Invitaţie la Festivalul „Zilele Iancului”,ediţia a XV-a

• publicat la: 10 august 2014
Invitaţie la Festivalul „Zilele Iancului”,ediţia a XV-a

 

O ediţie jubiliară a Festivalului Zilele Iancului va avea loc duminică 17 august 2014, în satul Ianculeşti,ce aparţine de UAT Carei. Sunt aşteptaţi toţi fiii  satului, autorităţi judeţene şi locale,moţii din satele  moţeşti,invitaţi,localnici.

Cea de-a XV-a ediţie a Fetivalului Zilele Iancului se va desfăşura in perioada 15-19 august 2014. In prima zi,vineri 15 august ,va avea loc traditionala  Cupă “Avram Iancu” la fotbal cu echipele din Ianculeşti, Marna Nouă şi  Căuaş,cu  începere de la orele 18,00.

Ziua de sâmbătă,16 august,de la orele 15,00 este dedicata tinerilor.Vor avea loc:   concurs de desene pe asfalt,concurs de  biciclete,concurs de alergări,activităţi distractive ca trasul frânghiei,alergari in sac,si alte surprize. Câştigătorii  vor avea parte de premii deosebite.

Duminică,17 august ,tulnicăresele de la Ianculeşti vor  deschide  manifestările de  la ora 15,00.Va avea  loc  un Parastas de pomenire,apoi depuneri de coroane la statuia lui Avram Iancu,decernarea “Diplomei de Excelenta”  prof.Maria  si Mihai  Bertieanu, alocuţiuni ale oficialităţilor prezente,urmând apoi Deschiderea oficială. Sunt aşteptaţi fii ai satului, autorităţi judeţene şi locale,invitaţi,localnici.

Programul de cântec ,joc şi voie bună  va  începe de la ora 17,00 pe scena de pe stadionul din centrul satului.

Invitatul special al ianculeştenilor la cea de-a XV-a editie a Festivalului “Zilele Iancului” va fi îndrăgitul interept de muzică populară,Cristian Fodor,un cunoscut al careienilor din ultimii ani. Acesta va fi acompaniat de orchestra “Dor de la Orăştie”.

Pe scena vor evolua tineri ianculesteni,rapsozi locali,corul ASTRA careiana,tinara SPERANTA Andrada Spanci,alături de Ansamblul “Ceatăra’ condus de Adrian Paşca,interpreta Ana Holdiş Pop,Ghiţă Blidar,Ansamblul Moţilor,Vlad Doroş,George Negrea,Ionela Toma ,Lavinia Goste.Prezentator,Ovidiu Matioc.

 redactia

 

comentarii

de platitor de taxe la 11 august 2014 - 15:22

cand vafi si ziua cartierelor si noi platim taxe

de motu la 11 august 2014 - 15:51

noi platim taxe si impozite de zona 1 a careiuklui ca ase vrea primaru da de asfaltat si conditii nu o facut nimic cum aveti voi in cartiere;nici apa si nici canalizare nu avem ca si voi si nici locuri de joaca si nici parcari cum aveti voi;
motii din ianculesti derajeaza tulipanosi din cartiere?

de iancu la 11 august 2014 - 15:51

daca toti platiti darile ca si primaru de udmr carei care are retinere pe salar pentru ca nu plateste datoriile la bugetu de stat…..

de Horia Mărieș la 11 august 2014 - 16:18

@platitor de taxe, @zsolti, @zaza, @dontiberio, etc. (s-ar mai putea înșira foarte multe „aliasuri”), adică gașca de postaci anonimi răuvoitori și nesimțiți de la BdeC.

De când presa online a luat avânt, a înflorit alături de ea o tagmă nouă: comentatorii anonimi, vigilenţi la orice oră, gata de atac la orice, dar nu la subiect. Bdec nu este ocolit de astfel de specimene. Ba dimpotrivă. Din te miri ce, acești postaci ajung să se încaiere între ei. «Se rup în figuri» unul contra altuia, îşi dau capete în gură, se iau peste picior, se luptă ca niște gladiatori improvizaţi. Comentariile scrise sub anonimat promovează, mai degrabă, o cultură a batjocurii şi agresiunii. Anonimatul are efect de dezinhibare. Anonimatul este preferat de un sfert dintre utilizatorii internetului din toată lumea. Cu cât vârsta utilizatorilor creşte, reticenţa de a lega un comentariu cu un nume real scade. Când o persoană renunţă la identitatea reală, renunţă şi la constrângerile comportamentale şi sociale. 53% din comentariile postate anonim sunt necivilizate, agresive, spre deosebire de 29% aparţinând utilizatorilor cu nume real. Concluzia: anonimatul încurajează lipsa de politeţe şi de bună cuviinţă.

Publicaţii internaţionale precum „The New York Times” sau naţionale precum „Adevărul” au lansat posibilitatea prin care comentariile pot fi promovate sau eliminate de alţi utilizatori, având posibilitate să se voteze gen „like” sau „unlike” cu scopul de a fixa un ton civilizat al dezbaterii.

Nu cred că eliminarea posibilităţii comentariilor ar fi, neapărat, cea mai bună soluţie pentru a scăpa de postacii anonimi nesimțiți. Scopul comentariilor în sine este unul pozitiv, încurajează dialogul, critica constructivă, îl face pe cititor activ, pentru că după ce lecturează textul, gândurile personale pot lua fiinţă, îşi pot crea păreri despre ce au citit, spune acesta. Dar se întâmplă aşa ceva?

Cititorul BdeC se concentrează mai mult pe comentarii la adresa autorului, a persoanei, decât pe text, pe subiectul aflat in discuție. Cei mai mulţi nu fac comentarii la subiect, nu sunt centraţi pe ideea sau ideile din text, pe care le pot dezvolta, combate sau îmbogăţi, ci se risipesc în detalii fără relevanţă şi atunci discuţia ia o întorsătură deloc corectă. O altă parte comentează în privinţa autorului şi sunt foarte subiectivi, iar alţii comentează orice doresc, ba chiar accentuând, de exemplu, o greşeală de ortografie. Cea mai mică categorie este reprezentată de cei care citesc textul integral şi răspund cum consideră ei, dar pe text.

Cine scrie în spatele unui utilizator anonim? De unde vine agresivitatea? Anonimatul este un alibi pentru a comenta orice şi pentru folosirea oricărui limbaj. Există comentatori care, indiferent de subiectul pe care l-ai scrie, te critică. Şi nu oricum. Te mai și înjură. Cu ei nu poţi ajunge la o înţelegere şi nici nu poţi argumenta. Postacii anonimi rămân, pentru mine, nişte fantome incerte: fără chip, fără vârstă, fără trecut, fără altă dimensiune decât aceea a interjecţiei periodice.

În ce îi privește pe unii postaci anonimi de pe la BdeC, vezi și lista foarte scurtă de mai sus, cred că există trei categorii de comentatori. 1. Cei cu plată sau fără, dar puşi de primaș și de UDMR să comenteze favorabil acestuia, să creeze diversiuni în intenţia de a atrage atenţia celorlalţi comentatori de la subiectul ce incriminează partidul respectiv şi, mai ales, să intimideze comentatorii cu vederi politice opuse. Urmează 2. voluntarii, adică oameni activi, majoritatea tineri, unii chiar cu studii superioare şi cu ocupaţii care le permit accesul la net. Sunt şi cei mai pătimaşi în a-şi susţine punctul de vedere şi mai mereu au argumente solide ce le justifică opiniile, convingerile, discursul în general. La final, 3. sunt ocazionalii, cei care comentează foarte rar, dar citesc.

Meditând puțin la cele expuse mai sus, eu unul îmi propun să nu mai răspund niciodată, aici, pe la „Comentariile” de la BdeC unor postaci anonimi lasi, nesimțiți si răuvoitori. Îmi pierd pur si simplu vremea cu ei. Ei merită replică doar tot de la alți anonimi.
Eu n-am fost, nu sunt și nici nu voi fi un anonim. Sper să mă pot și ține de cuvânt, deși, recunosc, uneori postările anonime mă revoltă și mă enervează, mai ales prin imbecilitatea lor.

de gheorghe kaveczki la 11 august 2014 - 17:38

acest domn maries este cel mai destept care posteaza comentari aici cine nu are opinia lui este sau udemerist sau imbecil eu sunt roman dar mam saturat de comentariile dansului .ps ma astept la atacuri din partea acestui domn care joaca pe post de atacant

de gheorghe kaveczki la 11 august 2014 - 17:57

duminica vom fi prezenti la prieteni din ianculesti si nu pentru prima data si speram ca nici pentru ultima data felicitari organizatorilor

de Horia Mărieș la 11 august 2014 - 19:22

@de gheorghe kaveczki la 11 August 2014 – 17:38

Mulțumesc mult pentru aprecieri. Nu vă atac de nici un fel.

Aveti tot dreptul la opinie, este drept garantat de Constitutie, chiar și arunci când opiniile dvs sunt contrare alor mele și chiar dacă v-ați săturat de comentariile mele. Cel mai simplu ptr. dvs. ar fi să nu le mai citiți. Ignorați-mă. Așa cum fac și eu cu comentariile dvs.

V-am raspuns numai fiindcă sper că ați postat sub numele dvs, chiar dacă acesta nu aduce de loc a nume de român, așa cum afirmați că sunteți. Aduce a nume de polak.

În rest, s-auzim numai de bine și să me iubim ca frații.

de saaaaassssuu la 11 august 2014 - 21:40

si ce daca e kaveczki ? numai cu escu e ok?

de careian la 12 august 2014 - 12:09

Bravo,foarte bine punctat d-nule Gheorghe.Intrebare pt. d-nul maries-cei care posteaza sub diferite porecle ,dar va impartasesc opiniile,in ce categorie intra?(gen iancu,motu etc)

de Horia Mărieș la 12 august 2014 - 12:54

@careian

În categoria in care intrati si dvs., adică în categoria 3.

Nu categoria contează. Toti anonimii lași au dreptul constiturional să posteze, ne le interzice nimeni treaba asta.

Dar nu stiu dacă dvs ati reusit să intelegeți la ce m-am referit eu de fapt. Poate că am fost mult prea subtil pentru dvs si pentru domnul gheorghe, ăla micu’, grăsuțu, mustăciosul rapidist.

Contează faptul ca mulți anonimi lași fac mai mult comentarii la adresa autorului, a persoanei, decât pe text, pe subiectul aflat in discuție. Anonimatul este un alibi pentru a comenta orice şi pentru folosirea oricărui limbaj. Există comentatori care, indiferent de subiectul pe care l-ai scrie, te critică. Şi nu oricum. Te mai și înjură. Cu ei nu poţi ajunge la o înţelegere şi nici nu poţi argumenta.

Postacii anonimi rămân, pentru mine, nişte fantome incerte: fără chip, fără vârstă, fără trecut, fără altă dimensiune decât aceea a interjecţiei periodice, cu care nu poți ajunge la nici o înțelegere și nici nu poți argumenta. Niște stafii, cum sunteți și dvs.

de careian la 13 august 2014 - 12:29

Deci si cei ca iancu,tarabostes etc sunt,dupa parerea dvs ,stafii?Eu nu-mi dezvalui identitatea din simplul motiv ca nu vreau sa fiu parte a unui circ ,a unui linsaj mediatic practicat de acest site.Vad ca nimic nu este apreciat pe principiul cine nu e cu noi e impotriva noastra,fapt pe care eu nu-l apreciez deloc.Eu sunt omul ideilor constructive si nu a celor distructive si a incaierarii excesive fara rost.

de Horia Mărieș la 13 august 2014 - 13:27

Răspuns: DA.

de careian la 13 august 2014 - 14:18

linsaj mediatic cu date concrete?.asteptam comunicatul cu fluturasul de salarii al primarului din 2008 din care reiese ca are retinere pe salar pentru neplata datoriilor,si sa nu uitati sa atasati si adresa la care sta ca am auzit ca nu are o casa a lui dupa o viata de ….munca neagra.
sa scrieti si din ce bani a cumparat la copii proaspeti absolventi atatea TERENURI SI MASINI SI…..
sa nu uitati nici spalarea de bani din primarie cu marconst marghita la care se plateste total lucrari de la monument cu 3 saptamani inainte de receptie la preturi supraevaluate.
ce se aude cu casa din debrecen?
e rusine sa spuneti ceva despre asa casa frumoasa?

de taragotu la 14 august 2014 - 14:12

lavinia goste si cristi fodor vor incheia seara?
Traiasca Duhul lui Iancu!

de emil la 14 august 2014 - 17:27

careian 12:29, ești creștin? Si dacă da, și dacă nu, ar trebui sa știi ca principiul acela a fost enunțat de Isus. Cine nu e cu Mine, e împotriva Mea! La pluralul pronumelui personal de persoana întâi l-a folosit și Stalin. Deci, rămânem la încăierarea temperata și cu rost sau….?

de motii la 14 august 2014 - 17:33

LA MULTI ANI IANCULESTENI!

Lasati un comentariu