Explozia unei conducte de apă termală la strandul din Acâş

• publicat la: 2 septembrie 2014
Explozia unei conducte de apă termală  la strandul din Acâş

În urma unei unei explozii produse, luni, la băile termale din Acâş, Satu Mare, în un copil de şase ani şi părinţii săi au suferit arsuri grave.

Cei doi adulţi au suferit arsuri pe 70 – 80 la sută din corp, iar copilul pe 50 – 60 la sută din suprafaţa corpului.
Potrivit acestora, ei se aflau într-o încăpere unde făceau balneoterapie, când s-a produs o flacără.

Ulterior, cei trei au fost transportați de urgenţă la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare unde li s-a acordat primul ajutor.

Pentru că nu puteau fi trataţi la Satu Mare, pacienții au fost transferaţi.

Astfel, o aeronavă a decolat, luni noapte, cu un echipaj SMURD la bord, pentru a-i transporta pe cei doi adulţi la Spitalul de Arşi şi pe copil, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Din primele cercetări  s-a stabilit că   într-o încăpere destinată băilor la vană ar fi  explodat o conductă de apa termală,  iar 2 adulţi , soţ-soţie şi copilul minor al acestora,aflaţi în încăpere   au suferit leziuni. Victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean Satu Mare pentru a li acorda primele ingrijiri medicale.

Poliţiştii au demarat verificări pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt ,  dispunerea  măsurilor  legale care se impun în acest caz şi tragerea la răspundere a eventualilor responsabili de producerea evenimentului.

 

Lasati un comentariu