Bronz pentru Dari Helga. Decizie importantă

• publicat la: 1 septembrie 2014
Bronz pentru Dari Helga. Decizie importantă

În perioada 27-30 august 2014 a avut loc Concursul Național de tenis de masă al Ungariei la Statisztika (Budapesta), unde a participat și sportiva Dari Helga (12 ani) de la Clubul Elevilor TAPO Carei (posedând și cetățenia maghiară), fapt care i-a permis înscrierea în cadrul competiției.

Rezultatele obținute:

– la juniori III (11-13 ani) – locul al III-lea – medaliată cu bronz

– la cadeți (14-15 ani) – clasarea în sferturile de finală (învingând pe sportiva Drabant Anita – locul I în Ungaria), fiind cea mai tânără competitoare dintre primele 8, la această categorie de vârstă.

În urma rezultatelor obținute, Clubul Statisztika Budapesta dorește să o transfere, iar Federația Maghiară de Tenis de Masă (MOATSZ) intenționează să o includă în lotul Ungariei pentru Campionatele Europene de anul viitor. O sportivă talentată şi gata formată nu e de ici de colo pentru nimeni.  A rămâne sau a nu rămâne este acum întrebarea toamnei pentru Dari Helga.

De menționat că, Clubul Statisztika a câștigat de 40 de ori campionatul Ungariei și de 25 de ori Cupa Campionilor Europeni, fiind cotat printre cele mai puternice cluburi de tenis de masă feminin din Europa.

Lipsită de orice sustinere din partea administratiei locale careiene,tânăra sperantă a tenisului de masă careian este  nevoită sa ia o decizie hotărâtoare. Primăria careiană sustine orice alt eveniment costisitor pentru persoane străine de oraş in timp ce tinerii nostri sunt nevoiti să ia calea pribegiei. Practicile nu sunt o noutate pentru careieni, care sunt nevoiti să isi caute locuri de muncă prin alte părti in timp ce pentru lucrări  de constructii sau firme de pază,de consultanţă,etc.  se apelează… la alte localitati. Cu alte cuvinte,cei doi primari nu sustin nici careienii si nici nu incurajeaza tinerele talente. Refuzul constant de a sustine inscrierea TAPO Carei intr-o divizie de ligă feminină,determină ca în timp,talentele noastre să aleagă alte meleaguri pentru continmuarea activităţii de performanţă.

comentarii

de rudi la 2 septembrie 2014 - 10:31

din sportul cu tenisul de masa nu le iese la primarie ca si cu proiectele europene unde invart banii cum vor ei si duc acasa sutele de milioane pe luna pentru ca semneaza un preoiect european.
de ce sa credeti ca sunt importanti copii pentru conducatorii udemeristi ai orasului? nu le iese banu,atunci nu conteaza!

de Horia Mărieș la 2 septembrie 2014 - 14:09

Cu riscul de a supăra poate pe unii și mai ales pe distinsul și excepționalul făuritor de performeri in tenisul de masă, pe domnul Mircea Podoabă Jr., eu cred că domnișoara Dari Helga ar trebui să accepte oferta Sztatisztika Budapesta. Evident, dacă și părinții ei sunt de acord. Va beneficia, mai mult ca sigur, dacă nu de un antrenor la fel de bun ca Dl. Mircea Podoabă Jr., de condiții de pregătire mult mai bune și de șansa de a avea o carieră sportivă de excepție. Păcat că această țară numită Romãnia nu se va putea mândri cu succesele ei, dar din păcate, asta este cruda realitate, fiindcă fără ajutor financiar, la Carei se va plafona. Acum are o șansă, care nu apare de multe ori în viață și căreia, după părerea mea, nu trebuie să-i dea cu piciorul. Mai greu le va fi părinților, dacă nu vor fi împreună cu ea. Știu bine ce vorbesc, știu ce inseamnă să ai singurul copil departe, chiar dacă acolo departe, o duce excepțional.

de berbecu la 2 septembrie 2014 - 14:17

nu degeaba a scapat de toti cei talentati jenika si ai lui;asa vor sa ramana ei ca magarii intre oi;
nu au facut nimic pentru sportul si sportivii careieni inafara de a le arunca ocazional cateva milioane;nimic durabil in oras nu s-a facut pentru nimic inafara de interesul lor personal.
demult puteam avea echipa in liga nationala si nici macar nu costa mult dar nu le ajunge lor pentru intalnirile cu maghiarii din ungaria care vin aici sa bea si sa manace pe banii nostri si cei dati de ponta!

de daciafan la 3 septembrie 2014 - 21:26

sa decida pentru binele ei

de podoba mircea la 4 septembrie 2014 - 09:15

Sportiva Dari Helga este selectata si pentru Centrul Olimpic Constanta. Ramane de vazut ce decizie adcem!!!

Lasati un comentariu