Sarabanda schimbărilor în învăţământ. Alt inspector,alţi directori

• publicat la: 28 august 2014
Sarabanda schimbărilor în învăţământ. Alt inspector,alţi directori

Din perioada 2008-2009 nu s-au mai organizat concursuri pentru posturile de directori ai unităţilor de învăţământ, astfel că şi în acest an şcolar numirile în funcţie ale acestora au rămas tot la latitudinea politicului. De cinci ani, în fiecare vară, se fac schimbări de directori pe bandă rulantă.

Deoarece la nivel de municipiu Carei nu există multe partide politice reprezentative,nici schimbările nu sunt aşa de spectaculoase. Urmare a divorţului USL au intervenit totuşi , pe ici pe colo ,schimbări în urma negocierilor dintre PSD şi UDMR.  Adică  directorii liberali careieni au fost schimbaţi din funcţie şi  înlocuiţi cu social democraţi,la toate şcolile existând acum tandem UDMR-PSD. Numirile au sosit pe fax-urile secretariatelor încă de acum ceva zile.

Prin urmare,la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu,a rămas în funcţia de director Adrian Micovschi dar prof. Elena Coşarcă de la PNL a fost înlocuită cu Dorina Oprea de la PSD .

Potrivit celor declarate pentru Buletin de Carei de directorul Micovschi,liceul începe noul an scolar cu deficit de mobilier dar şi cu 25 de calculatoare second primite prin intermediul Consiliului Local. ” Planul de scolarizare este îndeplinit,la secţiile română clasele sunt cu efectiv maxim dar  la sectia maghiară sunt clase şi cu 12 elevi. Cadrele didactice au asigurată şi in aceste condiţii norma didactică şi  ne încadrăm în costurile totale alocate pe elev. Alături de calculatoare am mai primit si un număr de 60 de bănci şi 120 scaune” a afirmat directorul Micovschi.

La Liceul Teoretic situaţia a rămas neschimbată la nivel de conducere,acelaşi tandem Zsido-Pop asigurând managementul institutiei.

Ca noutate de ultimă oră,în acest an scolar ,liceul a primit aprobare de înfiinţare pentru 2 clase de a V-a,cu studiu engleză intensiv. Inscrierile efective vor incepe la  data de 1 septembrie 2014. Dacă pentru secţia română sunt deja ocupate locurile în proportie de 90%,rămâne încă deschisă lista pentru sectia maghiară.

Decizia Inspectoratului a luat pe nepregătite conducerea şcolii care trebuie să se organizeze până la data de 15 septembrie pentru a le asigura  conditiile optime de studiu. Am spus pe nepregătite pentru că solicitari au existat în fiecare an şcolar dar de această dată au promit aviz favorabil.

Potrivit directorului Zsido,problema cu care se vor confrunta este cea a manualelor  care au fost mereu deficitare în ultimii ani.

„Degeaba  facem solicitări din timp pentru manuale, pentru că primim cu totul altele decât cele cerute de profesorii de specialitate.Nu toate editurile au manuale corespunzătoare unei pregătiri de înalt nivel ca cea de la şcoala noastră aşa că de multe ori primim manuale care stau   în bibliotecă pentru că nu sunt corespunzătoare”.

La Liceul Tehnologic Simion Bărnuţiu a rămas în funcţie consilierul judeţean UDMR Gindele Emeric iar în postul de adjunct a fost numit socialdemocratul Mircea Terheş în locul liberalului Mircea Nadăş.

Scoala Gimnazială nr.1 va începe noul an şcolar cu aceiaşi conducere,director Lenuţa Sălăjan iar adjunct Andrea Belenyi ,situaţie similară existând şi la Scoala gimnazială nr.3 care continuă activitatea cu Sorin Cioltean director şi Visnyai Csaba adjunct..

Schimbări totale au avut loc la Scoala Gimnazială Vasile Lucaciu unde postul de director a fost preluat de Nicoleta Mocanu de la PSD iar ca adjunct este educatoarea Toth Eniko.

 

 redactia

comentarii

de careian la 2 septembrie 2014 - 12:23

levente a pastrat bine pe ildiko,inseamna ca bine e lucrat la el femeia si a fost multumit directoru de prestatie!
in rest,preotesele au prioritate la scaunul de director in carei.nici una bucata scoala fara preoteasa director! nu degeaba umbla jeno la preoti

Lasati un comentariu