Consilierii UDMR Carei refuză Istoria României.Nu acceptă bustul primului ministru Ionel I.C.Brătianu în municipiul Carei

• publicat la: 1 august 2014
Consilierii UDMR  Carei refuză Istoria României.Nu acceptă  bustul primului ministru Ionel  I.C.Brătianu  în municipiul Carei

După refuzul amplasării bustului regelui Ferdinand al României in municipiul Carei, in locurile vizitate de către acesta impreună cu regina Maria in 21 mai 1919, a venit si rândul bustului primului ministru al României, Ionel I.C.Brătianu să fie refuzat de consilierii UDMR a fi amplasat in municipiul Carei din România, cu alte cuvinte într-unul din oraşele ţării al cărei prim ministru a fost timp de 18 ani.

Joi, la sedinta Consiliului Local Carei, pe ordinea  de zi a figurat   proiectul de hotărâre privind ridicarea unui bust al lui  Ionel I.C. Brătianu în Carei pe strada 1 Decembrie 1918, în parcul care în perioada interbelică îi purta numele.

Consilierii UDMR  au fost cei care s-au opus vehement împotriva amplasării bustului marelui om de stat Ionel I.C.Brătianu   pe teritoriul municipiului Carei.

Dacă la şedinta de consiliu din 24 iunie primarul Kovacs a explicat că refuzul amplasării bustului regelui Ferdinand  în parc se datorează  lipsei acordului familiei Karolyi (care  a  renuntat la orice drept asupra castelului in 1907,cedându-l statului), de această dată  motivul invocat  de consilierii UDMR  a fost faptul că “nu este om  local de cultură”, neaducându-si  contributia la bunăstarea Careiului.

,, În general se ridică statui pentru personalităţile care au avut o contribuţie în bunăstarea unui oraş, în general  pentru aceia care au avut o contribuţie majoră pentru oraşul respectiv li se ridică statui şi plăci. Argumentul dat de consilierul Ciută este că  Ionel I C Brătianu a fost o mare personalitate din viaţa politică. Dar el nu are efectiv o contribuţie directă pentru oraşul acesta” a fost  motivatia consilierului   Csizmadia Zsolt.

Consilierul Bucureştean a surprins faptul   că pe coridoarele primăriei circulă tot felul de legende atent alimentate,ce denigrează personalitatea celui care a fost prim ministru al României timp de 18 ani.

,,Văd  ca este un subiect sensibil…În comisii am vorbit cu diferite persoane şi la fel şi in primărie  şi s-a vorbit cum că in    perioada anului 1931  sa-r fi aruncat în   aer  un complex de statui si ca atunci era prim ministru Bratianu. Problema aceasta despre care se discutat a    e falsă pentru că in  1931 Brătianu   era de  4 ani   îngropat. Deci, nu se pune problema acestui argument”  a  precizat Adrian Bucureştean.

Unul din initiatorii proiectului,consilierul Ilie Ciută  a evocat în câteva cuvinte,in faţa consilierilor,personalitatea celui care pentru a face loby ţării sale,România,si-a vândut una dintre mosiile sale personale,gest de o rară nobleţe.

De acum incolo,spre deosebire de colegul Bucurestean,pentru mine aceste subiecte nu vor mai fi sensibile.Un proverb românesc  spune că de ce ti-a frică nu scapi .Ne-ati sugerat in şedinta  din mai să retragem acest proiect de pe ordinea  de zi deoarece eram in plină campanie electorală si să îl amânăm o lună.In luna ce a urmat, nici măcar pe ordinea de zi nu ati fost de acord să intre!

Vreau să vă arăt acest tablou, l-am luat din acestă clădire,de pe coridorul din primărie,pe lângă care ati trecut de nenumărate ori. Uitaţi scrie ,,Piaţa Ionel I.C. Brătianu…, de ce să nu existe un bust al lui în acel loc?

Să se consemneze în procesul verbal că nu costă niciun leu din bugetul local acest bust la fel cum am mentionat si in cazul bustului regelui Ferdinand! Dacă pentru acest bust nu găsesc finantare,mă oblig să  îl realizez pe cheltuiala mea.

O lămurire să fac! Ionel I.C. Brătianu a fost o mare personalitate a acestei ţări dar , de fapt, nu pot să vorbesc la timpul trecut despre el…, a fost un om iubit, a făcut foarte multe pentru România. La data de 28 noiembrie 1918 a fost ministru de Externe şi astfel a avut o contribuţie enormă la întregirea neamului românesc şi  poate asta deranjează.

Cu toate că ne-am născut  şi trăim in aceiaşi ţară,avem o percepţie diferită faţă de istoria acestui neam!

Nevotând acest proiect ne ducem pe un tărâm pe care nu ar fi bine  să ajungem  si va trebui să vă asumati consecintele. V-ati bătut joc de regele României,Ferdinand iar acum vă bateti joc de una din cele mai mari personalităţi  a acestui popor.

Repet, ne ducem pe un tărâm   pe care nu ar trebui să mergem! Nu am fost împotriva niciunui simbol maghiar. Mi s-a părut drept   să-mi exprim puternic punctul de vedere. Nu numai în artişti constă cultura noastră românescă, nu vreau ca cineva  să-şi bată joc de personalităţile mari ale istoriei noastre!

După logica consilierilor majoritari ar trebui să dăm jos din toată tara o multime de busturi. Adică Corneliu Coposu să aibă bust numai in localitatea natală sau Mihai Eminescu  sau Mihai Viteazu …”

Consilierul Bontea a mentionat că Brătianu a contribuit la , Constituţia regală, catalogată ca fiind cea mai bună pentru acea vreme… se afla şi reforma agrară pe care el a propus-o, acele reforme s-au implementat şi astfel a contribuit la situatii care au dus şi la bunăstarea locuitorilor României, implicit şi a careienilor.”

In completare ,Adrian Bucureştean a oferit şi el câteva date despre personalitatea lui Ionel I.C.Brătianu,pentru cei care nu au avut ocazia să se informeze.

Ionel I.C. Brătianu, s-a născut la moşia Florica, în  1864 şi a fost un om care şi-a iubit ţara. În decembrie 1908 devine prim ministru. Prin abilitatea sa politică a impus României, contra părerii regelui Carol I şi a lui Petre Carp, statutul de neutralitate, în august 1914, ţara nefiind pregătită pentru intrarea în război. Ţara intră în război în august 1916, după ce se încheiase un tratat cu Franţa, Anglia, Italia şi Rusia.  A murit la 63 de ani în 24 noiembrie 1927.  În vremuri de răscruce, de mari rupturi istorice, Ionel I.C. Brătianu a dat dovadă de coerenţă, şi de devotament faţă de ţară.  Pentru că nu-şi trăda gândurile şi intenţiile, cu uşurinţă, era supranumit „sfinxul”.  A condus ţara  cu mână de fier, dar elegant.  Autoritatea sa era unanim recunoscută.  Ambasadorul Franţei, contele Saint Aulaire, i-a făcut următorul portret: „Avea aerul mândru şi fermecător al unui mare senior din timpul Renaşterii”.

Indiferenti la toate informatiile si datele oferite de consilerii care au luat cuvântul, consilierii UDMR s-au abtinut de la vot, în favoarea proiectului ridicând mâna doar consilierii liberali şi social democrati.

La ieşire am abordat-o pe consiliera UDMR,Venig Gabriella şi am întrebat-o  care este motivul pentru care nu a dorit  să se ridice un bust a lui Ionel I C Brătianu în municipiul Carei.

,,Eu consider că este bine să se ridice statui sau busturi pentru oamenii de cultură, personalităţile care au avut o legătură cu oraşul Carei, care au avut o contribuţie la bunăstarea oraşului şi nu este bine că tot politicienii să aibă statui în oraş. Toate statuile româneşti din oraş sunt oameni politici  şi găsesc să fie normal să fie ridicate statui pentru personalităţile culturale de calitate, dacă nu mă exprim greşit, pentru personalităţile culturale ar trebui să fie ridicate busturi, nu tot pentru politicieni!’’

Din păcate , nici această opţiune nu este pusă în practică  în momentul când vine vorba de personalităţile cultural locale, toţi consilierii UDMR votând împotriva tipăririi dicţionarului bio-bibliografic al personalităţilor careiene sub numele Tezaur Spiritual şi cultural careian   pentru modica sumă de 3.300 lei  pentru 300 de exemplare.

 Buletin de Carei

comentarii

de emil la 1 august 2014 - 18:19

Desigur, petrovics Sandor, cunoscut și sub numele autoatribuit de petofi, a contribuit imens la dezvoltarea economică și ulturală a orașului Carei prin faptul că a dat aici peste viitoarea sa soție. Atunci cei mai mulți careieni ar trebui să aibă statui în Carei, pentru că majoritatea localnicilor și-au cunoscut viitoarele neveste în acest oraș.

de emil la 1 august 2014 - 18:26

Ce se vede din povestea asta? Că în România trebuie amplasate monumente ale oricărui ungur, fie el și horthyst sau criminal de război, iar monumentele dedicate unor personalități românești sunt obstrucționate de consilierii etnici unguri. Desigur, ei nu sunt șovini, ci europeni când nu permit amplasarea unor monumente românești. Prin apartenența politică acești indivizi înveninți împotriva a tot ce este românesc au sprijin guvernamental, deci chiar de la București. Ponta se preocupă de prezidențiale, iar horthyștii careieni își dau în petec, dezvăluindu-și deschis sentimentele antiromânești.

de emil la 1 august 2014 - 18:38

Mare cizmă în logică acest Csizmadia Zsolt!

de emil la 1 august 2014 - 18:49

Ca să știe stupezenia lor ungaristă cizmă jolt și piți gabi, Francisc Pall „este om local de cultură”, adică a fost, că a decedat, dar nici el nu merită un bust, ci maximum numele unei străzi fără numere de casă, unde luni și vineri își întind vechiturile unii negustori de mărfuri second hand. Dacă ar fi fost etnic ungur, renumitului medievist i s-ar fi acordat alt tratament, așa cum era cât pe-aci să se întâmple și cu Vida Gheza, până când a aflat legelista de asuaj/adocsalas că a fost etnic român. Așa se întâmplă când dai libertate ungariștilor, pe motiv că și ei sunt cetățeni. Poate vede și parlamentul, că guvernul nici gând, că ar trebui umblat la legea cetățeniei române, altfel nu pot fi descurajați horthyștii cu mască umană care au ajuns la conducere în Carei și în alte părți ale țării.

de gaf la 1 august 2014 - 19:36

dictează ungurii ce statui au românii voie sa aşeze în propriile oraşe şi un guvern imbecil sprijina deromânizarea României si romanii ardeleni înghit afronturile. protestaţi public, sunt infinite forme de proitest paşnic, reclamatii la forurile si conducerea tarii, bombardaţii pe deputatii romanii de Satu Mare cu petitii, reclamatii, pe primul ministru, faceti greva japoneza, orice forma de protest pasnic, asa se procedeaza in UE, nu va lasati calcati in picioare, ca nu traim pe vremea lui arpad. Normal ca nu vor statuia – fiind ei majoritari in consiliul local – lui Ionel Brătianu. pentru ca el e unul din autorii realizării Marii Unirii, nici a regelui Ferdinand pentru că a fost regele României Mari…

de Horia Mărieș la 1 august 2014 - 19:41

@gaf: bine zis!

de Horia Mărieș la 1 august 2014 - 21:36

@zaza

Dar că tu nu contezi, fiindcă ești prost și un zero barat, pe asta o știi?

de statele unite la 1 august 2014 - 22:35

CEVA DE NECREZUT ce se intampla in Romania . Sa nu poti amplasa bustul lui I.C Bratianu intr-un oras din Romania ca nu te lasa ungurii ? Dar pana unde merge bunul simt al unora ? Pe acest considerent trebuie dati in judecata si sa mearga la mama lor( pe Dunare in sus) si acolo sa vorbeasca!

de salikamo la 1 august 2014 - 23:14

Sa fie statui , da cat mai multe ,de ce nu,
Bratianu,Piaţa Ionel I.C. Brătianu
Kossuth-kert-Kossuth szobor
Regele Ferdinad
Szent Istvan
pe bani din donatii,asa cum scrie in articol, nu din bani publici.

de careian la 2 august 2014 - 07:14

familia bratienilor a fost una din cele mai reprezentative pentru aceasta tara!
intelectuali si mari patrioti.
pe ultimul dintre ei comunistii l-au aruncat in temnitele mortii de la sighet iar acum vin udemeristii sa ii mai ingroape odata.
cine nu isi apara istoria nu va avea nici viitor.

de careian la 2 august 2014 - 09:10

Nu v-ati saturat de atata scandal? Noi cetatenii din acest oras nu v-am votat sa va tot certati. Din pacate vad ca asta se intampla de multi ani.

de careian la 2 august 2014 - 09:58

ar trebui sa mai renuntam la conducerea udemerista care nu stie decat sa dezbine lumea din oras si sa denigreze romanii.niciunul din conducere nu s-a realizat decat dupa ce au ajuns in functii publice platiti din bani publici.pana au fost pe barba lor au fost muritori de foame si acum baga samanta de scandal intre careieni.chiar ne-am saturat de ei

de careian la 2 august 2014 - 10:12

samanta de scandal intre careieni baga si siteul asta de care ne-am saturat, principala sursa de dezbinare in oras si de ura etnica

de careian la 2 august 2014 - 10:18

niciun proiect propus de romani nu aproba consilierii udmr si pe urma tot ei se plang…la furt sunt primii.la fel ca si la furat de identitati de pe acest site.
le este rusine sa posteze cu numele lor unguresti si atunci se cred mari careieni.va stie lumea asa ca nu are rost sa faceti pe fetele fecioare cum face udmr care se baga la guvernare cu oricine numai s amai poate scoate ceva bani de la tara noastra..nici intalnirea grofilor nu ati fost in stare sa o platiti din banii vostri si tot de la judet si de la oras ati cersit bani.

de ion la 2 august 2014 - 10:20

retrocedarile de case in carei se fac numai pentru unguri iar romanii care au avut terenuri si case trebuie sa le castige prin tribunale…numai discriminare si sfidare la adresa romanilor avem parte din parte primarilor udemeristi!

de gheoghe la 2 august 2014 - 10:26

buletin de carei va deranjeaza pentru ca ne tine la curent cu toate actiunile udemeriste indreptate impotriva romanilor si mai ales cu evaziunile de la lege!
cine a mai pomenit ca in tara noastra sa trebuiasca sa cunosti limba straina maghiara ca sa dai concurs pentru posturi in primarie?
nu sunt in stare tulipanii sa faca nici un eveniment fara bani de la oras .pentru sporturile cu antrenori romani nu se dau finantari doar pentru cei maghiari!
ce se aude cu fotbal victoria carei echipa ingropata de un fost fotbalist?
nu ne spuneti cati bani se dau si acum pentru o echipa inexistenta? cine baga banii in buzunar/?

de abraham la 2 august 2014 - 10:32

si la recensamant apar numai 460 de tzigani ca restul au fost declarati maghiari ca sa creasca procentul la oras dar cand te uiti cine ia ajutoare sociala si sta la coada la cantina numarul de 460 e cu mult depasit.

de careian la 2 august 2014 - 10:51

acest buletin de carei care dezinformeaza lumea, nu face decat sa instige la scandal

de careian la 2 august 2014 - 11:34

te faci de ras cu copypaste de nick;
adica vrei sa spui ca nu au loc sedinte de consiliu si ca consilierii udmr sunt pentru bustul lui ferdiand si pentru bustul lui bratinanu si pentru tiparirea cartii cu personalitatile careiene?
demonstreaza si te vom crede.
pana atunci urmarim filmarea cu expresiile de maidan ale primarului care este frecat de contesa si avocata eva….
http://vimeo.com/95674987

de ghiocelul la 2 august 2014 - 12:07

si asta e dezinformare?
se poate vedea cu ochiu liber pe strada oborului toata piata din spatele locuintei vicefotbalistului

http://www.buletindecarei.ro/2014/05/piata-de-animale-carei-o-investitie-amintire.html#comments

de ardeleanu la 2 august 2014 - 20:41

se gaseste cineva care sa faca o radiografie a celor 11 udmr care nu vor statui ale unor personalitati nationale ? ei sunt numere de ordine pe lista dai banu ai locul ; altfel nu imi explic prezenta unora acolo, functii , sedinte consilii de administratie, indemnizatii, etc ! binenteles este valabila radiografia si de partea cealalta a baricadei !

de Zgabeata Iftode la 3 august 2014 - 00:57

Iata de ce nu poate exista autonomie a ungurilor.

de Nagy Stefan la 3 august 2014 - 13:47

Bine ca avem fantana arteziana pentru romi din carei fac baie ziua la amiaza mare nu este politie sau gardieni bine ca salar primesc.

de iancu la 3 august 2014 - 19:53

S-a deschis noul strand din Carei! deschis zilnic intre orele 15-22 chiar in fata monumentului , zeci de copii parinti si bunici stau sa se racoreasca in fiecare dupa masa ca la strand, inclusiv pe soclul monumentului. Cum nu mai pot sta in centru la umbra copacilor taiati ,d-l primar le-a amenajat o oaza de relaxare pe platoul din fata monumentului si pentru a nu fi vazuti a refuzat sa toaleteze tuia din fata monumentului. Este foarte interesant ca acesti oameni nu se duc sa faca baie la fantana noua din parc, de ce pentru ca acolo e pazit acolo nu li se da voie.Politia si Politia locala supravegheaza de la distanta cam de 200 de metri ca bataia de joc asupra monumentului sa decurga in cele mai bun e conditii.

de oana la 3 august 2014 - 20:44

Pe cand un bust al primarului, care sa-i satisfaca orgoliul urias, egal cu aceiasi incompetenta! Sau, si mai bine, sa pozeze singur in parcul iubit al castelului, , zilnic, spre desfatarea UDMR-ului!Cu stema Ungariei pe frunte si cu steagul unguresc in mana!

de Horia Mărieș la 3 august 2014 - 20:55

@oana: I se face acum o statuie de ceară, odată cu inaugurarea Lovarda.

de aurel la 3 august 2014 - 22:22

felicitari pentru consilierii socialidemocrati ca au realizat ca apartin si ei neamului romanesc spre deosebire de seful lor!
http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/ponta-primit-in-harghita-cu-imnul-ungariei-sigur-ca-vom-fi-criticati-1314594

de suarez la 4 august 2014 - 12:29

Sunteti penibili cu busturile voastre. Ferdinand, acum Bratianu..cine are nevoie de ele? Concentrati-va energia catre alte lucruri mai utile.

de lori la 4 august 2014 - 20:44

mare suuuparareee pe bulibasele primare ca scrieeee buletinuuu smenuielileee lorrrr

de sorin caba la 5 august 2014 - 11:53

Bratianu merita 10 statui in Carei nu doar una!

de sorin caba la 5 august 2014 - 12:00

Bratianu merita 10 statui in Carei nu doar una! Cititi cartea Fereste-ma Doamne de prieteni, scrisa de Larry Watts si veti intelege de ce nu se vrea montarea statuii marelui roman!

de zaza la 5 august 2014 - 20:44

@Horia Maries
tampit esti matale, nu stii ce vorbesti.
mi-e sila de injuriile matale si atacurile la persoana, mai ales daca nu m-am adresat direct persoanei dumitale astfel ca nu aveti ce comenta la adresa mea. nu am pomenit nimic la adresa matale, mi-am permis sa-mi expun punctul de vedere personal si iaca, ma faci … in fine, unui asa om ca matale i-ar trebui sa-i fie rusine ca-si spune ca e om citit, dar mai mult, sa se cheme careian.

de Horia Mărieș la 6 august 2014 - 02:25

@zaza: Mii de scuze, nu știu de ce te superi, fiindcă de fapt nu ți-am spus ce ești, adică un rahat cu ochi.

de zaza la 6 august 2014 - 10:36

@Horia Maries
mai bine ti-ai lua medicamentele in loc sa poluezi mediul online.
psihiatrul te asteapta cu mare drag… spor la medicamente.

de Horia Mărieș la 6 august 2014 - 12:31

@zaza: Le-am luat deja. Mi-au folosit. Mi s-a dat și o cămașă de forță ca să i-o fac cadou imbecilului anonim numit „zaza”.

Se spune că atunci când ești mort nu simți că ești mort. E greu doar pentru cei din jur.
La fel se întâmplă și atunci când ești prost. Cum ar fi, de exemplu, in cazul lui „zaza”.

de arpi la 6 august 2014 - 12:44

lasati in pace pe batranu pensionar de la agro ca se folosesc numa de el ca sa arunce cu noroi in cine deranjeaza pe tulipanosi.
au batut joc de el dupa ce au folosit pe el si nu mai trebuieste pentru ei si asa a ajuns la pensie!
imi nu ajuta pe oricine si dupa ce se foloseste de om arunca pe el la strada.
poate si acum trebe niste bani de medicamente la el si primeste pentru comenturile de aici..e greu din pensie daca nu ai cu ce sa te ocupi cu altceva.

de Horia Mărieș la 6 august 2014 - 13:44

@arpi la 6 August 2014 – 12:44

N-o să mă credeți, dar la toți cei din țara asta (nu ma refer la foștii lideri comuniști, la foștii securiști, la pensiile speciale ale magistraților – judecâtori, procurori, avocați, etc.) le este extrem de greu să trăiască din pensie.
Dar asta nu înseamnă sâ fii măgar, lipsit de demnitate, pupincurist, lepră, haleră, jigodie, etc., cum se pare că este acel pensionar anonim și laș de la agro. Nu știu despre cine este vorba și în fond nici nu mă interesează. Dacă-l cunoașteți, transmiteți-i vă rog să mă pupe. Știu eu unde.

de zaza la 6 august 2014 - 14:44

nea Maries le intreci pe toate, la Nucet cu tine. acolo e locul tau, in rest sa auzim numai de bine. viata e prea frumoasa sa ne-o irosim cu idiotii ca matale.

de Horia Mărieș la 6 august 2014 - 15:03

Am înteles Don Tiberio alias ing. prof. pensionar Tiberiu Bodea.

La nucet mă duc. Îmi arăți matale drumul, fiindcă se pare că-l cunoști foarte bine?
E bine acolo, iar mie îmi plac nucile proaspete, mâncate cu miere. NUCÉT, nuceturi, s. n. Livadă de nuci. – Lat. nucetum.
Sursa: DEX ’09 (2009).

Și ca să încheiem povestea prietenește, amiabil : Hai sictir. Uită-mă. Pentru mine, dumneata ești oricum deja o stafie, o fantomă.

de Horia Mărieș la 6 august 2014 - 16:59

@zaza, ia NOTÂ : „În această zi nu este bine să te cerţi cu nimeni şi nici să fii certat de către cineva, că aşa vei fi tot anul.”
Adică bătut in cap.

de eu la 8 august 2014 - 14:24

Asta da…bucuresteanul are gura cea mai mare, olteanul vrea sa rezolve soarta Careiului…sunteti de ras…orasul nu e al vostru si nici nu va fi niciodata…daca nu va convine, puteti pleca definitiv…sunteti rusinea orasului.’

de Horia Mărieș la 8 august 2014 - 15:45

@eu,…..la,8 august 2014 -14:24

tu, el, ea si alți postaci cretin:

Orașul in care m-am născut va fi intotdeauna orașul meu natal, chiar dacă am gura cea mai mare și vă dau mereu pumni drept in gură și in moalele capului, fiindcă sunteți niște proști căzuți grămadă. Mă refer evident doar postacii anonimi și lași – mint maga.

De plecat definitiv nu o să plecăm niciodată fiindcă Careiul (Careii Mari) este un oraș aflat în țara noastră și in plus, ca să vă facem vouă in ciudă, ca să vă crape fierea (vese) in voi, chiar dacă suntem cea mai mare rușine a orașului. O să supraviețuim și cu rușinea asta groaznică și mare pe care suntem nevoiți să o purtăm in cârcă.

Noi nu avem incă nici un fel de dublă cetățenie. Nu ne-am luat-a ca să putem vizita fără viză America de Nord. Noi putem să o vizităm și in alte feluri nu trebuie să ne milogim lui Orban tata pentru o nimica toată, noi nu suntem pupincuriști, sau altfel spus, nagy aljasok.

Cei ca dumneata însă, care mai mult ca sigur ca aveți și cetățenia aia dublă dată de Jobik și de alții ca ei, aveti tot dreptul să vă stabiliți, oricand vreți, ceva mai încolo de graniță, pe la Mateszalka sau pe la Debrecen. La Debrecen vă cazează primașul în vila pe care și-a făcut-o pe acolo cu muncitorii careieni angajați pe la Primărie, dar doar pe post de vidanjori. Findcă el știe bine că voi sunteți obișnuiți să mâncați tot rahat pe care el vi-l,zvârle, ca la niște câini vagabonzi și atât cât încape în voi.

O să vă dea Orban Vikpr și pensii pe chestia asta a dedublării, fiindcă cumva trebuie să vă mituiască ca să incercați să faceți împreună cu el, dar fără absolut nici o speranță, o Ungarie din nou mare. Mai puteți pleca și la Moskova lui Putinika, fiindcă Ungaria este acum oricum total vasală si total dependentă de Rusia. Sau puteți pleca să faceți turism ecvestru in stepele kalmuce.

Na szia, es soha sem viszontlátásra vagy viszonthalásra.

Eu ramân deocamdată in țara mea, chiar dacă vestea asta o să te intristeze de moarte și o să dai și mai mult în delirium tremens, decât,ai dat pâná acum. Îți promit. Iar eu mă țin întotdeauna de cuvânt.

Am totuși o singură șansă să plec și eu. Și anume în Israel. Acolo aș avea din ce trăi, fiindcă statul israelian mi-a acordat recent o pensie specială și incă una destul de mare, pe motiv că am fost în copilărie clopotar (harangozó) la Sinagoga din Carei.
Dacă n-o să-l spânzure cumva până atunci pe Shimon Perez un alt imbecill sifilitic de teapa ta, unul numit Orosz Mihály Zoltán, az érpataki polgármester.

http://444.hu/2014/08/05/nyomoz-az-ugyeszseg-az-erpataki-polgarmester-akasztos-performansza-miatt/

de daculiber la 8 august 2014 - 16:44

a facutt cumva jenika carte de munca la toti angajati de la scaune??? domnu ciuta isi respecta angajatii si le da la timp salariile si le face carte de munca indiferent ca sunt maghiari sau romani.
cu ce contribuie primarul la bugetul local?
inafara de datoria pentru care are retinere din salar si cu care face de ras tot udemereu careian.domnule kelemen hunor numai astfel de presedinti aveti prin udmr?
dom,nul ciuta contribuie cu dari la bugetul local pentru ca are firma lui personala de peste 20 de ani si are casa si masini personale spre deosebire de presedintele udmr carei care sta in gazda si isi cumpara masina din banii fundatiei de turism local si nu platesti nici un leu la bugetul local.
jeno a venit aici cu un carnet de pcrist in 1986 si a stat in casa nationalizata de pe viilor a fotografului unde a adus mesterii de la oras ca sa lucreze pe gratis pentru comunistul adus la crasna de la ipl satumare.
mai tineti minte cand bcr a pus poprire pe casa de pe caplenilor si plingea jenica pe la toate usile dupa ce a mai si falimentat cele 4 firme ale lui..da mai tineti minte cum trimitea pe la ungaria mobila de la crasna si soseau diplomatele cu marci de nu le mai stia numarul da el tot a dat faliment….era el smeker la partidul noua democratie unde dansa pe masa la clubul cu fetitele…ce mai vremuri pentru tinerii laicsi si jenica ocskafiuk….unul cu retinere din slar pentru datorii si altu cu sogori platiti ca sa nu il lase…centura

Raspunsuri

Lasati un comentariu