Furturi, agresiuni, distrugeri…

• publicat la: 22 august 2014
Furturi, agresiuni, distrugeri…

   Joi poliţiştii au identificat autorii în 2 cazuri de furt

Ieri, în jurul orei 14,00 poliţiştii de investigaţii criminale din Carei au fost sesizaţi verbal de către responsabila unui magazin alimentar situat pe raza localităţii  despre faptul că o persoană necunoscută ar fi sustras din incinta magazinului mai multe bunuri. În urma activităţilor specifice desfăşurate  la scurt timp autorul a fost prins , este vorba despre un tânăr , în vârstă de 15 ani, din Carei ,care în timp ce se afla în incinta magazinului a sustras cosmetice. Prejudiciul a fost recuperat şi a fost predat părţii vătămate.

Aseară un sătmărean a sesizat prin apelul unic de urgenţă 112 poliţiştilor . faptul că un bărbat a fost surprins în timp ce sustrăgea o bicicletă. La faţa locului poliţiştii au identificat persoana  Vasile B., în vârstă de 69 de ani, care ar fi încercat să sustragă o bicicletă din scara unui bloc situat pe aleea Postăvaru din municipiu.

În primul  caz se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt , în cel de-al doilea caz fiind vorba de furt calificat .

    O femeie a fost agresată de către concubinul ei

Ieri după-amiază poliţiştii de ordine publică careieni au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112 de către o localnică , despre faptul că ar fi fost agresată. Deplasându-se la faţa locului oamenii legii au constatat că   Sandor F.  i-ar fi aplicat mai multe lovituri cu pumnii concubinei sale pe fondul unor neînţelegeri, între cei 2 există a stare conflictuală mai veche .   n acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, autorul fiind cercetat în stare de libertate.

          Violare de domiciliu şi distrugere    

Joi, la ora19,45 , poliţiştii Secţiei Valea Vinului   au fost sesizaţi prin SUAU 112 de către un localnic din Păuleşti despre faptul că i-ar fi fost distrusă poarta de la intrarea în imobilul pe care îl deţine în localitate.

În urma cercetărilor efectuate  s-a stabilit faptul că Arpad T. , care este cumnatul reclamantului ar fi distrus poarta imobilului , incidentul s-ar fi produs pe fondul unor neînţelegeri personale. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infractiunii  de distrugere.

                                               Infracţiuni la regimul rutier 

La data de 21 august a.c , în jurul orei 23,00 poliţişti rutieri negreşteni , au fost sesizaţi despre producerea unui eveniment rutier soldat cu victime omeneşti.

Cu ocazia efectuării cercetării la faţa locului s-a stabilit faptul că Gheorghe C., în vârstă de 27 de ani , a condus autoturismul marca BMW pe strada Victoriei din localitate şi a accidentat un tânăr , în vârstă de 26 ani din localitatea Corund, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure. În urma evenimentului a rezultat accidentarea uşoară a pietonului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.     În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Poliţiştii din cadrul Birourilor de Ordine Publică pentru mediul Urban din municipiul  Satu Mare au desfăşurat joi o acţiune pe linia normelor de convieţuire socială fapte prevăzute de Legea 61/1991r şi combaterea infracţiunilor stradale, în zonele intens circulate ale municipiului  respectiv zona Piaţa Libertăţii, bulevardul Lucian Blaga, strada Careiului  ocazie cu care au fost aplicate 20 de contravenţii  în valoare de 7900 lei.

În cadrul acţiunilor desfăşurate  joi  pe raza municipiului şi a  judeţului Satu Mare  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere au fost aplicate  283 contravenţii  în valoare de  peste 2500  lei şi au fost reţinute 4 permise de conducere pentru  nerespectarea regimului legal de viteză(3)  şi nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere a pietonilor.

Lasati un comentariu