Acţiunea „Blocada” iniţiată de Poliţie

• publicat la: 8 septembrie 2014
Acţiunea „Blocada”  iniţiată de Poliţie

Acţiunea „Blocada”  a continuat  şi în acest week-end   în judeţul Satu Mare  şi în celelalte judeţele limitrofe frontierei cu statele non-UE. În cadrul acesteia poliţişti de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigare a fraudelor, poliţie transporturi, operaţiuni speciale, criminalitate organizată, acţiuni speciale, precum şi arme, explozivi şi substanţe periculoase au acţionat pentru menţinerea unui climat de linişte publică.

Astfel în ultimele 3 zile pe raza judeţului Satu Mare au fost  constatate 44 de infracţiuni  şi s-au aplicat peste 1600 sancţiuni contravenţionale, iar  ca măsuri complementare, au fost confiscate aproximativ 7.000 de ţigări , 5 de arme  şi 6 de bucăţi muniţie.

Din cele 44 de infracţiuni constatate , 6 sunt de natură judiciară, 21 de natură economico-financiare, 4 la regimul armelor şi muniţiilor, 9 la regimul circulaţiei rutiere, de asemenea au fost instituite  56 de filtre rutiere pe raza judeţului.

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 193 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 98 de sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 1208 ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (dintre care 7 pentru consum de alcool şi 378 pentru încălcarea regimului legal de viteză). Totodată, au fost reţinute 24 de permise de conducere şi retrase 13 certificate de înmatriculare.

În activităţilor desfăşurate în cadrul acţiunii „Blocada”  vineri alături de poliţiştii rutieri sătmăreni au participat şi 10 poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Bihor.

În cele ce urmează vom aminti câteva cazuri concrete constatate în cadrul acţiunilor întreprinse:

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme  Explozivi şi Substanţe Periculoase au identificat pe Tibor S.  de 36 ani, care nu ar fi depus la un armurier autorizat arma pe care o deţinea în mod legal, în termenul de 10 zile de la data expirării valabilităţii permisului de port armă , permis de armă care era expirat de la data de 13.10.2013. În cauză s-a ridicat o puşcă cu aer comprimat marca Gamo , calibru 5,5 mm .

Şi un bărbat  din localitatea  Certeze a fost  identificat de către poliţişti că nu ar fi depus la un armurier autorizat arma pe care o deţinea în mod legal, în termenul de 10 zile de la data expirării valabilităţii permisului de port armă . În acest caz s-a ridicat în vederea expertizării un pistol  cu proiectile de cauciuc, marca Walther E 24, cal.10x22T .

Un alt caz  este cel al unui localnic din Lazuri, Ioan P., care de asemenea nu ar fi depus la un armurier autorizat armele şi muniţia pe care le deţinea în mod legal, în termenul de 10 zile de la data expirării valabilităţii permisului de port armă, permis care era expirat de la data de 03.12.2013 . Şi de la acesta s-au ridicat un pistol de autoapărare , marca Mauser , cal.10x22T  şi un număr de 6 cartuşe aferente.

O sătmăreancă, de 42 de ani, a fost identificată de către poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase că nu ar fi depus la un armurier autorizat armele şi muniţia pe care le deţinea în mod legal, în termenul de 10 zile de la data expirării valabilităţii permisului de port armă . De la aceasta s-a ridicat o puşcă cu aer comprimat, marca „Diana”, cal.4,5.

În situaţiile amintite anterior s-a dispus anularea dreptului de deţinere , port şi folosire arme şi muniţii şi se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii  de nedepunerea armei şi a muniţiei la un armurier  autorizat în termenul de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de arma, faptă prevăzută şi pedepsită  de art. 342, al.6, din Codul Penal. Persoanele sunt cercetate în stare de libertate.

La data de 05 septembrie a.c poliţiştii rutieri negreşteni au identificat în trafic un tânăr, în vârstă de 23 de ani , care conducea un moped. Acesta a fost depistat pe strada Victoriei din Negreşti-Oaş , iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că  mopedul pe care îl conducea era marca Taurus , iar tânărul nu poseda permis de conducere de nici o categorie.

Şi poliţiştii Secţiei Carei au identificat în trafic, pe raza localităţii Lucăceni un tânăr, de 24 de ani, care conducea mopedul marca Yamaha. În urma controlului   efectuat a rezultat faptul că , Cristian T. nu posedă permis de conducere de nici o categorie.

Sâmbătă seara, poliţiştii rutieri careieni au depistat în trafic, pe strada Florilor din Moftinu Mic pe Attila B., care conducea mopedul marca Malaguti. Din verificările efectuate s-a stabilit că tânărul nu posedă permis de conducere de nici o categorie.

În cele 3 cazuri amintite se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Poliţiştii Serviciului Rutier au depistat mai multe persoane care conduceau autovehicule pe drumurile publice având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

O tânără din localitatea Vama , în vârstă de 28 de ani, a fost identificată  în trafic,conducând autoturismul marca Audi, pe raza localităţii Negreşti Oaş . În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Şi Levente  K. , a fost depistat de către poliţiştii rutieri conducând autoturismul marca VW. Conducătorul auto a fost supus testării cu aparatul etilotest , iar în urma acesteia a rezultat o concentraţie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe raza localităţii Oraşu Nou a fost identificat un tânăr, în vârstă de 25 de ani, care conducea autoturismul marca Audi. În cazul lui aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Şi poliţiştii din Ardud au identificat sâmbătă seara pe Gavril O, în vârstă de 43 de ani, care conducea autoturismul marca Volvo, pe raza localităţii Mădăras, DN19 A. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentraţie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celor 4 conducători auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, persoanele sunt cercetate în stare de libertate. Cercetările continuă în cauze sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Poliţiştii de investigarea fraudelor împreună cu poliţiştii Secţiei Gherţa Mică  au identificat în trafic, pe DJ 109 M , din comuna Batarci  , judeţul Satu Mare,un bărbat ,în vârstă de 46 de ani,care transporta în căruţa tractată de un tractor marca Fiat, o cantitate aproximativă de 400 litri băuturi alcolice cu miros de ţuică.

În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării , fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 200 litri băuturi spirtoase, produse intremediare de alcool

peste 300 litri, băuturi fermentate , altele decât vinuri sau bere, peste 300 litri, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 571/2003 modificată.

În urma activităţilor desfăşurate poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor au identificat în incinta unui local din municipiu , o femeie în vârstă de 59 de ani, care avea asupra sa o  geantă în care se aflau 29 pachete de ţigări de provenienţă Ucraina.

Şi o femeie din Pişcolt deţinea în geanta personală cantitatea de 80 fire ţigarete marca Jin Ling , având inscripţia Duty Free only.

În cauze se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă faptă prevăzută de Legea 86/2006.

Cantităţile de ţigări descoperire în cadrul acţiunilor desfăşurate au fost ridicate în vederea confiscării.

Tot  poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor au depistat un sătmărean , în vârstă de  35 de ani, care ar fi comercializat bunuri industriale contrafăcute constând în 11 bucăţi treninguri femei, bărbaţi , copii, care erau inscripţionate cu mărcile Puma, Nike, Adidas. Bunurile au fost ridicate în vederea expertizării lor de către titularul de drept  de marcă . În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzută şi pedepsită de Legea 84/1998 r, care prevede că, constituie infracţiune contrafacerea unei mărci, iar prin contrafacere în sensul acestei legi ,  se înţelege realizarea sau utilizarea fără consimţământul titularului de către terţi, în activitatea comercială, a unui semn care, dată fiind identitatea sau asemănarea cu o marcă ori dată fiind identitatea sau asemănarea produselor ori a serviciilor cărora li se aplică semnul cu produsele sau serviciile pentru care marca a fost înregistrată, ar produce în percepţia publicului un risc de confuzie, incluzând şi riscul de asociere a mărcii cu semnul.

Lasati un comentariu