Campioană la floretă Zita Funkenhauser se află la Satu Mare

• publicat la: 2 august 2014
Campioană la floretă Zita Funkenhauser se află la Satu Mare
Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef s-a întâlnit in data de  01 august 2014, cu renumita campioană la floretă Zita Funkenhauser, care se află la Satu Mare cu ocazia nunții de aur a părinților Laszlo și Eva. Adrian Ștef le-a urat multă sănătate, fericire și viață îmbelșugată sărbătoriților, iar pe Zita a învitat-o să mai revină la Satu Mare alături de binecunoscutul campion Iosif Szepessy și cu alte ocazii.
Zita Funkenhauser este una dintre cele mai titrate floretiste, originară din Satu Mare, care a obținut de-a lungul carierei sale nu mai puțin de 14 medalii la jocurile olimpice și campionate mondiale pentru Germania. Este dublu campion olimpic și de trei ori campion mondial cu echipa Germaniei. Pe lângă cariera sportivă de excepție Zita a absolvit și universitatea de medicină, iar la marile concursuri ea asigură asistența stomatologică a sportivilor germani.
Zilele trecute Hedi Funkenhauser, sora Zitei ne a anunțat că în data de 1 august toată familia Funkenhauser se va găsi la Satu Mare, cu ocazia nunții de aur a părinților: Laszlo și Eva.
.
Cu această ocazie copiii surorilor: Greta, Leandra, Ella și Katalina vor participa la un concurs demonstrativ cu trăgători sătmăreni. Mulțumind astfel pentru contribuția antrenorilor sătmăreni, a școlii de scrimă în formarea carierei de excepție a Zitei.
Primele lecții de scrimă Zita le primește de la antrenoarea Judit Haukler, dar după primele succese, în 1973 famila Funkenhauser se mută în Germania. Și aici se produce al doilea moment important în cariera sportivă a Zitei: tatăl alege ca loc de reședință Tauberbischofsheim, cel mai important centru de scrimă din Germania, unde Zita va deveni cea mai titrată floretistă germană.
Va sosi la Satu Mare și Matthias Behr, soțul Zitei, de asemenea o adevărată legendă a scrimei germane (16 medalii la jocurile olimpice și campionate mondiale, campion olimpic și de trei ori campion mondial cu echipa Germaniei). Matthias conduce in prezent Centrul Olimpic din Tauberbischofsheim.
Copii, Greta și Leandra sunt pe urmele părinților: campioni naționali la cadete și juniori, medaliati la CM de cadete de la Klagenfurt din 2011.
La demonstrația ce s-a organizat in  1 august, la ora 9 la Sala de scrimă Alexandru Csipler sătmărenii au fost reprezentați de Lazin Alexandra, Varga Anett, Pótor Andrea, Gábor Enoch și Daniel, Pop Edwin, Bodó Benjamin sub îndrumarea antrenorilor Lengyel Éva és Șuta Dan.

Lasati un comentariu