Big Brother de Carei. Camere de supraveghere pentru siguranţa autorităţilor locale nu a careienilor

• publicat la: 8 septembrie 2014
Big Brother de Carei. Camere de supraveghere  pentru siguranţa autorităţilor locale nu a careienilor

 

Camerele de supraveghere gestionate de Poliţia Locală Carei deservesc  interese de grup din Municipiul Carei. Cuscrii şi amicii sunt cei mai protejaţi.

Implementarea a  23 de camere de supraveghere în Carei în al doilea trimestru din 2013 ar fi trebuit să ducă la eradicarea sau  diminuarea drastică a fenomenului infracţional.  Cele 23 de camere  de supraveghere montate  în urma accesării  proiectului transfrontalier HU-RO 1001/178/2.4.4 “Realizarea unei reţele de protecţie şi alarmare în zona Sătmar (acronim: Alarm Network), realizat de Primăria Carei în colaborare cu Asociaţia managerială a comitatului Csenger din Ungaria” ,şi gestionate de Politia Locală din subordinea Primăriei Carei , “lucrează”   în funcţie de interesul de moment al celor pentru care sunt de fapt destinate. Evident că nu cetăţeanul careian,plătitor de impozite şi taxe.

Primele semne de întrebare legate de utilitatea camerelor de supraveghere montate  anul trecut,s-au ridicat în urma numeroaselor spargeri de locuinte intr-un interval scurt de timp. Atunci a iesit la iveală faptul că planul iniţial de amplasare al acestora  a fost făcut  pe clasicul criteriu  respectat de conducerea   municipiului  Carei: acela al grupului de interese!

Vandalizarea plăcii comemorative de la bustul lui Avram Iancu,aduce noi indicii legate de amplasarea camerelor de supraveghere de care beneficiem de pe urma câştigării proiectului HU-RO 1001/178/2.4.4.

Lipsă de competenţă  sau  doar maliţiozitate,cert este că într-o  zona  INTENS  circulată din centrul Careiului,cum este Piaţa Avram Iancu mai ales la ceas de seară,lipseste cu desăvârşire orice cameră de supraveghere din cele 23 alocate iniţial acestui scop. La fel cum lipseşte monitorizarea  intrării principale din Piaţa agroalimentară. Doamne fereşte să fie deranjaţi cei ce prestează tot felul de activităţi aducătoare de bun profit neimpozabil.

Nu lipsesc însă camerele de supraveghere din faţa firmei/ locuinte a  cuscrilor primarului de pe strada  Mihai Viteazu   sau din faţa unui service obişnuit din vecinătatea pieţei de animale,închisă  de ani de zile,deci şi în 2013 când  a fost amplasată acolo camera de supraveghere.

Zone total lipsite de interes  scopului urmărit de activitatea camerelor,sunt monitorizate doar pentru liniştea unor apropiati ai factorilor de decizie din administraţia locală !

După cum se poate vedea în lista iniţială a amplasării camerelor video de supraveghere,la pozitia 16 apare pozitionarea  aferentă urmăririi mişcărilor  de pe strada Ecoului,tocmai în zona unde este intrarea de la secţia de mic mobilier a  familiei primarului. O coincidenţă,desigur,mai ales că aici au avut loc înscrisurile cu slogane antiprimar în perioada tăierilor de arbori,când primarul arăta cu degetul spre opoziţia din oraş dar nu a mai declarat apoi nimic despre persoana vinovată şi identificată.

Din listă  lipsesc camerele ce bat spre parcarea fostei Billa (stâlp de pe bdul 25 Octombrie) ,unde este parcată maşina şefului Poliţiei Locale şi cea amplasată la intrarea principală de la ştrand. Sau cea de pe strada Uzinei  direcţionată în sens invers locuinţelor sociale,spre intrarea unei clădiri,coincidenţă sau nu,gestionată tot de un factor de decizie din primărie.

Zone  intens circulate,cu risc pentru siguranţa tinerilor careieni în special la sfârşit de săptămână,sunt  COMPLET  IGNORATE  de   cei care au decis amplasarea lor.  Ocupată cu initierea de proiecte care să transforme arterele de circulatie din oraş în talcioc, Comisia pentru Siguranta Circulatiei  se face că nu vede adevăratele probleme cu care se confruntă careienii în ultimul timp!

În tot acest timp,spărgătorii de locuinţe  au zburdat  nestingheriţi prin oraş,jonglând printre camerele de supraveghere ca să scape nereperaţi. La fel ca şi lipitorii de caricaturi cu consilierul ce deranjează liniştea primarilor  prin intervenţiile sale bine documentate.

In scurt timp de la  semnalarea de către  unii careieni ce locuiesc pe strada Tireamului  a grupului de  “gălăgiosi” ce se indreptau spre centrul orasului cu însemne extremiste,în chiar seara în care a fost vandalizată placa de la bustul lui Avram Iancu,camerele de supraveghere din zonele fierbinţi au orbit cu desăvârşire!

Ingroziti  de ce au văzut probabil  la derularea înregistrărilor,responsabilii cu liniştea urbei au decis că e mai bine  să le orientenze şi  în altă direcţie. Una dintre acestea e cea de pe strada Tireamului,care bate acum către intrarea la depozitul de cherestea.

Montarea rapidă,în amurgul zilei de 22 august 2014,a plăcii refăcute la bustul lui Avram Iancu de  lucrători incognito din “jurul” primăriei   să fie o consecinţă a vizionării înregistrărilor camerelor  de supraveghere din noaptea de 15 august 2014?

În  sensul giratoriu  din fosta intersecţie semaforizată,2 camere performante  mătură acelaşi traseu deşi una ar putea fi direcţionată tocmai către Piaţa Avram Iancu,zona cu trafic pietonal intens.

Acestea fiind  modalităţile şi criteriile de amplasare a camerele de supraveghere,careienii sunt sfătuiţi să îşi procure sisteme personale de supraveghere. Identificarea potentialilor infractori va fi astfel posibilă,exactă şi rapidă. Mulţumim cititorilor  care ne-au semnalat evenimentele din piaţa Avram Iancu şi aspecte legate de acestea.

Municipiul Carei a beneficiat de 23 camere video,din care una mobilă,50 de uniforme pentru Politia locală, 9 staţii de emisie-recepţie,5 aparate de inregistrare audio-video pentru autoturisme,un server performant,dotat cu APS,toate acestea in valoare de 49.200 euro,în urma proiectului transfrontalier HU-RO 1001/178/2.4.4 “Realizarea unei reţele de protecţie şi alarmare în zona Sătmar (acronim: Alarm Network), realizat de Primăria Carei în colaborare cu Asociaţia managerială a comitatului Csenger din Ungaria”,devenit activ la Carei  la început de an  2013.

redacţia

comentarii

de alexandru la 8 septembrie 2014 - 17:01

la [politia locala carei a fost organizat un concurs pentru conducere care a fost anulat pe motiv ca a reusit cine nu trebuia.apoi a fost pus interimar acest iancsika pana a facut ceva studii si a reusit sa faca rost si de diploma.apoi ati crezut ca pentru asa sustinere dela bulibasi nu trebe sa mai si multumeasca??
pe cine intereseaza careienii si casele lor/?

de kiki la 8 septembrie 2014 - 21:42

asa ne trebe toti unguriii sant uniti noi ne cacam oe noi si nu participam la ev. sau sedinte de consiliu sa vedeti ce penibilii conduc orasu

de localnic la 8 septembrie 2014 - 21:42

D-na Mocan nu mai vrea in corabia voatsra si dintro data nu mai sunt buni camerele montate de barbatu sau?
pina cind a cotizat de ce au fost bune? cu tot ca tot asa au fost montate si tot asa au functionat

de miki la 8 septembrie 2014 - 21:55

camerele doar au fost montate de barbatu lui doamna mocanu acolo unde a spus politia locala si primaria nu a facut el de capu lui ce a vrut si nici nu monta el camerele daca nu erau ungurii din firma de unde lucra el. e si el un pion care are nevoie de un salar ca doar nu face de capu lui. .
politia locala e cea care a dat locurile unde trebuie montate si cu levente si jeno si istvan si focista ratat..asa pateste cine se aliaza cu tulipanii…pierde scaunul de director ca le crede lor toate minciunile.

de levi la 8 septembrie 2014 - 21:58

nici ungurii nu sunt uniti toti ca pe intelectuali nu primeste jeno in grup si nici ludovic ca se tem ca se vede mai repede si mai tare ce idioti sunt.
se cearta la sedinte si se injura unii pe altii ca la dogter-si pe visnyai au dat afara din consiliu si au dat cu flit la csaikos care urma pe lista numa ca sa aduca pe adrian roman de consilier pentru ca el e contabil la firma primarului

de muresan la 9 septembrie 2014 - 07:46

http://www.buletindecarei.ro/2013/05/proiect-transfrontalier-finalizatin-realitate-nefunctional.html

localnicul tulipan si-a gasit rapid dragostea pentru dna mocanu dar nu a sustinut-o cand primarele vroia sa o schimbe si sa isi puna pupila la scoala 2.invartiti rahatul ca sa nu se vada ca seful gardienilor locali pune camerele la cuscrii primarului apoi la sectia de scaune a copiilor si la amicii fotbalistului.A fost anulat concursul de sef de politie locala numai pentru ca a castigat mircea bumb si a fost pus iancsi ecsedi cand nu avea niciun fel de studii.

de dacii la 9 septembrie 2014 - 12:18

ce cauta maghiarii in galati si oltenia si bucuresti daca tot va plangetti atata????
ati avut scoli si tot ce ati vrut sa furati de la romanii din ardeal si tot romanii au mai multe personalitati si mai multi scoliti in ardeal.
tot timpul se pling maghiarii de ce rau le este aici si au luat pasapoarte de ungaria dar ati vazut unul sa plece??? tot la romania le place mai bine!

de dacii la 9 septembrie 2014 - 15:34

e perfect pentru mine!
sa plece cel nascut in asuaj si apoi corturar primn martinesti odoreu si satmar ca sa ajunga la carei si sa suga de la oras.in viata lui nu a facut nimic altceva inafara de datorii si falimente si acum se hraneste din banii nostri..si poate sa continue drumu cel nascut la ciumesti la fel de harnic la falimente si joc de carti!amandoi traiesc pe banii nostri si nu au fost in stare sa faca nimc in viata fara sa ia de la altii..noi aici am trait si cu bune si cu rele si nu noi am mers la altii acasa ca sa atacam pamanturile lor si sa luam tot de la ei..secui vor autonomie dar la recensamant sunt declarati 500 de secui..atunci si svabii din carei care pot sa ceara autonomie chiar daca ei nu stiu boaba de svabeasca..ce ati face voi fara banii romanesti?? din ce ati trai daca nu ati avea de unde sa furati?
veti mai auzi voi de daci si de MUNTELE cu ochi albastri.
la munca cu voi si nu mai stati cu mana intinsa la statul roman!

de localnic la 9 septembrie 2014 - 15:48

perfect si pentru mine
ai un vot de la mine daca trimiti pe toti inapoi de unde au venit care nu au stramosi retro cel putin 150 de ani.

de dacii la 9 septembrie 2014 - 15:56

nici nu mai trebuie votul tau daca plecati toti de unde ati venit acum cateva sute de ani..eu propun si sa ne comparam ADN ul ca sa fie mai exact si sa nu plingi iar ca sunteti minoritari si va trebuie ajutoare ca nu va descurcati daca trebuie sa invatati sa cereti in limba romana bani romanesti.
noi am fost cei care v-au primit cand ati venit aici cu caii obositi da cu sabia scoasa..incep sa inteleg acum de ce ati luati si cimitirul eroilor romani si incercati sa acoperiti orice descoperire dacica; va e frica ca se afla mai repede cine a fost primul la fel cum va e frica sa scrieti de istoria grofilor karoi inainte de anul 1300 de parca atunci ar fi fost conceputi direct in castel..sunteti jalnici cu incercarile voastre de falsificare dar macar ne asigurati buna dispozitie ca mai avem de ce sa radem despre inventiile voastre.
mai sapati fratilor si poate mai gasiti ceva ceramica dacica sub castel

de localnic la 9 septembrie 2014 - 18:22

buna dispozitia pe partea noastra, pt c un popor asa timpit c voi nu mai exista. istoria falsificata de V. Ceau. si alti idioti absorbita ca un burete numai voi stiti.
si crede ma nu am nevoie de ajutoare c traiesc fff bine fara a fura cum face neamul vostru

de dacii la 9 septembrie 2014 - 18:39

nici nu putem avea prea mari pretentii de la un popor care nu stie sa se exprime civilizat ci numai prin injurii..violenta va caracterizeaza la fel ca si lasitatea.
noi nu furam pentru ca a lua din familie nu se numeste furt ci ..eventual imprumut! daca nu furati din ce bani isi face case seful tulipanilor careieni ca nu are nici salar intreg si nici vreo alta sursa de venit? daca nu furati ce cautati la ianculesti sa puneti sarma ghimpata in jurul lacului oamenilor si va mai trebe si pasunea? de ce copii vostri de liceu nu situ sa vorbeasca romaneste cand termina scoala si se inscriu la ajutoare sociale la primarie? cine duce acasa ce ramane din alimentele de la ue?
sa va bucurati ca armata romana a dat de mancare la populatia budapestei si v-a eliberat de bolsevici si voi nu vreti sa auziti de regele ferdinand dupa ce boierii maghiari se tarau in genunchi sa accepte coroana lui stefan si sa fie acceptati sa faca parte din romania mare.pozele vorbesc si peste tot unde a trecut armata romana in ungaria a fost primita cu paine si sare de primari si preoti..specimene schimonosite ca voi fac de rusine natia maghiara care de fapt nu va vrea pe voi cei de aici de buni ce sunteti..va vrea doar daca ramaneti aici ca dincoilo aveti interzis ca altfel demult o intindeati…de ras am ras dar ne e si mila de voi cateodata.

de localnic la 9 septembrie 2014 - 19:09

bine zici sirma gimpata la ianculesteni
intreaba pe tiremani si pe vezendanii (care tot romani sunt)de ce?

de dacii la 9 septembrie 2014 - 19:26

e de bine-deci recunosti ca sunteti pradatori si talhari care pun sirma ghimpata..e un inceput si asta.

de localnic la 9 septembrie 2014 - 19:36

sirma ghimpata se pune pt a proteja ceva
iar tiremani nu stiu cum sa fereasca de hotii din ianculesti

de dacii la 9 septembrie 2014 - 20:12

de la unu venit pe sa nu ne asteptam sa inteleaga ce se scrie pe o tastatura.decat sa munciti ati invatat sa diversionati si sa deturnati intelesul oricarui lucru.
daca nu ati fost in stare sa va cumparati pamant ati furat mai bine de la ianculesteni lacul si din pasune si ati pus fost iubita de fotbalist sa creasca animale la ianculesti si sa se marite cu foastu angajat a lui kovax proaspat iesit din puscarie si sa ia numele nevestei margarete ca sa i se piarda urma.
aia sunt hotii din ianculesti adica oamenii adusi de voi acolo si pusi sa faca scandal..cum se spune,voi intre voi si credeti ca lumea a proasta.
aveti ceva humor da pacat ca e de tulipan si se ofileste repede

de dacii la 9 septembrie 2014 - 20:50

asa ai fost educat de mamica ta sa vorbesti?? mai mult nu a reusit sa te invete?
acum o mie de ani nici nu erati prin europa si nu e de mirare ca sunteti complexati si cautati in lada de gunoi a istoricilor care va convin voua.
noi nu trebuie sa socotim de cati ani am venit aici pentru ca noi aici ne-am nascut si suntem unici in lume ca popor nenomad…stiu ca e greu de digerat dar mai studiaza si tu altceva decat secuisme si hortysme si nazisme si vei ajunge mai departe decat mama ta.

de localnic la 9 septembrie 2014 - 21:02

nu ma mir ca toate europa va considera gunoii europei si vor tot felul de interdictii, redusi mintal (harta este publicat de voi), hoti, criminali, etc.

de dacii la 9 septembrie 2014 - 21:12

te simti rusinat de cum ne considera pe noi nazistii si fascistii tai?
pe noi nu ne intereseaza parerile unor fascisti incapabili sa traiasca din munca lor si stau cu mana intinsa la statul roman ca cersetorii la care le spuneti romani dar sunt ai vostri la fel ca in carei unde nu auzi pe vreunuyl sa vorbeasca romaneste ci numai ungureste.
tu nu ai din ce sa traiesti daca nu primesti comenzile de la tulipani si fondurile de la guvernul roman.. ai o circumvolutiune si te crezi macho dar …de unde nu e nici Cel de Sus nu cere se spune la romani..
voi sunteti cei care terrorizati in carei romanii si le inteziceti statuile de frica si le spargeti placile de pe monument tot de frica ca reinvie eroii neamului romanesc….e trist sa traiesti mereu cu aceasta frica si sa nu poti scapa de ea.

de localnic la 9 septembrie 2014 - 21:34

lucrez in sectorul privat, sunt fff bine platit de un ROMAN care la fel ureste pe TIMPITI ca eu

de dacii la 9 septembrie 2014 - 21:39

si primaru a lucrat in sistem privat si dupa falimetele firmelor si copii lui lucreaza in sistem privat cu comenzi de la scolile din carei si alte alea.
si eugen uraste pe romani si la fel si asociatul sau.
cu istoria ai terminat si ai trecut la clasicele tale injurii invatate acasa la tine?

de localnic la 9 septembrie 2014 - 21:43

eu doar pe timpiti

de dacii la 9 septembrie 2014 - 22:02

nu te enerva ca devii incoerent daca intelegi ce spun.
e pacat sa te agiti la varsta ta pentru lucruri la care nu te pricepi oricum.

de emil la 9 septembrie 2014 - 22:16

Daca tot vreți sa trimiteți înapoi de unde au venit, trimiteți-i pe toți cei care nu sunt in Europa de dinainte de anul 800.

de dacii la 9 septembrie 2014 - 22:32

istoria e una dar realitatea e ca aceste camere din oras sunt puse pentru interesele celor ce conduc fara chibzuinta si in total dispret fata de cetatean.
politia locala e de fapt politia primarilor.

de emil la 10 septembrie 2014 - 17:40

localnic, ungur falnic (zsolti legelista, de fapt)se scrie și se spune ”toată Europa” că e una singură, nu sunt mai multe, ca să-i zici ”toate Europa”. De mare ungur ce te crezi, nici n-ai învățat bine românește. Mai hoți ca ungurii, care ca neam au furat pământul de la cei ce-l lucrau, nu există, eventual pe același loc pot fi puse alte neamuri migratoare, fiindcă neamurile sedentare în totalitatea lor și fiecare în parte, au oameni cinstiți și infractori, așa cum au și ungurii acum, după ce s-au sedentarizat. Năcazul pentru ungariști e că românii n-au migrat, s-au născut în Europa, nu în Asia și din cauza asta au cel puțin două sărbători în minus: n-au honfoglalas și nici o dată fixă a creștinării. Ca urmare, mai încet cu hoția, că neamul tău nu e în nici un caz mai cinstit decât altele. Ba chiar ”hoții” de români i-au învățat multe pe strămoșii ungurilor de azi.

Lasati un comentariu