Seful de cabinet al lui Laszlo Tokes candidează pentru Cotroceni

• publicat la: 24 septembrie 2014
Seful de cabinet al lui Laszlo Tokes candidează pentru Cotroceni

Seful de cabinet al lui Laszlo Tokes   si-a depus, marti, candidatura pentru Presedintia României, fiind sustinut de un partid din Transilvania.

„Luptam de 25 de ani pentru instrumentarea acelor modele de autonomie care si-au dovedit viabilitatea in UE. Si in Romania putem institui acest lucru si putem sa convingem că  România va deveni mai frumoasa”, a declarat Szilagyi Zsolt, la BEC, citat de TVRnews.

Szilagyi Zsolt a precizat ca a strans peste 200.000 de semnaturi si ca va candida din partea Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania.

Licentiat in politologie la Budapesta, Szilagyi Zsolt a fost deputat din partea UDMR în perioada 1990 – 2004, iar din 2007 a plecat la Bruxelles, ca sef de cabinet al eurodeputatului Laszlo Tokes. De asemenea, el este si membru fondator al Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, infiintat in 2011, dupa cum reiese din CV-ul sau afisat pe site-ul partidului.

Consilierul lui Laszlo Tokes si-a anuntat intentia de a candida pentru Cotroceni la inceputul lunii august. La momentul respectiv, colegul sau de partid, Toro T. Tibor, a declarat ca alegerile prezidentiale din Romania sunt un bun prilej pentru a-si face cunoscute dezideratele privind autonomia.

Toro T Tibor mai declara la acel moment ca toti candidatii UDMR la prezidentiale, „de la G.Frundala Kelemen Hunor”, nu si-au facut datoria bine, nu au vorbit de dezideratele strategice ale comunitatii privind obtinerea autonomiei si, din acest motiv, nu s-au facut pasi importanti in acest sens.

Lasati un comentariu