Tabăra de Vară a Asociaţiei Werdnig Hoffman Carei

• publicat la: 27 august 2014
Tabăra de Vară a  Asociaţiei  Werdnig Hoffman Carei

A şasea ediţie a Taberei de Vară organizate de Asociaţia Werdnig Hoffman din Carei  este în plină desfăşurare la Bobald.

Luni, 25 august, tineri din judeţ şi din mai multe oraşe ale ţării, ca Alba Iulia, Turda, Cluj-Napoca, Bucureşti au inceput să sosească în singura tabără naţională şi internaţională din regiunea de  Nord-Vest a României adresată persoanelor cu handicap fizic.

Unii vin pentru prima dată, iar pentru alţii, întâlnirile din luna august au devenit deja o obişnuinţă, fiind aşteptate  cu  mare nerăbdare.

Datorită Consiliului Judeţean,a Consiliului Local Carei ,a Muzeului Judetean şi a unor inimoşi sponsori pot avea loc  astfel de manifestări benefice pentru cei cu care soarta a fost mai puţin darnică.

Voluntarii îi  înconjoară cu căldură şi cu simpatie, încercând să le ofere o vacanţă de neuitat, demonstrându-le că handicapul lor nu reprezintă o piedică  în desfăşurarea activităţilor diverse şi multiple.

După ziua de acomodare,marţi, cei 60 de participanti au avut activităţile distractive  în grup, atelier de creaţie, origami şi bineinţeles au făcut împărţirea tricourilor  de tabără. Potrivit celor declarate de Robert Veres,presedintele Asociatiei ,în fiecare seară toţi tinerii se distrează la discoteca în aer liber a taberei.

Astăzi, tabăra a fost  vizitată de jandarmii sătmăreni care au desfăşurat  activităţi  preventiv informative şi recreative pentru cei 60 de tineri prezenţi la tabăra Asociaţiei Werdnig Hoffman. Totul a debutat cu partea teoretică, unde purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Camelia Lucuţ a explicat tinerilor misiunile Jandarmeriei, rolul pe care îl are Jandarmeria în respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, după care a urmat prezentarea  ţinutei şi echipamentului de jandarm.  Tinerii au pus mai apoi întrebări jandarmilor pentru că doreau să ştie totul despre munca lor, despre echipamente, despre dotări, despre greutăţi, dar şi cum poate cineva să devină jandarm.

 

Pigmentată cu momente vesele pe alocuri, întâlnirea a avut  si părti  practice cum a fost cea  de tragere în poligonul amenajat ad-hoc de către lt col Brad Lorant şi plt Tudor Mureşan, unde tinerii şi-au demonstrat măiestria la trasul la ţintă cu pistoale  şi mitraliere cu aer comprimat şi cu bile.

În timp ce activităţile informative dar şi distractive erau în desfăşurare, preotul unităţii Cristian Silaghi a pregătit tinerilor o masă de prânz excelentă, pe care cei care au servit-o nu o vor uita, în mod sigur. Având sprijinul financiar al Regiunii 3 IPA Satu Mare şi a colegilor din cadrul Asociaţiei Sportive Homorodul Satu Mare, tinerii au mâncat  un delicios gulaş pe care preotul Silaghi l-a gătit la ceaun.

Chiar dacă  ziua a fost una  mohorâtă şi rece, toţi cei prezenţi au savurat  atmosfera calduroasa si prieteneasca din tabara. Nu au lipsit  momentele  distractive şi cu mare încărcătură emoţională.

Lasati un comentariu