuratură din Carei există acum un singur om care are pe cap circa 4000 de cazuri penale pe care trebuie să le cerceteze anual și care procuror (asta este absolut sigur) nici nu mai știe pe ce lume se află din această cauză.

de katy la 27 iulie 2014 - 15:59

si daca stam la carei sa nu credeti ca suntem prostii!
adica sa scriem la procurorul si apoi sa primi de la servici multumire si sa pune pe noi la liber la somaj!
la carei toti sunt pe mana la afacerile si tribunal si primarie si din politie si cum am scris deaia e suparare pe domnul ciuta ca nu pot sa dea in cap la el ca numai el mai ajuta pe oamenii ca noi care nu avem functiile.

de emil la 27 iulie 2014 - 16:38

Katy, atunci sunteți o victimă care consimte. Protejați-i în continuare pe cei care își bat joc de dvs. Pe asta mizează și ei, că nu aveți forța sau curajul de a-i demasca. Atunci, nu vă mai plângeți și votați-i în continuare, apărați-i, că sunt de-ai dumneavoastră (a mienk) ca să vă fie tot mai… bine! Succes! (Ca al unităților secuiești!)

de katy la 27 iulie 2014 - 17:29

eu stiu cu cine votez in cabina chiar daca acum am nevoie de un salariul dar nici voi nu va dati numele adevarat si scrieti sub emil..daca ati aflat cum este situatia de ce nu va duceti sa demascati sau sa intrebati cum e cu platile la salar,.salariile la functionarii publicu nu sunt secrete si daca aveti forta si curaj atunci puteti sa le cereti socoteala pentru ce fac ei cu banii orasului..de ce nu intrebati ce taxa se plateste la buli din piata si ce taxa este pentru masinile pe care keizer se face ca nu vede?

de emil la 27 iulie 2014 - 18:53

Katy, am scris eu undeva că știu situația sau că tribunal, primărie și poliție sunt pe o mână cu afacerile? Bănuiesc că dacă ați afirmat asta aveți și dovezi. Dacă le aveți dvs., de ce să mă duc eu, care nu le dețin, să demasc ce?

de Horia Mărieș la 27 iulie 2014 - 19:03

@Katy la 27 July 2014 – 15:59

„si daca stam la carei sa nu credeti ca suntem prostii!
adica sa scriem la procurorul si apoi sa primi de la servici multumire si sa pune pe noi la liber la somaj!”

Nu mi-am permis niciodată să cred sau să scriu că toți cei care stau în Carei sunt proști.
Nici măcar eu nu sunt chiar atât de prost încât să scriu că toți careienii sunt proști fiindcă și eu sunt careian, chiar dacă nu stau pe acolo.

Doar când ești mort, nu știi că ești mort. Este foarte greu doar pentru ceilalți.
La fel se întâmplă și atunci când ești prost.

Iar faptul de a denunța o infracțiune de care ai cunoșțiință, de care ești sigur, în legătură cu care deții probe/dovezi certe, nu este în nici un caz o PROSTIE; însă fapta de a nu denunță o infracțiune de care ai cunoștiință, de care ești sigur, în legătură cu care deții probe/dovezi certe se numește in mod cert numește LAȘITATE și în multe cazuri poate fi asimilată și cu noțiunea de COMPLICITATE la comiterea unei infracțiuni.

De semmi baj barátom, fiindcă „a celor săraci cu duhul va fi Împărăția Cerurilor.”
Amen. (Ebraică: אָמֵן, Greaca ἀμήν; Arabă: آمين‎, pronunțieʾāmīn).

de Horia Mărieș la 27 iulie 2014 - 20:16

@Katy:

„salariile la functionarii publicu nu sunt secrete si daca aveti forta si curaj atunci puteti sa le cereti socoteala pentru ce fac ei cu banii orasului….”

Vă referiți la salariile astea? Fiindcă eu de altele nu știu. De unde până unde să fie „publice”. Functionarul este „public” dar salriul lui nu. Și nici nu au fost făcute „publice” de către nimeni. Niciodată.

La Primăria Carei până și declarațiile de avere și de interese publicate pe site-ul oficial sunt din 2008, lucru ce constituie o sfidare flagrantă a legii. Îi doare pe ei de-a dreptul în chiur de orice lege.

http://www.buletindecarei.ro/2010/06/diminuarea-salariilor-nu-afecteaza-angajatii-primariei-boc-are-din-ce-taia-la-carei.html

de bori la 27 iulie 2014 - 21:20

conducerea udmr a orasului isi permite sa nu respecte legea statului care le plateste salariile..si apoi urla tot ei ca ultimii nesimtiti dupa drepturi…ce ar fi consilierii udmr fara banii de la primaria carei?
primaru a falimentat firmele lui personale pana a venit banca sa scoata la vanzare casa lui si a familiei inainte de 2008 si de atunci nu mai are nimic al lui;la fel si vicele care a reusit sa puna mana pe cladirea unde erra cofetaria inainte de 2000 si acum o inchiriaza la o pizerie centrala care a construit terasa fara autorizatie de constructie…la fel si cladirile de pe drumul uzinei care sunt tot ale lui si pt care nu se stie unde plateste impozit…contabilu de la firma de scaune a fost adus de consilier in locul lui visnyai desi trebuia sa intre szabolcs soferu lui karcsi;iar pensionarii de la frontul democrat traiesc din banii de sedinte si din ciubucu de la lucrari…economistu szabolcs de la udmr face din banii primarieiadica ai orasului parcare pentru firma la care lucreaza la fel si pentru restaurantul de langa el unde lucreaza verisoarele lui rolika de la strand care sustine campania electorala pentru jenika…deci udmr traieste din banii careienilor si care vin de la uniunea europeana ….fara acesti bani sunt zero barat….mai va nasteti odata si nu reusiti sa faceti ce face domnu ciuta si totul fara contracte cu statul si cu primaria.
udmr carei a bagat orasul in datorii pe care nici nepotii nostri nu le vor plati si tot ei sunt cei care urla ca sacalii.singurul oras din judet suntem care avem un primar cu datorii si retinere pe salarul sau si care isi cumpara masina personala din banii orasului si care prima data cand vine la primarie isi angajeaza ginerele si consilierul bobinator dar care nu da pe la servici!

de bobinatorul la 28 iulie 2014 - 15:16

haa haa haa haa haa
hihhihihihiihih
hohohohohohohohoh
neputinciosilor numa dati din gura
asta ati vrut:sa latrati nu?
latrati latrati ,ca noi ne facem averile
„Cainii latra ,caravana trece”
haa haa haa haa

de tiberiu la 28 iulie 2014 - 21:20

tot orasul a devenit un second unde mafia actioneaza in voie.nu numai la piata sunt masini second de vanzare ca si la kaufland in parcare e plin de ele daca primaria nu vrea sa faca un loc numai pentru marfa de mana a doua.
primarii isi bat joc de cetatenii onesti si obliga lumea sa asiste la circul de la piata chiar daca scrieti ca e talcioc e de fapt o buda si o acoperire pentru tranzactii ilegale!

de dontiberio la 29 iulie 2014 - 15:09

si da i si lupta..
si da i neicusorule si lupta…
carevasazica …asta e…
tre sa traiasca din ceva…

de donCorleone la 29 iulie 2014 - 15:28

bonasera bonasera..
que posso faci ..
bonasera bonasera

Lasati un comentariu