Un tablou al pictorului băimărean Adrian Ghenie vândut la Londra cu 1,77 milioane euro

• publicat la: 2 iulie 2014
Un tablou al pictorului  băimărean Adrian Ghenie vândut la Londra cu 1,77 milioane euro

Potrivit rostiri.yahoo.com,unul dintre tablourile realizate de tânărul pictor român, Adrian Ghenie, a fost vândut, luni, la Londra, cu suma de 1.426.500 de lire sterline, echivalentul a  1.778.422 de euro.

Tabloul „The Fake Rothko” a fost vândut în cadrul unei licitații organizată de casa Sotheby’s, iar suma obținută este de patru ori mai mare decât valoarea estimată de specialişti, care au evaluat lucrarea la 250 – 350.000 de lire sterline.

Adrian Ghenie a realizat tabloul în ulei pe pânză, în 2010.

Considerat drept reprezentant al noului val al artei vizuale româneşti, Ghenie a obținut astfel pentru lucrarea sa un preț  de şase ori mai mare decât cel mai ridicat preţ plătit anterior pentru un alt tabloul al său, potrivit mediafax.ro.

În vârstă de 37 de ani, Adrian Ghenie s-a născut în Baia Mare, absolvind Universitatea de Arte şi Design din Cluj. Din 2013, s-a stabilit la Berlin.

Adrian Ghenie a absolvit Universitatea de Arte din Cluj, unde l-a avut profesor pe reputatul pedagog Ioan Sbârciu, şi a fondat în 2005, împreună cu Mihai Pop, galeria Plan B, extinsă ulterior şi în Berlin. Plan B a organizat pavilionul românesc la Bienala de la Veneţia din 2007, iar în 2008 a deschis un spaţiu expoziţional permanent la Berlin, o premieră pentru o galerie românească în străinătate.

Lasati un comentariu