Ziua Ungariei marcată la Carei

• publicat la: 21 august 2014
Ziua Ungariei marcată la Carei

Ziua națională a Ungariei a fost marcată la Carei printr-o expoziție de fotografie. Evenimentul face parte din proiectul „Zile naționale ale țărilor U.E.” inițiat în luna februarie a acestui an de către reprezentanții Direcției de Cultură a municipiului Carei.

Proiectul constă în organizarea de evenimente culturale cu ocazia Zilei Naționale a fiecărui stat membru al U.E. Astfel în ziua sărbătoririi zilei statului respectiv are loc o expoziție de fotografie despre țară, cultură, tradiție, înfățișarea unui crâmpei din tradițiile și obiceiurile statului, precum și arborarea drapelului național timp de o zi în Sala Cavalerilor a Castelului Karolyi.

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Ungariei la data de 20 august, Direcția de Cultură a municipiului Carei a realizat o expoziție de fotografie care cuprinde 17 imagini despre oameni, obiceiuri, peisaje și clădiri din Ungaria.

Potrivit comunicatului Directiei de Cultura,expoziția se găsește în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din Carei și poate fi vizitată timp de o săptămână.

Seara,de la ora 20,00,primarul Kovacs Eugen,directori de departamente si funcţionari de la primăria Carei,invitati,au asistat la sărbătorirea zilei Ungariei,organizată de uniunea tinerilor maghiari.

Despre greutăţile naşterii statului maghiar dar şi despre perspective,pentru a le feri de neuitare,a vorbit  Romat Sandor,angajat  la Muzeul Municipal Carei.

Tineri careieni au prezentat o piesa de teatru despre regele Stefan al Ungariei iar la final a fost intonat  Imnul Ungariei.

comentarii

de filip la 21 august 2014 - 20:19

Foarte inteligenti tinerii unguri din Carei ,oare istoria statului in care traiesc o cunosc? si cate strofe stiu sa intoneze din Imnul Romaniei?
Multa cultura!!!

de george la 22 august 2014 - 19:45

de ziua natioanala a ROMANIEI care le da de mancare nu au arborat primarii nici drapelul decat dupa ce a dat telefon presedintele CJ iar la CAREI niciodata nu se sarbatoreste cum se cuvine ziua nationala si nici interpretii de muzica populara nu au voie sa cante cantece patriotice ca sa nu cumva sa se umfla inima de roman si sa iasa in strada seda jenou?

de Ion la 23 august 2014 - 12:04

Imnul Ungariei e valabil de la granita de vest a Romaniei incolo. Aici e Romania si si de ziua ungariei(scriu cu litera mica pentru ca ungaria e mica) tot Imnul Romaniei trebuie sa fie cantat. Mai bine l-ati invata singuri, minoritarilor, ca sa nu ne adunam noi de zilele ungariei si sa-l cantam atata pana o sa il stiti si voi pe de rost.
Tineti bine minte: AICI E ROMANIA!

de emil la 23 august 2014 - 21:52

Ungaristii sunt minoritari cu mult tupeu! Deci nu îl vor învăța ca nu e în anyanyelv. Dar, da, aici e Romania, nu Ungaria. Aia din urma începe dincolo de granița de vest a României.

de careian la 2 septembrie 2014 - 06:52

Comentariile acestea au o tenta sovina evidenta agreata de redactie.Mare pacat.

de caraian la 2 septembrie 2014 - 07:35

de ziua nationala a tarii in care traiesc si de unde isi iau salarul,cei doi primari udmr din carei nu au binevoit sa scoata steagurile tricolore in oras.
cine e sovin?
pentru o carte dictionar cu personalitati careiene nu se aproba de udmr 3 mii de lei dar pentru un fim cu grofii de 30 de minute sa da la dunatv 6 mii de euro iar pentru cartile grofilor se dau peste 400 de milioane lei. cine e sovin fara tenta?
pentru orice angajare la primarie se impune cunoasterea limbii maghiare dar nu se impune cunoasterea limbii romane nici macar la elevii de la sectia maghiara care fac scoala pe banii guvernului roman.
cine e sovin si rau intentionat?
lucrarile din ora sse fac numai cu firme maghiare de sub umbrela udmr si saracu teatru a ajuns sa fie vopsit in rosu alb verde ca sa se simta mai puternici impostorii de la primarie .
daca va considerati superiori de ce nu va platiti datoriile sefului de tulipani din carei? ce interese aveti si cu ce va are la mana un fotbalist care conduce toti scolitii cu pretentii dar care are ca scoala terminata un liceu unio si acela la seral si nici pe acolo nu a dat ca era directoru microbist. cum se face ca primarii nu stiu sa vorbeasca corect limba romana dar le sunt buni banii romanesti? au numai limba de cetatean si coloana de soparla/?

de budapestan la 2 septembrie 2014 - 07:40

viata ne ofera tot felul de surprize si ne trimite unde nu gandim.
din pacate in budapesta nu poti sa spui ca esti roman si nici sa cer drepturi ca minoritar ca in secunda doi te hacuieste careva .
ambasada romaniei nu a putu sa inchirieze teatrul pentru ziua de 1 decembrie pentru ca a fost refuzata! a trebuit sa ne inghesuim pe unde am putut ca sa sarbatorim!
in tara noastra minoritarii se vaita atat ca nu mai au timp sa si lucreze si cer mereu fonduri ca sa poata sa se ocupe numai cu reclamatiile si atunci ne miram ca firmele primasilor bulibasi au dat faliment si sunt plini de datorii la stat dar apar ca ciupercile casutele lor si terenuri si masini. in budapesta demult ar fi fost inchisi daca evazionau ca la carei

de rusine la 2 septembrie 2014 - 08:15

daca consilierii udmr nu aproba nimic romanesc atunci de ce se folosesc de banii romanilor din oras care platesc darile la oras?
romanii sa plateasca in conturi separate ca sa poata si ei beneficia de pe urma platilor de taxe si impozite ca oricum udemeristii traiesc tot din banii romanilor pe care mereu ii critica!

Lasati un comentariu