Cimitirul Eroilor din Carei …”curăţat” în bătaie de joc

• publicat la: 30 septembrie 2014
Cimitirul Eroilor din Carei …”curăţat”  în bătaie de joc

La data de 6 septembrie 2014 semnalam starea jalnică în care se află Cimitirul Eroilor  Români din administrarea parohiei romano-catolice careiene. Ulterior acestei date, a sosit la Carei  directorul adjunct al Oficiului National pentru Cultul Eroilor,pentru a constata cele  mentionate în articol.

Urmare  a  acestei vizite si a întâlnirii cu primarul municipiului Carei,la Cimitirul Eroilor din Carei ( dar şi la alte cimitire lăsate în paragină) au inceput lucrări de intretinere.

Astfel,tufele ce acoperă  crucile eroilor neamului românesc  au fost coafate pe ici pe colo, cât să se spună  că  totuşi a avut loc o acţiune. Imaginile vorbesc de la sine.

Cu alte cuvinte,mai marii oraşului  ori nu stiu ce fac angajatii pe care i-au trimis la  cosmetizat cimitirul  ori îşi bat joc in continuare de Cimitrul Eroilor români din municipiul Carei.

Propunem conducerii orasului ca Cimitirul Eroilor români să fie trecut in admnistrarea unei parohii româneşti sau cel putin in cea a orasului pentru ca cei care doresc să aprindă  o lumânare la căpătâiul eroilor sau să depună o floare, să aibă o cale de acces către acestea şi să nu fie nevoiţi să sară peste arbuşti.

Au mai rămas doar 3 săptămâni până la sărbătorirea zilei de 25 octombrie,zi cu adânci semnificatii pentru municipiul Carei care a fost ultima brazdă de pământ românesc eliberată de către aceşti bravi ostaşi.  Măcar la ceas aniversar,la 70 de ani de la asaltul  victorios, să îi putem comemora aşa cum se cuvine de către orice comunitate civilizată într-o lume civilizată din Uniunea Europeană.

Daniela Ciută

comentarii

de costel la 30 septembrie 2014 - 23:19

Dar la monument nu se face nimic cu tuya sau nu trebuie sa se vada nici acum monumentul?

de gyuri la 1 octombrie 2014 - 11:15

trebuie aplicata legea in romania nu numai pentru romani dar si pentru maghiarii care traiesc din bani romanesti si care isi bat joc de mormintele eroilor romani.
daca era invers deja stia si america de cum au fost profanate mormintele magyare dar cum tu esti sovin nu ai cum sa prinzi ideea….e mai greu la tulipanyii cu gandituy ca pentru asta au pus deoparte consilierul profesor si au adus contabilul de la firma de scaune primare de pe ecoului pazita cu camere de polutia locala la fel ca si locuinta cuscrilor primi

de emil la 1 octombrie 2014 - 16:02

andras horthy 09:29

Nu trebuie chemat nimeni din afara orașului, iar armata americană trebuie chematĂ, nu „chemat”. Asta ca să fie clar că nu prostești pe nimeni cu nick-ul aparent românesc și că e evident că sub pseudonimul „andrei” se ascunde un șovin ungarist. Primăria poate organiza curățenia acolo și are mijloacele necesare pentru întreținerea mormintelor eroilor. Problema este că kk0vax nu vrea să întrebuințeze aceste mijloace decât pentru monumente ungurești, pe cele românești discriminându-le nu din prostie/tembelism (nu că l-aș suspecta pe kk0vax de înaltă capacitate intelectuală) ci cu intenție, cât mai vizibil, demonstrativ, ca să vadă stăpânii lui de dincolo de granița vestică a României și se folosește de poziția lui de primar ca să-i împiedice și pe alții să facă treaba.

de emil la 1 octombrie 2014 - 16:07

andras horthy

ungarismul tău rezultă de fapt nu din dezacordul cu chemarea, ci din postarea aia cu purificarea etnică (teza lui tokos) și din formularea „de când ați pus mâna” (pe Ardeal) în aceeași postare, ceea ce arată de la cine te revendici.

de de gyuri la 2 octombrie 2014 - 17:23

))))))))))))))))))))))))))))))))))

de levi la 2 octombrie 2014 - 22:20

nu e acum vreme de curatat cimitirul ca trebe sa curete ce a mai ramas din oamenii cu coloana de prin oras si care nu pun botu la jmekeriile lor komuniste!!!!
delapidatorul de la cele 2 bANCI DIN ORAS pune tara la cale cu patrihotul de serviciu mare traficant cinstit si aduce antifrauda la controale la cei care nu semneaza adeziunea!!!
pe cand intra pe rol dosarul pentru delapidare de la bancile comerciale???
unde sunt sutele de hectare din domeniile statului de la Carei????
unde sunt cele 17 hectare de la canepa si cine a bagat banii la pozonar???
antifrauda pe cine verifica??? aproape o mie de hectare din domeniile statului s-au evaporat de la carei mai ceva ca vaporii de motorina si milioanele de ieuroi luate pe cele 17 hectare si cum sa nu iese la ei si de o casute la hungarika sau ….

de memoria la 8 octombrie 2014 - 14:21

cu ce se ocupa cultul eroilor ca nu a vazut pana acum aceasta situatie?
tot presa ramane cainele de paza!

Lasati un comentariu