Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării ameninţa cu sancţiuni după incidentele de la Steaua- Astra dar închide ochii la situaţia din Carei

• publicat la: 30 septembrie 2014
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării ameninţa cu sancţiuni după incidentele de la Steaua- Astra dar închide ochii la situaţia din Carei

Asztalos Csaba Ferenc, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, a declarat  că în cazul în care FRF şi LPF nu vor sancţiona incidentele antimaghiare de la partida Steaua-Astra, atunci instituţia pe care o conduce va aplica pedepse celor două foruri.
Ieri, la meciul dintre Astra şi Steaua au fost incidente antimaghiare. Nu au fost discutate în consiliu pentru că este treaba Federaţiei Române de Fotbal să aplice sancţiuni. Dar dacă nu o vor face, îi vom sancţiona noi pe ei. Şi aceste incidente au fost la un meci, Steaua – Astra, în care nu a fost implicată CFR Cluj, echipă la ale cărei meciuri au loc astfel de manifestări. Dacă federaţia şi Liga Profesionistă de Fotbal nu vor lua măsuri vom sancţiona cele două entităţi, pentru că ei fac business în sportul ăsta. Şi trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă”, a declarat Asztalos, potrivit Mediafax.

În repriza a doua a partidei Steaua – Astra Giurgiu, din cadrul etapei a IX-a a Ligii I, fanii stelişti de la Peluza Sud au aprins mai multe torţe în culorile roşu, galben şi albastru şi au scandat impotriva   maghiarilor şi Ungariei.

În mai puţin de două săptămâni, România şi Ungaria vor disputa un meci pe Arena Naţională, în preliminariile Euro-2016.

Până aici nimic deosebit,e bine că sunt sancţionate ieşirile necorespunzătoare ale unor infocati suporteri dar ca să fie credibil,domnul preşedinte ar trebui să aplice legea în vigoare nu numai pentru suporterii înfocaţi de pe stadioane ci şi în localităţile conduse de membrii ai UDMR.

Cum justifică  domnul preşedinte al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba Ferenc,tăcerea suspectă în ce priveşte  problemele de la  Carei,unde cei doi primari UDMR confundă primăria cu feuda proprie ?

Ieri, la meciul dintre Astra şi Steaua au fost incidente antimaghiare. Nu au fost discutate în consiliu pentru că este treaba Federaţiei Române de Fotbal să aplice sancţiuni. Dar dacă nu o vor face, îi vom sancţiona noi pe ei…” spunea domnia sa dar  nu am constatat nicio luare de pozitie  pentru faptul  că  iîtr-un oraş  condus de UDMR Carei,etniciilor  români, contribuabili conştiincioşi, li se interzice amplasarea de busturi ale personalităţilor româneşti  (aici si aici),  de ce pe harta Careiului tipărită anul trecut nu este trecut ca obiectiv Monumentul Ostaşului Român din centrul oraşului sau scoli şi biserici românesti când cele maghiare din satele ce nu ţin de UAT Carei sunt mentionate,de ce etnicilor români contribuabili din Carei li se refuză sprijin pentru tipărire de cărţi cu sume modice în timp ce pentru cărţi  ce apar numai in limba maghiară se alocă fonduri nelimitate, de ce şcolilor româneşti li se refuză  reparatii din fonduri locale cum se procedează în cazul  infiinţării de grupe de preşcolari  maghiari  iar pentru şcoala Vasile Lucaciu cu geamuri de peste 100 de ani se caută fonduri europene (aici), de ce administrarea unui cimitir al eroilor români este în  sarcina unei parohii maghiare (aici), de ce administraţia locală  UDMR permite aparitia de cărţi jignitoare la adresa etnicilor români şi a istoriei acestora cum este cazul Traseului Legendelor sătmărene,de ce la îngroparea capsulei  timpului de la Teatrul municipal pe data de 6 noiembrie 2012  în prezenţa lui Kelemen Hunor ,preşedintele UDMR nu a fost invitat niciun etnic român din Consiliul Local sau din instituţiile  teritoriale locale deşi Teatrul este un imobil aflat in patrimoniul oraşului,de ce săptămână de săptămână consilierul primarului, plătit din bani publici, scrie articole incitatoare la adresa etnicilor români şi a istoriei acestora (aici), de ce etnicii români trebuie să  îşi recupereze în instanţă proprietăţile moştenite de la părinţii şi bunicii lor în timp ce pentru etnicii maghiari nu apar astfel de problem în Carei…şi  enumerările pot continua ,evident documentate, dar doar dacă doriţi să luaţi la cunoştinţă despre ele, domnule preşedinte.

www.buletindecarei.ro

 

comentarii

de emil la 30 septembrie 2014 - 23:14

Pentru că la cultură este un veterinar ungarist care este tocmai șeful pe linie de partid al lui asztalos.

de MARIA PASCA la 1 octombrie 2014 - 17:45

Va rog sa ma scuzati,noi nu santem :etnie romana,noi santem romani acasa la noi pe pamant romanesc,ei unguri sant etnici maghiari,s-au ungurii ,sant plini de nerecunostinta ,i-am primit in casa i-am pus la masa si acum se fac stapani.Pana când?

Lasati un comentariu