Liceul Teoretic pe scena clujeană cu trupa de teatru

• publicat la: 16 septembrie 2014
Liceul Teoretic pe scena clujeană cu trupa de teatru

Săptămâna premergătoare începerii noului an şcolar a constituit pentru  elevii Liceului Teoretic o provocare în ceea ce priveşte  disponibilitatea lor de a închina o parte din timpul  liber pentru  promovarea artei teatrale. Astfel, trupa de teatru a liceului a  participat la cea de a XII-a ediţie a Festivalului Naţional de Artă “Histrioniada Liceenilor”, organizat de către Consiliul Judeţean al Elevilor Cluj şi desfăşurat în perioada 8-12 septembrie 2014 în Cluj-Napoca.
Pe parcursul celor cinci zile,  „Trupa fără nume” a Liceului Teoretic  din Carei a avut prilejul să descopere şi să se descopere în diferite
ipostaze care le-au fost propuse de către profesionişti din lumea  teatrului care au susţinut work-shopuri deosebit de incitante, cu  scopul de a-i determina pe toţi liceenii prezenţi la festival  să  abordeze cu mult curaj şi încredere lumea ispititoare a scenei.
Tinerii careieni Roxana Mihaly, Drimuş Janet, Alexandra Oneţiu, Gabriela Marincaş, Dan Coşarcă, Darius Duţescu, Valentin Marchiş şi  Claudian Şiman coordonaţi de doamna profesoară Liliana Sorian, au  prezentat pe scena clujeană spectacolul „Oile Domnului” adaptare după  un text de Valeriu Butulescu, reuşind să acapareze publicul cu o  poveste plină de umor în care se amestecă diferite motive celebre, iar  tradiţia şi lumea modernă a ciberneticii se intersectează.

Nici juriul n-a ezitat să observe faptul că încrederea în sine, tinereţea debordantă, pasiunea pentru teatru, spiritul de echipă şi munca
susţinută sunt secretul acestei trupe. Aşa că în ziua premierii a  decis ca premiul pentru cel mai bun actor masculin în rol secundar  să-i fie acordat celui mai tânăr membru al trupei, Darius Duţescu, iar  doamnei profesoare i s-a oferit o diplomă de apreciere pentru efortul  depus şi implicare exemplară în cadrul festivalului.
Le dorim tuturor un an şcolar plin de satisfacţii, dar şi de provocări   care să le cizeleze în permanenţă personalitatea !

comentarii

de Tiberiu Vanca la 17 septembrie 2014 - 13:16

Ave! Copii!
Vă răstorn pe creştete, un braţ de frunze de laur. Vă aştern la picioare un covor de trandafiri. Vă prind la butoniere românescul busuioc. Ce mai acolo şi dincolo: Vă felicit din inimă! Aţi comis un act de continuitate careiană. Ne-aţi continuat pe noi, actorii amatori ai liceului anului 1952, cei care am prezentat pe scena Teatrului din Satu Mare „O noapte furtunoasă” şi „Năpasta”, nu vă spun cine le-a scris pentru că ştiţi voi cine este „Conu Iancu!”
O felicit pe Doamna Profesor Liliana Sorian, îi sărut dreapta şi o îmbrăţişez pentru faptul nu lipsit de importanţă că şi-a sacrificat timpul extracurricular pentru a vă propune dramaturgiei româneşti. Aţi prestat un gest ce trebuie să fie urmat şi de generațiile ce vor lua ştafeta de la Domniile Voastre.
Îl felicit pe dobânditorul de lauri Darius Duţescu. O îmbrăţişez pe prietena şi corespondenta mea Roxana Mihály.
Nu voi încheia fără îmbrăţişări celor numiţi şi coechipierilor întru glorie: Drimuș Janet; Alexandra Oniţiu; Gabriela Marincaş; Dan Coşarcă; Valentin Marchiș şi Claudian Şiman. Luând act de pasul vostru pe scândura unui mare teatru,emoţia mea este într-atât de puternică încât o strângere la piept ar fi presa puţin, motiv pentru care cu accepțiunea voastră vă adopt în calitate de nepoţi.
Semnează antecesorul vostru din 1952
Jupân Dumitrache -Titircă inimă …(de data asta Bună)
„Bunicul trupei” Tiberiu Vanca
Nu-i așa ! Că-mi acceptaţi propunerea.

de Valeriu Butulescu la 18 septembrie 2014 - 00:00

Felicitări!
Puteaţi să mă chemaţi şi pe mine. Oricum nu veneam, dar vă ţineam pumnii
şi luaţi chiar mai multe premii.
Daţi-mi o adresă să vă trimit în dar câteva volume „Oile Domnului”.
Mult succes!

Lasati un comentariu