Întâlnire de grad înalt la Carei pe tema spargerilor

• publicat la: 1 august 2014
Întâlnire de grad înalt la Carei pe tema spargerilor

Ca urmare a sesizărilor unor cetăţeni către Primăria municipiului Carei şi a informării primarului Kovacs Eugen, prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram s-a deplasat vineri, 1 august 2014, în municipiul Carei, pentru a găsi soluţii concrete în vederea diminuării numărului spargerilor şi furturilor din locuinţe, societăţi comerciale sau autovehicule. Reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a întâlnit cu un grup de cetăţeni, persoane care au fost păgubite cu sume cuprinse între 300 lei şi 34.000 lei (bani, bijuterii sau produse electronice).

La întâlnirea cu uşile închise  au mai participat primarul municipiului Carei, Kovacs Eugen, adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare pe linie de investigaţii criminale, chestor de poliţie dr. Liviu Tăut, inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare, col. Vasile Bocea, preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, consilierul judeţean Iosif Pinter, reprezentanţii locali ai Jandarmeriei, Poliţiei şi Poliţiei Locale dar şi preşedintele PSD Carei,Ionuţ Oneţ.

Prefectul a ascultat prezentarea unor cazuri de către cetăţeni, după care reprezentantul Poliţiei municipiului Carei a dat citire analizei furturilor înregistrate în anul 2014 la nivelul instituţiei, dar şi măsurile care au fost luate în vederea prevenirii şi stopării fenomenului infracţional.

“Este o problemă preluată acum de Instituţia Prefectului împreună cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Jandarmerie.  Ne preocupă în mod deosebit această situaţie, de aici de la Carei şi dorim să luăm alte măsuri, mai ferme, mai concrete. Doresc să avem un program clar de măsuri cu ceea ce se va face” a  declarat prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram.

În acelaşi timp, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean a anunţat că se impune o reanalizare a managementului de la nivelul Poliţiei municipiului Carei, după care se vor lua măsurile care se impun. De asemenea, este necesară suplimentarea efectivelor de ordine publică în zonele în care au fost date spargerile, respectiv luarea unor măsuri de prevenire şi din partea cetăţenilor.

Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram a solicitat comandanţilor structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne ca în fiecare săptămână să i se prezinte măsurile luate în vederea prevenirii infracţionalităţii.

Date de background: Potrivit datelor furnizate de IPJ Satu Mare, în perioada februarie-iulie 2014, în municipiul Carei au fost înregistrate 25 de furturi din locuinţe, patru au fost soluţionate, alte cinci s-au dovedit a fi tentative, iar 21 de furturi sunt cu autor necunoscut.

 

comentarii

de comerciant 1 la 1 august 2014 - 17:50

si noi am depus sesizari la primarie pentru ca ne blocheaza parcarile din fata magazinelor cu ocskasorsi la noi sa veniti sa vedeti domnule prefect cum arata strada din oras inchisa de primarie!
noi din ce sa traim daca ne blocheaza clientii ???
bine ca darile trebuie sa le platim la primarie dar primaria isi bate joc de noi si nu ne lasa clientii sa ajunga la magazine!!!!!

de ucu la 1 august 2014 - 18:01

cand eu va spuneam ca vor sa schimbe serifu si ca totul e politicaq?
uitati ce frumos e bagat sefu de partid intre ei.

de Horia Mărieș la 1 august 2014 - 21:20

Măi sa fie!

M-am și speriat când am citit prima dată că Perfectul, împreună cu o trupă întreagă de gradați superiori de pe la județ au invadat primăria Careiană la apelul disperat al primașului „Eugen Kovacs care a solicitat autorităţilor abilitate ale statului să îşi concentreze eforturile pentru a anihila autorii valului de spargeri.” Și autoritățile abilitate au început să își concetreze eforturile cât pot ele de tare. La inceput am crezut (dar m-am păcălit) că au venit să-i pună cătușele primarului. Poate altă dată au careienii și norocul ăsta.

N-am citit nimic in articolul de mai sus in cele apărute azi in alte ziare sătmărene, dacă Prefectului i-a trecut cumva prin cap să-l întrebe pe primaș ce șe intâmplă cu Poliția Locală aflată în directa subordonare a primarului Kovacs Eugen.

Eu am vaga bănuială că Prefectul Perfect habar n-are că Poliția Locală Carei este, conform organogramei, adică conform „STATULUI de FUNCȚII – 2013 UAT Municipiul Carei, județul Satu Mare, aprobat anul trecut printr-o hotărâre a Consiliului Local, un corp de oaste vitéz condus de Ecsedi Ioan, cel care detine funcția de Director Executiv și formatv din 16 polițiști locali (plus un post vacant),mtoțoncu gradul III, toți cu studii medii, dintre care trei bucăți cu grad profesional superior și 13 bucăți cu grad profesional principal, toti inarmati pânâ în dinți, având mașini de intervenție ultra-rapide plus triciclete și dotați, colac peste pupăză și cu un sistem video de supraveghere și monitorizare format din 23 bucăti camere video răspândite prin oraș.

De așemenea, am vaga băbuială ca Prefectul Perfect habar n-are că toată această vitejime aflată 24 de ore din 24 la dispoziția primașului Kovacs Jeno taie frunza la câinii Asociației Puffy si șe ascunde prin diverse coclauri, cafenele sau baruri ca să nu cumva să-i deranjeze pe hoții care terorizează orașul. Te pomenesti ca o rezulte după anchetă că au fost și complici, sau tăinuitori, sau cei care le țineau de șase șuților. Vezi cazul șefilor jandarmilor din SM și Tăsnad care se ocupau, la concurență cu țiganii, de valorificarea fierului vechi rezultat din dezmembrarea unei unități militate. Să dai și sa fugi!

Oricum, mie unuia mi se pare că ar fi fost totuși de bun simț, ca înainte de toate, Prefectul Perfect să-l fi luat tare la intrebări pe Kovacs despre Poliția Locală Carei, cea aflată in subordonarea nemijlocotă a dânsului și aflată pe statul de plată cel dodolonț al Primăriei Carei, STAT degeaba (adică pe loc repaus permanent) finanțat de contribuabilii careieni prin plata onestă a taxelor si impozitelor locale.

de vito la 2 august 2014 - 10:29

a fost discutata si problema fraudei bancare de la cele doua bancii pe unde a umblat tanarul trandafir?
domnu prefect stie cu cine lucra?

de ART la 2 august 2014 - 17:22

Da ce cauta tanarul PSD-ist intre „stelele justitiei” judetene?…asta nu am inteles-o. Si daca is 21 de cazuri cu autor necunoscut…mai au curaj sa fluture „SIGURANTA SI INCREDERE?

de Nagy Stefan la 2 august 2014 - 18:51

Dar politia nu face nimic an afara sa umble la baruri cu terase ascunse si sa umble pe drumu Satu
mare sa prinda curvele sa le duca la sediul jandarmeriei si sa le bata domnu Sany cai cam place sa bata oameni neajutorati pana prinde unu mai zravan sil va da an judecata si zboara hainele si atunci o sasi dea seama cea facut

de apolitic la 3 august 2014 - 12:38

uite ca politia a si arestat hotul si sa nu spuneti ca din cauza sedintei de la primarie….daca sunt lasati sa lucreze isi fac treaba da se pare ca politica nu le da pace la unii si le trebe functia cea mare de la carei!!!!
pentru un sat furat de pasune si helesteu nu se sesizeaza prefectura si nici pentru hotarari de consiliu nerespectate!
la strand se inchide drumu pe care circula proprietarii de vii care nu dau taxa de protectie si nu mai zice nimeni nimika da pentru furt din locuinte vine tot judetul

de coriolan la 3 august 2014 - 19:31

Ma intreb, ce dreacu avea de cautat Onet, acolo?

de Horia Mărieș la 3 august 2014 - 20:06

Oneț n-avea nici o treabă. Nici nu putea avea, dânsul fiind complet nevinovat și pe afară (out) din toate alea.

A fost acolo pe post de „protocol” șeful PSD-ului local era obligat, fiindcă așa era poloticos, să fie alături de reprezentantul guvernului majoritar PSD-ist în terotoriu, Perfectul Prefect.

In context, imi aduc aminte cu mare „plăcere” și chiar cu nostalgie ce gașcă dubioasă a asistat la instalarea în funcție in luna mai 2013 a actualului perfect. Citiți și dvs lista celor care i-au dat târcoale atunci, amintiți-vă pe unde sunt respectivii azi judecați și trageți concluzii sunguri. Să mai zici că politichia asta nu-i o curvă:

„Noul prefect, dr. Eugen Avram, depune juramantul asistat de ministrul Ovidiu Silaghi si de senatorul Valer Marian
Ceremonia a fost condusa de ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi. Duminica, de la ora 15,30, in Sala mica a prefecturii a avut loc ceremonia de instalare in functie a noului prefect si subprefect al judetului Satu Mare. In acelasi timp, cei ce au ocupat pana azi, aceste functii, au fost eliberati din ele, fostul prefect, Cristian Sasu fiind numit in functia de subprefect. Sala mica a fost neincapatoare La ora anuntata, peste 70-80 de parlamentari, oameni politici si sefi de institutii s-au aflat pe holul salii in care s-a desfasurat ceremonia. In sala au intrat doar o parte dintre dansii, ceilalti au auzit doar ce se intampla inauntru.
Dintre parlamentarii satmareni au fost prezenti senatorul si presedintele PSD judetean Satu Mare, Valer Marian, deputatul si prin vicepresedintele PSD judetean, Gheorghe Ciocan, deputatul PNL, Viorel Buda si deputatul UDMR, Erdei D. Istvan.
Consiliul Judetean (CJ) a fost reprezentat de vicepresedintii Adrian Stef, candidat la presedintia CJ si Mircea Govor, iar Primaria Satu Mare de primarul Ilyes Iuliu. Au mai fost in sala si primari de localitati, precum si angajati ai Institutiei prefectului.”

Bag mâna în foc că la ceremonia respectivă a asistat și primașul Kovacs. Tot din motive de protocol, de politețe, așa cum a făcut și Oneț zilele trecute.

de Horia Mărieș la 3 august 2014 - 20:12

Erată mai sus: Paranghelia se petrecea in luna mai 2012, în 2013 așa cum greșit am scris.

de centurion la 5 august 2014 - 17:22

vineri 1 august dar de data asta fara prefect,numitul ionut impreuna cu levente invatacelul lui gyuszika de satmar,au descins in biroul teoretic al lui jido pentru a negocia numele noului director adjunct.
somerul ionut ejektat de 2 banci pentru lipsuri de fonduri bine garnisite a considerat ca e momentul sa intervina in soarta scolii careiene si sa dea calificative la dascalii cu diferite grade de competenta.
alianta udemeristopesedista careiana a ignorat sloganul sefului de partid care e mandru ca e roman si a purces la executia cadrelor didactice de cariera dupa modelul aplicat in primaria carei.
dispozitia de la noul inspector instalat e clara:executati toti galbenii din carei..conteaza doar culoarea politika..la fel ca la primaria carei unde un fotbalist gropar al echipei de fotbal careiene si fara studii ajunge sef de circulatie si inchide strazi pentru libera circulatie apoi a traficantilor.
la mai mare!

de Arik Weinberger la 5 august 2014 - 22:30

da husarii viteji de la politia comunitara ce pazesc??? apropo, ei au grija sa bata la portile oamenilor ca iarba de pe strada din fata casei nu e cosita…. vezi doamne ca strada e mostenire de la tata, nu domeniu public…. desi iarba fusese cosita cu 3 zile inaintea descinderii acestor viteji!!!!!!

de haos la 5 august 2014 - 23:25

gardienii la carei pazsc pe cei care vand tighi de contrabanda sub ocskaruha si pe cei care fura!
oamwnii cinstit sunt amendati de sefu pus fara concurs pe post.

Lasati un comentariu