Cine se ascunde în spatele afacerii talciocului careian?

• publicat la: 11 august 2014
Cine se ascunde în spatele afacerii talciocului careian?

După cum aţi remarcat,o parte din semnalările noastre legate de bâlciul de lângă piaţa de alimente ,au determinat factorii de decizie să ia măsuri pentru respectarea legalităţii,ce-i drept, parţial.

Chiar dacă pe gardurile societăţii private din Craiova care a cumpărat Fabrica de Tutun din Carei sunt agăţate tot felul de sortimente de haine second,spre deliciul elevilor ce privesc pe geamurile Liceului Teoretic,măcar de pe spatiul verde de pe domeniul public au fost retrase covoarele vechi expuse spre vânzare cu acordul administraţiei locale. Nici pe barierele ce blochează accesul pe carosabilul ce face legătura intre 2 artere principale de circulatie nu mai sunt agăţate haine vechi.

Locul lor a fost luat de maşinile expuse spre vânzare,din ce în ce mai multe,dela o săptămână la alta.

La fel ca persoanele ce stationeaza pe scările proprietarilor de chioscuri de mărfuri industriale,cumpărate de la primăria Carei,si pentru care plătesc taxe si impozite.

Careienii care nu au semnat tabelul de 0 sută de persoane,prezentat de viceprimar la şedinţa Comisiei de Circulaţie,sunt nedumeriţi de faptul că o Hotărâre a Consiliului Local Carei este ignorată de administraţia locală iar Instituţia Prefectului nu ia nici un fel de măsuri.Comisia de Ciculatie din Carei poate aproba inchiderea unei artere de circulatie dar nu poate aproba desfasurarea de activitati comerciale pe carosabil fara acordul Consiliului Local!

Contribuabilii careieni se întreabă ce grup de interese este favorizat de dezvoltarea unui comerţ stradal neautorizat pe o arteră de circulaţie,în imediata apropiere a intrării principale din piaţa agroalimentară,piaţă  care are numeroase mese şi tarabe goale.

Vă reamintim că talciocul bâlci funcţionează ilegal din luna mai a anului curent pe strada Francisc Pall,strada fără nici un număr de casă şi care face legătura între cartierul situat în spatele pieţei de alimente cu centrul oraşului. La şedinţa Consiliului Local Carei din 16 mai 2014,a fost aprobată desfăşurarea de activităţi comerciale  stradale  cu haine uzate numai pentru ziua de duminică a fiecărei săptămâni. Tarifele de închiriere a spaţiului public de pe carosabil nu au fost discutate nici până în prezent.

Daniela  Ciută

comentarii

de Horia Mărieș la 12 august 2014 - 05:23

S-a finalizat reabilitarea Parcului Dendrologic la sfârșitul lunii trecute (cel putin așa s-a raportat), investiție de aproape 800.000 de euro pentru partea careiană din proiectul HURO la care a participat și satul Géberjén din Ungaria.

Locația este ultracentrală, copacii sumt umbroși, sunt fântâni arteziene, aleile sunt refăcute, grădina este englezească, nu se circulă cu mașinile în parc, s-a terminat Augustfest, etc., deci pare să fie o locație ideală pentru organizarea talciocului duminical careian. Sunt mulți pomi, plante exotice, de crăcile cărora se pot agăță, intr-un mod estetic, țoalele vechi expuse spre vânzare.

Propun ca la viitoara ședință a consiliului local să se adopte această locație pentru talciocul duminical. Și vânzătorii și cumpărătorii vor fi extrem de mulțumiți cu cadrul grófesc creat pentru talcioc. Pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute generate de lipițanii nepoatei grăjdarului grofului se pot folosi din gros, spray-uri cu aromă de flori de lămâi și de portocal.

Lasati un comentariu