Dari Helga,singura din România clasată în primii 25 la Campionatul European de tenis de masă

• publicat la: 1 septembrie 2014
Dari Helga,singura din România clasată în primii 25 la  Campionatul European de tenis de masă

În perioada 20-23 august 2014 a avut loc Campionatul European de tenis de masă destinat minicadetelor, care s-a desfăşurat în localitatea franceză Schiltigheim-Strasbourg.

La categoria celor născuți în 2002, țara noastră a fost reprezentată de 3 sportive printre care și Dari Helga din Carei,eleva antrenorului Mircea Podoba.  La startul competiției s-au aliniat 600 de sportive din toată Europa.

Pentru a se califica pe tabloul principal de 32, fiecare sportivă a fost nevoită să treacă de grupe.          În primul stagiu, Helga a învins-o pe franceza Launay Nina cu 3-0 și pe Menko Veronika din Ungaria, cu scorul de 3-1, calificându-se de pe locul I din grupă.

În stagiul al doilea Dari Helga a pierdut în fața lui Caraulnina Vlada din Moldova, scor 3-2 și a învins-o pe Kovačec Ana din Slovacia.

În stagiul al treilea, Helga a obținut o victorie în fața sportivei Matos Maria din Portugalia cu scorul de 3-0 și a pierdut în fața lui Lutz Caneli din Franța cu scorul de 3-1, calificându-se pe tabloul principal de 32.

În urma acestor rezultate, Dari Helga  din Carei a fost singura din România calificată în primii 32, unde a întâlnit-o pe Lei Duan din China, pierzând însă în fața acesteia, cu 3-0.

În final, Helga s-a clasat pe locul 25 obținând următoarele rezultate:

1-3 cu Cok Isa (Franța)

3-2 cu Menko Veronica (Ungaria)

3-0 cu Costa Ana (Portugalia)

Urmare a numeroaselor semnalări ale noastre  legate de greutăţile intâmpinate de clubul TAPO de tenis de masă,unde  elevii antrenorului Mircea Podoba au performanţe deosebite atât pe plan  national cât si international,administratia locală a decis să acorde un sprijin financiar pentru participarea sportivei Dari Helga la Campionatul European de Mini Cadeţi din Strasbourg din Franţa,de la capitolul “Cultură,recreere şi religie”,in sedinta din iulie si astfel,deplasarea sportivei și a antrenorului acesteia, dl. Podoba Mircea, a fost finanțată de către Consiliul Local Carei cu suma de 4.500 lei. Cei doi mulțumesc pe aceasta cale pentru sprijinul acordat.

comentarii

de balint la 1 septembrie 2014 - 18:34

felicitari dari helga si mult succes mai departe!
suntem mandri de tine si de mircsubacsi!

de daciafan la 3 septembrie 2014 - 21:10

tricourile acelea ar trebui sa se gaseasca peste tot

de nelutu la 28 noiembrie 2014 - 22:54

pacat ca dupa ce unii obtin ce si cat vor de la primarie uita cine i-a ajutat..rusinica pentru comportament…dar asta le este valoarea si isi merita soarta de …aplecati

de podoba mircea la 5 decembrie 2014 - 13:45

Nelutule !!!! Am impresia ca afirmatia ta este atac la persoana mea !!! Cu ce te-am suparat eu pe tine prin comportamentul meu ??? Sau ce ar trebui sa fac ??? Ce soarta imi merit eu ??? Sau pe cine ar trebui sa ridic in slavi ptr. ajutorul acordat ??? Intradevar sunt in Carei oameni care inteleg situatia tenisului de masa si m-au ajutat (dar nu i-am uitat),cu speranta ca voi colabora cu ei si in continuare !!! Sau trebuie sa fac ceva public ???

de balint la 5 decembrie 2014 - 17:13

tot respectul mircsubacsi pentru rezultate dar cine a scris ceva urat despre tine?
eu numai pe buletindecarei am citit despre rezultate si despre laude la adresa tapo si podoba mircea si nu inteleg de ce ai scris ca cineva te ataca.

de podoba mircea la 5 decembrie 2014 - 19:37

Nu doresc polemici,dar , publicatia lui „nelutu” din 28 nov.2014 ora 22.54 se pare cam ciudata !!! Daca interpretez eu gresit , imi cer scuze !!! Nu este vorba de B.C.

de Sebastian la 6 decembrie 2014 - 13:34

e pacat sa va bagati aiurea in supozitii domnule podoba si sa va simtiti atacat de comentarii unde nici nu apare numele dumneavoastra.
continuati cu ce stiti cel mai bine sa faceti adica antrenarea tinerelor talente careiene chiar daca duceti lipsuri evidente din partea orasului. va veti bucura cand va veni schimbarea in bine si veti uita ce sacrificii ati facut pentru sportul careian acum ignorat/

de podoba mircea la 7 decembrie 2014 - 10:59

Mersi Sebastian.Inseamna ca am interpretat gresit!

Lasati un comentariu